referandumda chp nin peşine takılmakla yetinmeyip fethullah gülen üzerinden tarikat ve cemaat liderlerine laf etmesiyle bir sonraki seçime yetişir mi bilinmez ama 3 vakte kadar gerçekleşmesi olası gelişmedir. bahçeli son çıkışlarıyla kendisine asla oy vermeyecek solcuları ve bir avuç şamanisti sevindirmiştir bahçeli partisini tekrar eritecek işler yapmaya başlamıştır.
söz konusu olmayan durumdur. Fetonun müridlerinin oylarının rengi zaten bellidir. AKPnin iktidara geldiği ilk seçimde hemen hemen her etkin fetocu AKPnin lehine çalışmış ve yıllardan beri fetocuları bir yere dikmesiyle de bu çalışma devam etmektedir. MHPye bir tane bile fetocunun oyu gelmemektedir. Bununla beraber MHPnin şuanki gibi güçlü fetocuların oyuyla iktidara gelmesi MHPnin AKPden bir farkı olmayacak şekilde siyaset yapmasını gerektirir ki MHP akp olacağına barajın altında kalsın daha iyidir bütün MHPliere göre. Şuan MHPye oy veren kesimin yurtçapındaki 15lik oy oranında 9-10dan fazlası kendi tabanı geriye kalan 3-5lik kesim de klasik atatürk'ü seven, bununla beraber dinini de seven yurdum insanıdır. Hal böyleyken MHPnin Tarikatçılık cemaatçilik yapması Cemaatlerden ve Tarikatlardan oy kazandırmayacağı gibi önce 3-5lik kesimin kendini geriye çekmesi, sonrasında da Tarikatçıların cemaatçilerin gerçek yüzünü gören MHP tabanının giderek MHPden uzaklaşıp partinin yok olması demesi olacaktır ki bu da AKPnin ve kürtçülerin istediği yegane şeydir.
O yüzden götlük yapıp etki ajanlığına soyunmaya çalışmanın alemi yok.
ek: yerel seçimlerle Genel seçimleri bir tutan aklı selimlere selam olsun, Samsunda CHPli olup AKPnin adayına oy verenler ne olacak peki? Aynı aday MHPden seçime girse sevmediğimden ötürü MHPye oy vermem. Ağar da AKP ile aynı zihniyette PKKlılar gelsin Düz ovada siyaset yapsın dediği için sevildiği milliyetçi insanlar tarafından iplenmemiştir. Ha bir de çok pis şamanistim Fetoyu sevmiyorum ya.
mhp 99 sonrasında 28 şubat zihniyeti paralelinde politika izleyerek yaptığı hatanın aynısını tekrar etmektedir. şamanist özentisi zekasında bayağı küfürleri bir kenara bırakıp meseleyi daha derinlemesine analiz edersek üç tane kıçı kırık şamanist özentisi sevindirmeyle oy oranları uçsaydı 2002 seçimlerideki netice gerçekleşmezdi sonucuna ulaşırız.
gülen ve gülenin şahsında cemaat liderlerine yönelik açıklamanın gerçekleşmesiyle son belediye seçimlerinde ısparta ve uşakta akpartinin koyduğu adayı beğenmeyerek desteklemeyen(ısparta nın eski belediye başkanı cha muhabirini dövdürttü akparti telkinlere rağmen gene aynı kişiyi aday gösterdi) bunun yerine mhp nin adaylarını tercih ederek mhp nin 2 belediyeyi kazanmasını sağlayan gülen hareketinin bu tip bir davranışı bahçeli mhp nin başından gidene tekrarlanmayacağı açıktır.(bu konu bizzat hüseyin gülerce tarafından dillendirilmiştir). aslında buda önemli değil ,hadise sadece gülen hareketi meseleside değildir. muhafazakar iç anadolu insanı için chp nin koltuk değneği olmuş mhp pek sempatik olmayacaktır. hem aslı varken(chp) suretine ne hacet(mhp). mhp 2002 fiyaskosu ve mehmet ağar,erkan mumcu yolunda dolu dizgin ilerlemektedir.*
tamamen chp çizgisinde bulunan, neredeyse laiklik elden gidiyor naraları atan, fethullah hoca çıkışı yüzünden tabanında bulunan binlerce nur cemaati üyesinden asla oy alamayacak, şehit cenazeleri ve şehadetler üzerindeki tavrı sebebi ile vatanseverlerin önemli bölümünden oy alamayacak bir partinin mukadder sonudur.
