1969 adana kongresinden sonra milliyetçilik yaptığını sanan bazı zatların gerçek milliyetçi kimliğe dönmeye başlaması gibi yorumlanabilir. ama atsız kanadının temsilcisi olarak şu an partide kim var merak ettiğim mevzudur.
artık belli başlı gerçeklerin görülmesi ile ortaya çıkan tablo.
Türkeş'i kötülemek için değil, ama Türkeş'in aslında devletin "resmi ideolojisi" olan sözde atatürk milliyetçiliğinden farklı olarak tek söylediği şey, islamdır.
Biz türkçüler olarak islama karşı olmasak da, köksüz bir milliyetçiliğe karşıyız.
mhp'de daha atsızı bilmeyen o kadar çok kişi var ki olmayandır bu.
bu seçimde daha önceki seçimlerde mhp'ye oy vermiş biri olarak zaten şundan eminim ki mhp içinde bulunup ne rahmetli türkeş'in dokuz ışıgını bilen var ne atsız'ı bilen var.
la olum adamlar hala osmanlı gelsin diyorlar kafa aynı kafa.
yanımda çalışan mhp gençlik kollarında bulunan adama diyorum ki olum bırakın kavgayı dövüşü gelin okuyun adam olun fikirlerinizi okuyarak tartışarak savunun yok aga arada bizim gibi adamların da olması lazım diyor.
şimdi bu dingil adam nihal atsız'ı nereden bilecek hayatında kitap mı okumuş.
la beni bile benim kadar ırkçı bir adamı bile ülkü ocaklarından soğutmuşlar la bu adamlar.
yanlış bir önermedir. türk milliyetçiliği için iki önemli ideolog vardır:
- ziya gökalp
- nihal atsız
mhp ziya gökalp'in görüşlerine daha yakındır. fakat genç milliyetçiler genel olarak nihal atsız'ı daha fazla benimserler. iki görüş çoğu noktada kesişse de çok büyük ayrımları vardır. birbirlerini anlar ve saygılı dururlar. çünkü devir türk milliyetçileri için bir olma günüdür.
başbuğ'un dokuz ışık'ından uzaklaşıp nihal atız'a yakınlaşmak ne demek?
nihal atsız ın 9 maddelik kalkınma planı zaten dokuz ışık'ın temelidir. dokuz ışık atsız beyin tohumunu ektiği, başbuğ'un da filizlendirip bir ağaç haline getirdiği bir düşünce biçimidir.