2011 genel seçimi yaklaştıkça ezelinden kaçan ve kuduran; muhalafeti içine sindirememiş troll akp söylemleri.
son zamanlarda anketlerde yerlerde sürünen akp'nin bu zavallı politikasını doğal karşılamak lazım.
zira klasik siviş faşist ve demokrasiyi sindirememiş bir zihniyetin yansımasıdır.
mhp faşist, chp ergenekoncu.
ikiside aynıdır, farksızdır.
yok ikiside darbecidir.
pkk'ya tek laf edemeyen bu akp zihniyeti ne hikmetse apo iti ne istese yapan, ithal duvar kağıtları döşeyen akp için tek kelam etmezler.
aslında chp ve mhp için gurur kaynağı olmalı bu bok atmalar.
bdp ile kol kola olan, şehide kelle diyen kirli bir zihniyet ve destekçileri eğer pkk'dan fazla muhalefete bok atıyorsa demek ki korku dizleri titretmeye başlamış demektir.
korkmayın arkadaşlar. 2011'e ne kaldı. yüce divan'a ne kaldı.
son anayasa degişiklik paketinde gösterdigi tutum ile kör göze parmat atmaktadır ulusalcı/ittihatcı cenah, türkeş mezarında dönüyordur "ulan açık veriyorsunuz" diye!
1943 yılında miğfer devletlerin savaşı her alanda kaybedileceğinin tüm dünyada olduğu gibi türkiye'de de anlaşılmasından sonra cumhuriyet halk partisi'de ideolojik anlamda bir kayma yaşamıştır. 1944 yılında devlet tarafından -ve haliyle chp tarafından- radikal uçtaki nasyonalistler yargılanmışlar ve kamuoyu önünde bizzat dönemin cumhurbaşkanı tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılmışlardır. bu bir ölçüde de başarılmıştır. ancak unutulan şey türk ordusudur. türk ordusunda hala atatürk chp'sinden insanlar vardı. bu insanlar özünde atatürkçü, laik ve türkçüydüler: yani chp'li. daha sonra kimi kaygılarla islami bir sosa bulanarak günümüz mhp'sini oluşturdular. mhp köken olarak ckmp 'ye, ckmp 1948'deki millet partisi'ne, millet partisi de atatürk chp'sine dayanmaktadır.
mhp'nin oluşumu alparslan türkeş'in tsk'dan önce sürgüne gönderilmesiyle başlayan ayrılık sürecine dayanır. askeri hayatı bırakıp siyasete geçer çünkü demirel ve inönü gibilerin başta tutulması için tsk'nın ihtilalin amacından şaştığını düşünür ve o zaman osman bölükbaşının partisine katılırlar *. kesinlikle chp ile ortak bir başlangıçları bulunmamaktadır ancak artık tayyibe karşıt olmak siyasi bir zorunluluk olduğundan chp ile aynı çizgide gibi gözükmektedir. ayrıca bu tür söylemler seçimler yaklaştımı daha da bi söylenir hale gelir, amaç akp'nin tek güç olmasını pekiştirmek üzere bir tür psikolojik baskıdır.
Hangi CHP sorusuyla düşünülmesi gereklidir. Ha tabi Eşcinsel yobaz için Atatürk'ün CHPsi de rahatsız olunacak bir partidir o başka mesele. O yüzden sormaya gerek yok.
ha bir de MHP'nin Milliyetçi olmadığı hakkında sikik yobazlar bir şeyler geveler. Lan kodumun Kürt peşinde koşanı sana mı düştü bunları yorumlamak he? Sen git kuzenlerinle falan ilgilen onlara cinsel istek duy.
inönü de ittihatçı olmuş, Şehit Cemal Paşa'dan korklan be vatan haini köpek.
mhp'nin kökü ckmp'dir. açılımı cumhuriyetçi köylü millet partisi şeklindedir. bu parti sonradan kapatılmış, tavanı ve tabanıyla mhp adında yeni bir partiyle siyasi yaşamında devam etmiştir.
ancak demokrasinin ilk yıllarında siyasi yaşamın tek parti ile olduğu düşünülecek olursa mhp'nin de kökünün chp olduğu savı doğrudur. çünkü bir demokrasi okulu olarak bu günkü siyasi liderlerin abileri chp'den yetişmiştir.
örneğin merhum adnan menderes de bir zamanlar chp'li idi. daha sonra çok partili yaşama geçilince o da demokrat partiyi kurdu partisine genel başkan oldu. vefatından sonra misyonu demirel aldı ve adalet partisi ile yola devam etti. sonraki yıllarda da aynı misyonu hüsamettin cindoruk devraldı.
eğer olaya bu örnek açısından bakılacak olursa mhp'nin de kökleri chp geleneğinde gelişmiştir denilebilir. ama siyasi görüş olarak biri birlerinden farklıdır her iki parti de. mhp'liler chp'lileri sevmez. örneğin 1980 öncesinde sırf chp'liyim diye ülkücüler tarafında bizim ev bombalanıyordu az kalsın. o yıllarda az dayak yemedim ülkücülerden.