bu görüşe sahip olan kişilerin derhal death ile kutsanması, the forgotten ile okşanması, bastards of bodom ile yerilmesi, one ile de yaşamın en kötü gerçeklerinden biriyle tanıştırılması gerekmektedir.
tahta kafalı olmaktan daha manasız olmayan durumdur. manasız olduğunu düşünen koyunlar gitsindir ugandadan gelen zencilerle porno klipler çeken, insanları uyutmaya çalışan ellerin ortaya attığı, şakşak medyası destekli o yozlaşmanın sembölü popçuları salyaları akarak dinlesinlerdir. ayrıca, kuru gürültü olduğunu düşünenler varsa, gidip savatage, anathema vs gibi grupları dinleyerek kendilerine bir adet tencere-tava kapak takımı alabilirler.
3 tipin haricinde 4. ve 5. tipleri de olan güruhun hönkürdüğü anlamsızlık dolu tümce.
tip 4- doğan medyasının dolduruşuna gelen apolitik televole çocukları. bunların sosyo ekonomik durumu; paso magazin dünyasının ışıltılarıyla zehirlenmiş, beyni yıkanmış, aslen hayatta hiç bir kurtuluş yolu olmayan(popçu-topçu olmak dışında) zengin olma hayaliyle yanıp tutuşan eğitimsiz ve son derece düşük gelirliden(düşük gelirli yada eğitimsiz olup, farkındalığı gayet tam olan ve apolitik olmayan insanlara değil sözüm, yanlış anlamayın) hayatında alacağını almış, baba parası yiyen, über zengin "ferrari bebeleri" diye tabir edilen(halk arasında) güruhlara kadar değişiklik gösterir. birinci grup ülkemizin acı gerçeği olduğundan, bu insanların apolitizasyonlarında, bizim herbirimizin de payımız olduğundan bir şey demeye hakkımızın olmadığını düşünmekteyim. eğitim şarttır vesselam. ikincisi hakkındaki yorumlarımı ise sözlük formatı kabullenmez!
tip 5- bu gürüuhları yaratan, metalin isyan potansiyelinden tırsan "fil dişi kule" kültürü insanları. bildiğiniz, "resmi aristokratlar".
bu müzikten anlamaya ve "rezil" diye adlandırılan kişiler, ensturumanlarını belli bir uyum içersinde müzik severlere sunmak için, belki bir şarkıyı günlerce veya aylarca aynı evde birbirlerinin ağız kokularını çekerek yapıp emek harcarken.. hödüğün biri sanki bu insanlar hiç emek harcamıyomuşcasına bu müziği yaptığını zannedip metal müzikten" gürültü" diye bahsederse elbet de böyle saçma sapan, insanların kendi zevklerini kendi salt mantığıyla yargılayan bir tespit(?)ortaya çıkar.
- müzikte emekten bihaber, arkada iki "duptıs" yada "üçyüzbeşyüzhepimizpuştuz" ritmine tav olanların,
- medyanın her dediğini doğru sanan, onun kulu kölesi olmuşların,
- müzikte, müzikten çok "imaj"a önem veren müzik düşmanı estetik yoksunlarının,
- sığ görüşlü, yobaz kişiliklerin,
- politikayı yemek masası sananların,
- pop gibi, rezil ve beyin yıkama-zehirleme-yozlaştırma görevi yapan bir kültürün savunucularının,
- hayatı "dam ve döt"ten ibaret gören lailacıların,
- kısacası, her türlü cahil, cühela ve köle; kendi hayal dünyasında, gerçeklikten kaçtığını sanan rezil, rezil ve yine, rezil kişiliklerin yaptığı tespit.
zevkler ve renkler tartışılmazdır ki muzikte evrenseldir zira herkesin kendi görüşü ve tarzı vardır dinlenen müziğin geçmişimize ve atalarımıza saygıyla hiçbir alakası yoktur.
seri üretimden çıkmış olsaydık herkes aynı tarz müziği dinleyecek, farklı yorumlarla karşılaşınca dışlayacak ve rezil edecektik onları. neyse ki farklı kültürlere, inanışlara, zevklere sahip insanlarız ki çeşitlilik, fikir alış verişi sağlanabiliyor. mesela metal müzik , klasik müzik ve rap müziği yerine göre aynı insan farklı zamanlarda dinleyebiliyor. çünkü her anımız bizim gibi farklı diğer bir ana uymayabiliyor. dolayısıyla kendi zevk ve isteklerinden oluşan bu seçimi başkasının yargılamaya ne hakkı vardır diye bir soru sormam ne kadar gereksiz aslında.
en azından bilinen bir gerçek vardır ki metal müzik bir beceri, teknik, yetenek ve yaratıcılık gerektirir şimdi bakalım rap müzikte bu var mı? teknoda var mı? saçma sapan gülşende hande yenerde bu var mı?
yok
ne var onlarda?
basit bir loopun üstüne okunan basit anlamsız popüler kültür ve tüketim kültürü sözleri...
yaşasın metal diyoruz ve bir alıntıyla devam ediyoruz.
ne demiş hakan utangaç babamız:
Duyarsın ama asla anlayamazsın. Bakacaksın ama asla göremeyeceksin.
