metalurji ve malzeme mühendisliği

entry83 galeri2
    1.
  1. metalurji, insanların istekleri doğrultusunda günlük hayatlarında önemli bir role sahip malzemeleri üretme ve şekillendirme bilim ve sanatıdır...dünya ülkelerinde önemli bir meslek olmasına ragmen ulkemizde değeri yeni yeni anlasılmaktadır. (bkz: nanoteknoloji)
    4 ...
  2. 2.
  3. mezunlarının metalurjist ünvanını kazandıkları bölümdür lakin metalci olarak adlandırılmak her zaman daha hoştur.Mezun olabilmek için malzeme ve termodinamik derslerini yalayıp yutmuş olmak şarttır bölüm zordur ama eğlencelimidir,sevimlimidir orası tartışmaya açıktır.
    3 ...
  4. 3.
  5. henüz hakettiği değeri bulamasa da yeni mezunlar verdikçe değeri katlanacak bölümdür. nitekim iş alanını kısıtlamak hemen hemen imkansızdır.
    0 ...
  6. 4.
  7. bu bölümün öğrencileri kısaca mal mühendisliği derler.

    **
    1 ...
  8. 5.
  9. malzeme alasimlarinin ozelliklerini iyi bildikleri icin kaynak muhendisi olarak rahatca is bulabilecekleri bir muhendislik dalidir.
    0 ...
  10. 6.
  11. anadolu üniversitesi'ndeki adı malzeme bilimi ve mühendisliği olan ve okuduğum mühendislik.
    1 ...
  12. 7.
  13. okuyanların ve mezunların bir süre sonra gördükleri herşeyin mekaniksel fiziksel kimyasal vs özelliklerini düşünmeye sevk eden mühendislik dalıdır.
    1 ...
  14. 8.
  15. yeryüzündeki mineral kaynaklarını ve hurdaları işleyip nihai ürünlere dönüştüren, metal bileşiklerinden seramik malzeme üreten ve kompozit malzeme imal eden, aynı zamanda üretilen bu ürünlerin mukavemeti, sertliği, tokluğu, korozyon davranışları gibi özelliklerini de belirleyen mühendislik disiplinidir.
    0 ...
  16. 9.
  17. geniş iş alanına sahip bir mühendisliktir. adı makina gibi anlaşılır olsaydı daha çok rağbet görürdü.
    3 ...
  18. 10.
  19. insanı 2000 çeşit çelikle karşı karşıya bırakan acımasız mühendislik dalıdır. Gel görelimki hayatın vazgeçilmez bir ögesidir. Mesliğimi bir yandan seviyorum bir yandan nefret ediyorum.
    1 ...
  20. 11.
  21. ismi komik gelen hatta 'ne yani ben şimdi malzemeci mi olacağım? inşallah büyük klüplerde iş bulurum...' gibi fantaziler uyandıran ancak gerçekte çok önemli bir yere sahip mühendislik dalıdır.

    malzemeden kasıt daha çok çelik türevleri ve plastiktir. imalat ve makine mühendisliği ile kardeştirler. hiçbir zaman kendisine duyulan ihtiyaç azalmayacak bilakis gelişen nanoteknoloji eşliğinde artarak devam edecektir.
    0 ...
  22. 12.
  23. 13.
  24. görülen malzemeler; metaller , seramik ve camlar , polimerler , kompozitler , yarı iletkenler , biyo malzemeler olarak 6 ana grupta toplanabilir. malzeme bilgisi , termodinamik , statik , mukavemet , enerji malzeme dengesi , faz diyağramlari ,ısı kütle transferi , fiziksel metalurji dikkat edilmesi gereken derslerden bazılarıdır. iş alanı da oldukça geniştir
    0 ...
  25. 14.
  26. birisi size ne okuduğunuzu soruyorsa işte bunu açıklamanın nasıl zor bir durum olduğunu; kendisine yöneltilen soruları ve esprileri önceden bilen kesinlikle metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü öğrencisidir.
    -Ne okuyorsun yavrucuum?
    +Metalurji ve malzeme mühendisliği.
    -(???***)Neyse artık televizyonda hava durumu haberlerinde seni izleriz...

    +Senin bölümün neydi?
    -Metalurji ve malzeme mühendisliği.
    +(???**)iki senelik mi??
    -!!!!!Hayır, dört senelik.
    +Heee güzel(?!)
    3 ...
  27. 15.
  28. okunmaması gereken bölümdür. maalesef ben bunu başladıktan sonra öğrendim. hangi mühendislik okuyan insan isterki işe 800 lira ile başlasın hemde ağır bir işte.
    0 ...
  29. 16.
  30. makina mühendisliğinin ana bilim dallarından birisi olan metalurji ve malzeme biliminin mühendisliğidir.

    (bkz: Metallurgy)
    (bkz: material science)
    1 ...
  31. 17.
  32. metal müzik dinliyor musun? esprisine maruz kalan genç beyinlerin okuduğu bölüm.
    0 ...
  33. 18.
  34. madenciliğin ve makine branşının kesiştiği alanda üniversitelerin mühendislik eğitimi veren bölümüdür.

    bunun 2 yıllık meslek yüksekokullarındaki bölümü metalurji ve malzeme programı nı bitirenler ise metalurji ve malzeme teknikeri olmaktadırlar.

    mezunları madencilik, makine, kimya, inşaat gibi genel sektörlerin yanısıra döküm fabrikaları, otomotiv firmaları, tuğla fabrikaları, çimento, seramik sektörü gibi nokta sektörlerde de iş bulabilmektedirler.
    0 ...
  35. 19.
  36. sanayiinin dini teknoloji ise, tanrısı da metalurji ve malzeme mühendisliğidir. hem yeni malzemeler arayışındadır hem de mevcut bulunan malzeme özelliklerinin iyileştirilmesini inceler.
    2 ...
  37. 20.
  38. daha geniş kapsamlı yeni nesil ismi malzeme bilimi ve mühendisliği olan mühendislik dalı.
    1 ...
  39. 21.
  40. marmara üniversitesinde okuyan herkesin 3 ortalama üstü ve yandal yaptığı bölümdür.
    0 ...
  41. 22.
  42. eğer bu bölümü kocaelide okuyorsanız hayatınızdaki zor dönemlere girmiş bulunmaktasınızdır. rahat geçen birinci sınıfın sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu ömer hocanın malzeme dersiyle anlarsın. faz alaşım ,ne gerek var taşınım derken 3. sınıfta fiziksel metalurjiyle şadi hocanın yerini devralmaya çalışan hakan hoca vs şeyda hoca göz kırpar size ,seramikti polimerdi derken kapanış levon çapan pşv ile yapar. 4 senede okulu bitiren önce psikolojik bir tedavi alır.
    1 ...
  43. 23.
  44. mühendisliklerin en yakışıklı, en sevimli, en mükemmel erkeklerini içinde bulunduran bölüm.
    * *
    4 ...
  45. 24.
  46. genelde ebeveyn tarafindan meteoroloji ile karistirilan muhendislik dali. Es dost akrabaya meteoroloji diye anlatilir, eşhas da dalga mahiyetli hava durumu mu sunacan lağn der.
    1 ...
  47. 25.
  48. harika bir mühendislik dalı.Mühendisliğin malzeme alanındaki tek kaynağı.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük