özellikle son dönemde yaşanan olaylar, abd ve ab ye kesin bir tavır kanolamaması, bazı il başkanlarının kürtçe konuşmalar yapması, eski mhp kadrolarının pkk ya dağda eşkiyalığı bırakıp, ovada siyaseti önermesi gibi olaylar sonunda, mhp nin yönetim kadrosunun siyasi anlayışının sorgu hali.
mhp den akp ye oy kayması, halen rte yi savunan imhp seçmenlerinin bulunması yada üniversitelerde devrimci atatürkçü milliyetçi gençlere saldırması, fakat aynı tepkiyi üniversitelerdeki pkk ya karşı verememesi, mhp tabanında da milliyetçilik sorgusunun yapılmasını sağlamaktadır.
akp'nin ak, chp'nin halkci, dsp'nin demokrat, dyp'nin dogru, shp'nin sosyal olup olmadigi gibi mhp'nin milliyetciligi de tartismalidir. partiler icin yeni isim onerilerim:
akp- a partisi
chp - b partisi
mhp - c partisi
dyp - d partisi
aslinda birbirlerinden hic farklari yok. muhalefetteyken ab ve abd'yi elestir, millete yakin dur. iktidara gecince abd ve ab'ye yakayi kaptir, halktan kop.
kişinin milliyetçilik anlayışına göre farklı sonuçlar doğuracak bir sorunsal. kimisi milliyetçilik adı altında ülkeyi parsel parsel satar, kimisi parsel parsel bölmeye çalışır, kimisini de parsel parsel bölerler. bu varyasyonlara göre cevap bulacak sorunsaldır bu.