2.Dünya Savaşı'ndan önce Japon bilim adamlarınca üretilen amfetamin türevi uyarıcı ilaçtır (metil amfetamin). Japonlar, iyi bir şey bulduklarında kullanmasını bilirler. nitekim japon kamikaze pilotları yuttukları haplarla kendilerini müthiş hissedip uçakları ile gemilere, hedeflere dalar oldular. ayrıca japon askerleri ve generalleri de kullanmaya başlamışlardı bu uyarıcıyı. (Belki bu yüzden teslim olmaları
için iki atom bombası atmak gerekti.)
1932'de Fransa'da nazal inhalasyon için benzedrin adını taşıyan nazal preparatlar piyasaya çıkarılmıştır. Bu ilaç burundaki ödemi iyileştirirken aynı zamanda yorgunluğa da iyi gelmiştir.
1939'dan itibaren savaşta Alman ordusunda dayanıklılığı arttırmak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. II. Dünya savaşından sonra ise japonlar stokları tüketmek amacıyla metamfetamin reçetesiz olarak satıldı.bu nedenle Savaş sonrası Japonların %2'sinde Methedrin bağımlılığı oluştu.
Metamfetamin ABD'de 1950'li yıllarda, ev kadınlarının eline geçti. Dexedrine, Benzedrine, Methedrine gibi piyasa isimleriyle bu sefer ev kadınları coştu, zayıfladılar ve seks manyağı oldular (kocaları sorunu ancak yıllar sonra anlayabilmiştir). 1960'ların sonlarında, hükümet olaya el koydu ve işi yeraltına gönderdi. Bu ilaçların piyasada bulunması amfetamin bağımlılığının yaygınlaşmasının etkenlerinden olmuştur.
Metamfetaminin kısa süreli etkileri; dikkat yükselmesi, yorgunluğu azaltma, aşırı mutluluk (öfori), hızlı nefes alma, tansiyon yükselmesidir. uzun süreli etkileri ise; paranoya, halüsinasyonlar, davranış
bozuklukları, kilo kaybı, çarpıntı titremedir.