seksen öncesi birbirine düşman iki partiydi bunlar. ve bir çok ülkücü gencin kanları vardır bunların elinde.
şimdi mhp liler iyi düşünsün. ki müslüman olmakla gurur duyduklarını iddia ediyorlar. pek icrat olmasada. bu memleketi dinsizleştiren kemalistlerle aynı safta durmak mantıklı mıdır?
parti yöneticileri kendini sosyalist olarak tanıtan, uzantısı olan terör örgütünün militanları dini ile dalga geçenlerle aynı safta duran elemanlara dert olmuştur. 80 öncesi olaylar yaşandı bitti, sağ-sol diye bir şey dünyada kalmadı, bugünkü dava türklük-anadoluluk davasıdır. ülkemizi anadolularla kazanmadığımızı bildiğimizden yerimiz yolumuz belli kimse bize yol gösteremez. chp, ip, up, dp, dsp hepsi bizdendir biz de onlardanız.
chplilerin 2009 yerel seçimlerinde manisa, balıkesir gibi bölgelerde mhp ye ; mhp lilerinde istanbulda chp ye destek vermesiyle ortaya çıkan gerçektir.
2009 yerel seçim sonuçları:
balıkesir
mhp : %41,1
akp : %36,4
chp : %14
manisa
mhp : %38,7
akp : %34,7
chp : %13,9
istanbul
akp : %44,2
chp : %37
mhp : %5,1
chp nin balıkesir ve manisa da % 14 civarı mhp nin de koskoca istanbulda %5 civarı oy alabileceğine inananlar vardır elbet.
ideolojilerini oturup tartışırsanız elde edeceğiniz doğru tespittir.
ikisi de aynı düşünceleri ve fikirleri savunur. dikkat edin farklı hiçbir şey yoktur.
al birini vur ötekine.
aynı zamanda bu karşıma tgb, işçi partisi, hkp.. vb. oluşumları da ekleyebiliriz.
özellikle mhp nin mevcut siyasetçilerinin hiçbir tanesi 80 öncesi ülkücü hareket içerisinde yer almadığından, gerçek ülkücülerin partiyi kenara iterek davaya tutunmaları devlet bahçeli ve arkadaşlarını sandıkta aciz bırakmıştır.
chp nin şu andaki ayrıştırmacı duruşu gerçek duruşu olmakla birlikte , mhp tabanının istemediği bir siyaset anlayışı ile chp nin söylemlerini kullanması sonucunda ortaya çıkan bir "gerçek durum" dur.
ahanda milliyetçi camianın ana görüşü de budur. http://www.milliyet.tv/ne...ciklama-6IVcXUEeQQVN.html