odtü öğrencilerinin çok fazla gözlerinde büyütmemesi gereken sınavdır. zira bu sınav odtü nün gelecek 4 yılda sizin bünyeniz üzerinizde bırakacağı etkiye nazaran hiç birşeydir.
sınav kısmına gelirsek eğer tüm sene içinde görülen herşeyden sorumlu olduğunuz grammer-reading ve writing-listening bölümleri olur. en boktan bölüm writing tir. hocaların instiyatifine kalır herşey. en kral bölüm ise reading tir. 30 soru sorulur. her soru 1 puandır. grammer ise 40 sorudan 20 puandır.
sınav öncesi öğrencilere en güzel öneriler ise ilk sınavdan önce bol bol uzun paragraf okuyup sorular cevaplandırmaları, ikinci sınavdan önce ise bol bol cnbc-e ve bbc dinleyerek* kulak dolgunluğu yaratmalarıdır.
önceki sisteme göre 75 üstüne tek, 80 üstüne çift muafiyet verilirken şu anda bu sistem 85 e tek muafiyet olarak değiştirilmiştir.
dip not
muafiyet:ingilizce yeterlilik sınavında aldığınız nota göre 1. sınıftaki eng 101 veya eng 102 dersinin alınmadan aa sayılması.
ingilizcede yeterli olduğumu odtü ye ispat etmek için 15 haziran da gireceğim sınavdır. yeterli olmaz isem odtü ye tamı tamı 396 ytl ödeyip, yaz okuluna kalmama sebep olacak sınavdır. yeterliliğimi ispat etmek için 100 üzerinden en az 59,5 almam gerekecek sınavdır. alamaz isem anneme yaz okuluna üstten ders almak için kalıyorum dedittirecek sınavdır.
proficiency'lerin en bitanesidir. o kadar bitanedir ki hep bir tane kalsın istersiniz ve bunun için tanrıya dua edersiniz. özellikle sınavın ikinci aşaması sizi sizden alııır götürür. ***
(bkz: english proficiency exam)
(bkz: proficiency)
(bkz: prof)
(bkz: yusuf yusuf)
ODTÜ'yü kazandığınızda sizi tabii tuttukları, yeterli bulmaz iseler hazırlık okuttukları ancak hazırlık + 4yıl lisanstan sonra lisanüstü programlara başvurmak isterseniz "Gel bakalım ingilizcen hala yeterli mi?" diye bir kez daha girmeye zorunlu tuttukları, 2 aşamalı çok da zor olmayan bir sınavdır.
12 yıl ingilizce dersi almış, bu sürenin 4 yılında derlerinin çoğunu ingilizce olarak görmüş biri olarak 70 almayı pek ummadığım, dün itibariyle girip çıkmış olduğum, kpds ve uds'ye göre zor bir sınavdır.
ayrıca, odtü kitap satış biriminde sınavla ilgili bilgilerin ve 2005 sınavı sorularının bulunduğu bir kitap satılmakta. alınız, sınava girmeden bir göz atınız.
16 haziran itibariyle, grammer ve reading section'ları yapılmış, 20 'sinde ise writing ve listening sectionları yapılacak olan, bölümlere geçme taban puanının 60, eng 101 muafiyet taban puanının 85 olduğu, odtü'ye has ingilizce yeterlik sınavıdır.
Üniversite girişinde ve çıkışında olmak üzere iki kez maruz kalınabilme ihtimali olan dil yeterlilik sınavı. Geçmek için kasmanın bir alemi olmadığı sınavdır kanımca. Üniversite başlarken girenler için konuşuyorum; Zaten bölümde yeterince terleyecek olduktan sonra bu sınavda da rahat rahat yapıp hayırlısıyla ortalama bir puan alıp hazırlık okumak en güzelidir. kasarak sınırda geçince ilk yıl eng 1** kodlu derslerle uğraşmaktansa seneye girip 85 üstü bir puanla tüm eng 1** vb. derslerden aa ile başlamak yeğdir. bir yıl boşa mı gider? sanmam; nasıl olsa ileride tek dersten okul uzayacak. şimdiden keyfini çıkarmaya başlamakta bir sakınca yoktur.
21 Ocak 2013'te gerçekleşecek olan sınavdır. Bahar döneminde yüksek lisans'a başvuracakların bu tarihte girdiği EPE'nin kayıda yetişmemesi ise trajikomiktir.
Saat 16:45 itibari ile çıkmış olduğum sınav. Sınava girmeden formatının öğrenilmesi gerekir yoksa benim gibi çuvallarsınız. Ayrıca yarısı çok kolay diğer yarısı çok zordu.