geri kalanlar da vuvuzela vural yüzünden oy vermeyecek zaten.
mhp, kitle partisi hedefi doğrultusunda ülkücü çizgiden ayrılıp, devletçi-cumhuriyetçi bir çizgiye geçti. yılmaz özdil gibi yazarların ya chp ya mhp söylemi de bu sebepledir. bu yüzden mhp oy da kazanabilir, kaybedebilir de. kılıçdaroğlu gelmeyip baykal kalsaydı, ikinci parti olacağı kesindi fakat şimdi durum belirsiz aslında.
peygamberine verilen ayar sonucu yolunu şaşıran nurcunun kaale bile alınmayacak yorumu. en azından önümüzdeki seçimde olmayacak olaydır.
mhp'nn tabanını bilip bilmeden tabana karşı geliyor sanmakta tam bir saçmalıktır. her ne kadar atsızcılar denilen ırkçı gurup türkeş'in vefatından sonra partiden tasfiye edilse de buna benzer görüşleri savunanlar hala mhp tabanında var.
türk milliyetçileri nurcularla, süleymancılarla, cumhuriyet düşmanları ile yan yana duramaz. nur cemaatinden oy alamazmış. gören de nur cemaatini mhp'nin gençlik kolu sanar. akp varken mhp'ye hangi nurcu oy atsın. saçmalanır da bu kadar saçmalanmaz, esrar mı içiyorsunuz ne aq.
muhtemel gördüğüm fakat sebepleri konusunda tespit sahibi ile yer yer fikir ayrılığına düştüğüm tespit.
cemaatler konusunda katılmıyorum örneğin. neden?
çünkü zaten mhp'nin seçmeni değildi onlar. fethullah gülen'e laf giydirmekle mhp pek bir şey kaybetmeyecektir sanıyorum.
fikrimce her ne olursa olsun mhp'ye oy verecek taban %7-8'dir türkiye'de.
mhp son seçimlerdeki oy oranını "chp'yi iktidara layık görmeyen, chp'nin akp ile baş edebileceğini düşünmeyen, akp'den nefret eden ama chp'den de haz etmeyen, ödp'li, tkp'li, sp'li, dyp'li, anap'lı vs. olup da akp karşıtı oyların bölünmesi istemeyen ama chp'yi de istemeyen" seçmene borçlu. yani bir altarnatif parti hüviyetinde.
bunu da genel söylemler bazında son günlere kadar iç ve dış politikada nötür kalabilmesine borçlu...idi.
milliyetçilik merkezli, pek sivri olmayan, halkın geneline pek ters gelmeyen politik söylemler içerirdi konuşmalar...
mecliste bir oylama vesair olduğunda ne suya ne sabuna dokunurdu. ne orası incinirdi ne burası...gayet iyi idare ederdi durumu başkan.
fakat ben son açılım, referandum, ergenekon süreçlerinde bu dengeyi yitirdiğini ve kendini ulusalcı olarak tabir edilen akıma kaptırdığını, kendisini meclise taşıyan dengeli üslubunu yitirdiğini düşünüyorum. ve bunun da oylara negatif yönde yansıyacağını tahmin ediyorum.
- 20 sene önce denenmiş ama ol-ma-mış, bir çok kişinin canını yakmış ohal uygulamasını gündeme getirmesi.
- 30 senedir sertlikle çözülmeye çalışılan fakat ol-ma-yan kürt meselesi için tek çözüm önerisinin daha fazla sertlik olması.
- kanımca elbette yetersiz ve sığ olmasına rağmen bir başlangıç, bir milat olması nedeniyle desteklenmesi gereken referandum sürecinde "hayır" tarafında yer alması...
ve bunun gibi bir kaç kritik konuda kanımca bir parti kurmayı gözüyle baktığımızda teknik ve taktik hatalar yapmıştır.
mhp türk siyasetinde bir renktir ve mecliste sürekli olarak bulunması dileğimdir.
