mevsim değiştikçe insanın da değişmesi

entry8 galeri0
    4.
  1. gayet doğaldır. Biz bu değişime vücuddaki antrosakzit hormanlarının mevsim sıcaklılarından dolayı farklılık göstermesi sonucu; meydana gelen ufak tefek andikasyonların, vücudun insan psikolojisine yansıtma durumu diyoruz. ***
    0 ...
  2. 3.
  3. 2.
  4. insanin içinde bulunduğu ortam ve hava şartlarına gore psikolojisinin değişim gosterdiğinin en bariz kanitidir. (bkz: gelir bahar ayları gevşer gönül yayları)
    1 ...
  5. 1.
  6. yazın gayet enerjik olan kişinin,kışın yaklaşmasıyla beraber uyuz bir hal alması buna örnektir.
    0 ...
  7. 9.
  8. bir gerçektir.

    kişiden kişiye değişmektedir bu durum. kişinin hobileri, yaşam tarzı ve kişiliği doğrultusunda değişim geçirilir. kimisi kışı severken kimisi yazın yemedik halt bırakmaz.

    kimisi kavga etmek için veya kavga oranını artırmak için yazı bekler. evet böyle insanlar vardır.

    kimisi sonbaharda intihara yakınlaşarak fakat bir türlü intihar etmeyerek bünyeyi melankolinin diplerine (melankoli dediğinin doruğu nasıl olur bilmiyorum melankoli diptedir.) çeker.

    kimisi mevsimden mevsime aşktan hayata geçiş yapar ve aptallık katsayısını düşürür veya artırır.

    sonuç itibari ile varolan bir şeydir.
    1 ...
  9. 9.
  10. sonbahar gelince bünyenin melankoli oranının fırlamasıyla dogruluğunu ispatlayan olaydır.he bazı bünyelerde*kışın yaklaşmasından dolayı huzursuzlaşır mesela.e malum kış,soğuk,karanlık falan.
    0 ...
  11. 9.
  12. bilimsel olarak bu konuya; "iklimlerin insanlar üzerindeki etkisi" diyor ve bu şekilde inceliyoruz. bakın araştırmalar ne diyor;

    --alıntı--
    çok sıcak olduğunda, insanların sinirli ve saldırgan davranabildiğine inanılır. Uzun
    süren yüksek hava sıcaklıklarının suç oranlarında artışla ilişkili olduğunu gösteren
    araştırmalar var.

    Hava durumunun ruh haliyle ilişkisiyle ilgili araştırma konusu olmuş bir başka durumsa, ingilizce de "Seasonal Affective Disorder - SAD" olarak adlandırılan, mevsim değişikliklerine bağlı depresyon.

    Sonbahar ve Kış aylarında, biyolojik saatimizin gün ışığının azalmasına uyum sağlamada güçlük çekmesi sonucu ortaya çıkıyor. Uyku gereksiniminin artması, tatlı yiyeceklere düşkünlük ve kilo alma, enerji azlığı ve depresyonla kendini gösteren bu rahatsızlığın, ekvatordan uzaklaştıkça görülme sıklığı artıyor.

    --alıntı--
    2 ...
  13. 9.
  14. geçen gün arkadaşla beraber tutanakla yaptığımız tespittir.
    yazdan sonbahara geçerken bir uyku, bir sakinlik bastırmış, yazın gerçeklerle uğraşırken, aniden hayali ve romantik konularla uğraşılır olmuştur.

    mesela az sonra hayalimdeki çiftlik evini çizmeye başlıyorum. yazın "ne lan bu saçmalık, istanbul dışında yapamazsın sen 2 günde kaçarsın" diyordum.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük