bilkent üniversitesi iibf binasında bir sürü kitabı sergilenmektedir. bu adam 1960larda falan başlamış kitap yazma işine sanırsam hala da devam ediyor. ama kitaplarının çoğu ingilizce olduğundan türkiyede yeterince tanınmamaktadır.
"türkiye'de devlet geleneği" adlı eserinde; türkiye'de siyasal hayatın yaşadığı meşruiyet krizlerini irdelemeye çalışmış, iyi de yapmış ancak 1980 dönemi devlet geleneğini anlatmaya başladığında beni sinirden gülme tutmuştur. tüba bilimler akademisi kurucusu, evropalara amerigalara gidip konferanslar veren bir siyaset bilimcinin -görünen o ki mümkün olmasa da- gaf yapmış olmasını istiyorum. hayır bırakın ya. kimse beni inandıramaz.
amcamız şöyle demiş:
"Ordu, demokrasiye samimiyetle inanmakta, demokrasiyi ılımlı araçsalcılık olarak görmekte ve Türkiye'nin, toplumsal hayatta yaşanan ihtilafları orduya gerek olmadan kendi kendine çözümleyecek kadar kurumsallaşabilmesini arzu etmektedir. Nitekim Kenan Evren, dönemin profesörü Aldıkaçtı'ya, "bu ülkede demokrasinin kurumsallaşabilmesi için elinizden gelen herşeyi yapın" demiştir"
kitapta böyle bir ton orduyu meşru kılma çabasına rastlamak mümkün de ben sinir olmamak için sadece bir tanesini yazdım. saat 03.24. bu kitabı okumaya hasrettiğim zamana acıyorum.