fethullahçılardan iğrenen maxap ile fethullahçıların gayrı resmi partisi bbp arasında geçeceğini öğrenince itiraf etmeliyim ki kalakaldım. bunu oktay vural gibi "farklı ülkücü"ler ister...
artık bu seçimde mhp ile bbp'nin ittifak kurması, hatta bbp'nin tabelayı indirip mhp'ye katılması gereklidir. eski bir bbp seçmeni olarak siyasetçilerin daha anlayışlı olmalarını diliyorum.
merak içindeyiz, ne getirir ne götürür bilinmez, geçen seçimde bbp çok istekli davranmıştı ama resmi olmayan açıklamalara göre çok fazla vekillik falan istendi diye birleşme olmadı. hem partiler hemde ülkemiz için hayırlısı neyse o olur inşallah.
hepar gibi kemalist bir parti ile bbp gibi milliyetçiden çok ümmetçi bir partiyi yan yana düşünecek kadar ne içtiniz acaba.
%1-1.5 gibi bir oy için böyle bir birlikteliğe soyunmak, islamdan görece soyutlanmış, sentezden uzaklaşmış çizgisinden ödün vermek mhp'ye kesinlikle bir şey kazandırmayacaktır.
bu ittifak bir tek bbp'ye yarar.
bir de chp'den ufak da olsa mhp'ye kayacak olan kitleyi geri çekeceği için chp'ye.
eğer bbp, tıpkı saadet'in akp'den istediği gibi grup kurmak için gereken 20 vekil sayısında ısrar ederse olmayacağını düşündüğüm ittifaktır. yok eğer kastedilen bir bütünleşme ise de buna mhp yönetiminin evet diyeceği kanısındayım.
şu şartlarda mhp'nin değil bbp; vatan partisiyle bile ittifak yapması taraftarıyım. muhafazakar sağ seçmenin olduğu sivas, maraş, erzurum gibi illerde bbp adaylarına; ulusalcı sol seçmenin bulunduğu izmir, edirne, kırklareli gibi yerlerde de ulusalcı adaylara öncelik verilir. mhp hem merkezin sağındaki hem de merkezin solundaki milliyetçi kesimi de kucaklamalıdır. eğer büyük birlikçileri kucaklarsa akp'den, eğer ulusalcıları kucaklarsa chp'den de oy alabilecektir.
milliyetçilik falan hikaye onlar eskide kaldı. Şimdi akp mhp sp bbp hepsi aynı. birini diğerinden ayıran tek nokta yok. mhp bunu en kilit anlarda akp ye verdiği destekle gösterdi.