Kin gözlerini sonsuza dek kör etmiş. Güneş bu ışığı alacak
ve yıldızlar gökten düşecek. Karanlık çağlar başladığında,
Gözlerini açacaksın ve geri döneceksin bana
O zaman sana barışı vereceğim.
Bir "kime göre neye göre" klişesinin yaşanacağı yargılamalardan biri daha. Bu başlık değerlendirme değil, yargılama içermektedir. Metal müzik, kökenli olan jazz, rock gibi türlerin de ortaya çıkışı göz önüne alındığında isyanın ve toplumsal haykırışın simgesidir. Bu tarih boyunca çeşitli şekillenmelerle karşımıza çıkmış, kimi zaman da isyanını doom metal gibi içsel yanlarıyla dile getirmiştir. Son 15 yılda da kapitalist darbeleriyle kendi içinde franksmanlarını çeşitlese de özündeki hümanizmi, özgürlüğü, eleştiriselliği, girişimciliği korumuştur. insanlara ve topluma bir şey anlatmaktan çok daha güzel ve özel olanı anlatma amacını gütmüştür metal müzik. Savaşlar olmuş, faşizm yükselmiş, açlık kol gezmiş, kimyasal silahlar vb. doğayı, insanlığı her yönüyle tehdit edip yok etme girişimlerini sürdürmüş, rock ve metal müzik fanlarıysa bunun tam zıttı yönde karşı duruşunu sergilemiş ve sergilemektedir. Yani diğer bir deyişle, metal müzik duyarlı bir felsefenin ürünüdür. "Kulağa hoş geldiği için dinlenen müzik" değildir özünde metal müzik. Sorgulamanın, eleştirmenin ve doğruyu bulmaya inanmanın ürünüdür metal müzik. insanlar her zaman 90ların başında olduğu gibi birbirinden alakasız şarkıcıların yer aldığı "bütün dünya buna inansa, ah inansa" düeti tarzında zoraki ve kandırmaca bir platforma inanmak ve destek göstermek zorunda değildir. insanlar isteklerini, tepkisellik yoluyla da dile getirebilir. Yani kimse kimseden "pollyannacılık" oynamasını bekleyemez. Estetik de çeşitlenmesi çok fonksiyonlu olan bir şeydir ki burada faydacılık daha bir kendini hissettirir. Yani death metalde adam böğürür ama böğürürken savaşa ve onun yarttığı kuklalara ana avrat küfreder. Bu hiç kuşkusuz ki "derin bir tatile çıkmalıyım, aklıma esersen sana yazarım" gibi bir şarkı yaklaşımından çok çok daha faydacıdır. Çünkü savaşa karşı dik duruşu ve örgütlenmeyi de beraberinde getirir. Yani sürekli andığımız, fakat genelde lafta bıraktığımız toplumsal örgütlenmeyi sağlayacak çok önemli bir kültür öğesidir metal müzik. Bugün sokakta, caddede metal müzik dinleyen insanlara veya uzun saçlı küpeli insanlara küfredersiniz, ama aynı görünümdeki Athena grubu tam da savaşın doruk noktaya ulaştığı anda Eurovision'da özgürlük simgeleriyle tepkiselliğini koyar, onu alkışlamayı bilirsiniz. Peki Hande Yener, Demet Akalın v.b popüler kültür ürünleri ne yaparlar? SAhne aldıkları mekandan anasını babasını kovdururlar. * Sizce burada makbul ve duyarlı olan hangisidir? Takdir, gerçek demokrasi taraftarlarınındır.
müzik zevki göreceli bir kavram olduğu için tartışmanın da manasız olduğunun hatırlatılması gereken önermedir. siz türkler nasıl diyor ; aynı şekilde benim için de pop müzik dinlemek manasız. ayrıca;
pop dinleyip götümü sallayacağıma metal dinleyip kafamı sallarım
kişilerin müzik zevkine saygısı olmayanlar ortaya atacağı manasız savdır. ne zaman öğreneceğiz çevremizdeki insanların zevkine saygı duymayı, aşağılamamayı. çok mu zordur??
dinlenirken beyinsel aktivitenin en yüksek boyutlara ulaştığı müzik türünü dinleyemeyen, beyni elvermeyen herhangi bir bünyenin nasıl oluyor da beyinleriniz o kadar çalışabiliyor sorusudur, geçiniz...
kişiye göre olabilecek ya da olamayacak manasızlıktır. ama "büyüdükçe bozulduk mu ne" diye düşündürtür. küçükken zevkler ve renkler tartışılmaz der susardık, şimdi önüne gelen çemkirmekte.
metal müzik dinlemeyenlerin kurduğu salakça sözdür. zevk-renk vs umurumuzda bile değil*. biz, siz zavallıların durduk yere bizi aşağılamaya çalışmasından dolayı buradayız hala. dinlemeyin. dinletmeyin. biz siz yokken çok daha iyiyiz. siz bizi eleştirirken biz size bakıp gülüyoruz. hem de içimizden değil, türk filimlerindeki kötü insan modeli kahkahalarıyla. nihuuhaaaaahaaaaaa