tamam anladım bu arkadaş metali ve metalcileri sevmiyormuş dedim, saygı duyarım ama işin içine drill katarsan, sandalyeler kuşa dönüşür. Türkleri saymıyorsan ne ala, ancak Türk drillcileri seviyorsan hiç olmaz. Aman aman. Ben Müslümanım bu arada şeytana tapmıyorum.
Countdown to extinction, megadeth’in 92 yılında çıkardığı ödüllü albümlerinden biridir. Adamın daha nickinden haberi yok, metal müziğe dayanamıyorum diyor *
Bırakılmıyor oğlum bu meret. Ergenken başladık. Başka müzik dinleyemiyorsun. Kafa toparlanmıyor. Ölücez gidicez halâ bangır bangır metal. Böyle adrenalin, dopamin, endorfin ne verdiyse salgılıyorsun.
kulaklıkla ve yüksek sesle dinlendiğinde geçerli olmayan önermedir. zira kulak belli bir süre yüksek sese maruz kaldığında kalıcı hasarlar oluşmakta, tinnitus adı verilen ve son nefesinize kadar sizinle yaşayacak olan yüksek frekansta sinir bozucu çınlamalar vuku bulabilmektedir. herhangi bir sorun yokken bunlar pek siklenmez ve dinlenmeye devam edilir, ama o çınlamalar başlayınca doğduğunuz güne lanet okursunuz.
%100 katıldığım önermedir. metal müzik benim açımdan bir çok şeyde tetikleyicidir. mesela yapmaya üşendiğin bir şeyi yapmaya başlamak için veya o beğenmediğin şeyi yaparken dinlersen yapma şevki veriyor. özellikle temizlik için birebirdir. gece uykun kaçtığında uyuyabilmek için, sabah uyanabilmek için, yarım saatten fazla süren yolculukları keyifli yapmak için, sevinçli anında, hüzünlü anında kısacası hayattaki her anında işe yarar. benim için böyledir en azından. daha çok örnek vermek isterdim ama longing dinleyesim geldi birden. *
doğrudur, insana bastırılmış duygularını dışarı çıkarma özgürlüğünü veren bir türdür metal. bunun dışında size aidiyet duygusu da katar, sizi toplumun dayattıklarına değil kendi tercihlerinize yöneltir.
metal müzik insanı en umutsuz, en çaresiz anda tekrar ayağa kalkarak hayattaki bütün olumsuzluklarla baş etmenizi sağlar. zaman gelir bir ballad ile huzur bulursunuz, zaman gelir bir ata binmiş savaşa gider gibi gaza gelirsiniz, zaman gelir sisteme küfür edersiniz, işte böyle birşeydir metal müziğin hissettirdikleri.
yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki metal müzik insanın ruhsal yapısını bozuyor. bunu iddia edebilmek için biraz davar olmak lazım. son derece yanlış bir önerme.
bir insan rock/metal türünden bir şey dinlediğinde içindeki gücü, yani nasıl desem, tüylerinin diken diken oluşunu, dayanılamaz headbang yapma isteğini hissediyorsa o müzik ona iyi geliyordur arkadaşım.
Tanım yapmak gerekirse; metal müzik dinlendiğinde dinleyen kişinin kendini iyi ve deşarj olmuş hissetmesidir.