2011 seçimlerinde karşılaşacağımız durum. mhp kuruluş amacından çıkarak chp nin safına kaydı ve her şeye muhalefet olmaya başladı. bugün idam edin diye bağıran başkanları elinde yetkisi varken idam cezasının kaldırılmasına imza atarak müthiş bir tezata sebebiyet verdi. darbe yıllarında işkence gören gerçek ülkücülere köpek diyerek bütün kredisini tüketmiş ve artık sadece kandırdığı genç nesile güvenmeye çalışan parti.
Şimdi ki (bkz: konjektür)'de anayasaya hayır demelerini aklım sırım almıyor.80'lerde Selçuk Duracık gibi ülkücü düzgün ülkücüleri asan adamların zorla direttiği anayasaya devam edelim demek.Resmen ihanettir.Akp ye karşı olmak rasyonelliği elden bırakmak anlamına gelmemelidir,bu kadar ucuz olmamalıdır.Akp'nin yaptığı herşey yanlış zihniyetiyle kendi kendine ihanet etmekten nasıl kaçınılmaz.Parti yönetimi ne kadar hayır dese de.tabanın evet diceğini düşünüyorum.
Son olarak şunuda ekliyim ; Rahmetli Başbuğ partiyi ilk kurduğunda sadece türk milleti derdi,daha sonradan islam-türk kavramına genişletti.o zamanlar için yapılabilecek büyük bir hamleydi, kürşad fotoğraflarının yanına Ulubatlı hasanlar,padişahlar gelmişti.
Şimdi kimin oyunu almaya çalıştığına dikkat etmeli.Hayır diyenlerin oyunu mu almalı yoksa evet diyenlerin oyunu mu almalı sayın bahçeli, hükümet olması içten bile değildir doğru hamleleri yapması durumunda koalisyonda bulabilir kendini.Artan şehit haberlerini biraz daha doğru yönde kullanarak sivri çıkışlarına devam ederek ama bu sivri çıkışları kime doğru yapacağına dikkat ederek yapmalıdır.
Yoksa barajın altında kalmak.
13 eylül de vuku bulacak ve en çok chp yi üzecek olan hadisedir.
ha bu arada chp deki kısmı artışın mhp den kayan oylarla vuku bulduğunu da ifade edelim.
kimin eli kimin cebinde belli yani.
sehit tabutunu seçim sandığı olarak algılayan,
pkk ya küfredip bdp ile birlikte referandum hayır diyen bir partiyi ülkücüler sırtında taşımaz.
yeni yetme ergenlerin partisi olarak kalacak ve barajı aşamayacak olan mhp tabela partisi olarak da tarihe geçecektir.
cidden istemiyorum arkadaş bu ülkücüleri. neymiş efendim biz ülkücüyüz siz osunuz busunuz. ulan arkadaşım t.c devleti sınırlarında yaşayan her türk zaten milliyetcidir , siz adınızı milliyetçiye çıkardınız diye bir tek siz misiniz ülkücü?
2011 seçimlerine yetişmezse 2015 seçimlerine yetişmesi olası durum.* daha evvel ifade edildiği gibi insanlar aslı varken(chp) suretine(mhp) oy vermesi yolunda sebepler bahçeli politikaları sebebiyle ortadan kalkmaktadır. mhp; chp ekseninde politika izleyerek anadolu nun nabzı yerine egemenlerin istemini önemsediğini ortaya koymuştur. 2011 seçimlerine yetişir mi bilinmez ama mhp baraj altında tekrar kalacak bahçeli bu sefer koltuğu bırakmak zorunda kalacaktır.* muhafazakar değerlere sahip bir lider gelirse mhp nin başına ciddi bir iktidar alternatifi olabilir.bahçeli nin mhp yi baraj üstüne çıkarması üstün siyasi yeteneklerinden dolayı değil merkez sağın erimesiyle ilgilidir,tamamen konjonktüreldir. ve bu durumun ebediyyen sürmesi mümkün değildir. *
gerçek ülkücülerdeki uyanışla paraleldir. bunlar mhp'nin tek politikasının chp'nin uşaklığını yapmak olduğunu farketmekte ve bbp'ye doğru kaymaktadır. uyanış sürdükçe mhp için tehlike çanları kuvvetlenmektedir.