türk bilim insanlarının -başka ünilerde,ülkelerde çalışıyor olsalar bile- ödül alması, ülkemizdeki gençler için ateşleyici etki yaratabilir. bu gençler rol model olarak kendi ülkelerinden çıkmış bir insanı örnek alabilir. yahut bu bilim insanları gelecekte kendi ülkelerinin de bilimsel çalışmalara dahil olmasına ön ayak olabilir. ya da türkiyeden öğrencilerin, kendi üniversitelerinde eğitim faaliyetlerine devam etmelerine ön ayak olabilir.
bu sebeplerden ötürü ülkemizden bir insanın önemli çalışmalar yapmasına elbette sevinebiliriz.
Gectigimiz aylarda ingiltere'ye konferans amacli giden bir arkadasimin cambridge tenhalarinda kistirip birlikte fotograf cektirdigi fizik insani. Sonra onu cesitli sosyal mecralarda paylasti.
Ben kiskanc bir insan da degilim ama cok acayip kiskandim bunu! Bi de 221b baker sokagina gitmesi beni derinden yaraladi.
Yoksa mete beyi severiz, takip ederiz, bir kimyaci olsak da izinden gideriz.
Kendisini instagram ve twitterden takip ettigim cok eglenceli ve zeki birine benziyor.
instagram da patlican yemegi yapip paylasmasi felan, sordugunuz sorulara 'kardesim' diye cevaplamasi cok cana yakin.
Zekasıyla göz kamaştırır, hafif hippi, fazla kilolarından kurtulsa daha da verimli olacak. Doktora döneminde çoşmuş biridir. Bu coşma post docta önünü açmış, o hali sürdürmesiyle birlikte de türkiye'de yetişmiş kendi yaş grubunda en başarılı insanlardan biri haline gelmiştir.
Cambridge Üniversitesi'nde bulunan Cavendish Laboratuvarı'nda, bir deney ekibinin lideri olarak, kuantum internet teknolojisinin önünü açan bir buluşa imza atmış, Türk bilim insanı. Bilkent Üniversitesi, Fizik bölümü mezunudur, tebrik edilesidir. Haber çevrilirken denk gelinmiştir; ''Atature diye bir soyad mı olur yahu?!'' denilmiştir ve görülmüştür ki, aslında ''Atatüre''dir. Tekrar tebrikler diyoruz.