insanın gönlünden gelen sese nağme kıçından gelene ise böğürtü denir. bu metal müziği yapan adamlar kıçlarının üzerine pek oturamadıkları için olsa gerek böyle yanlış anlamalara müsait bir ses -ya da tür mü demeliydik- benzeşmesi olabiliyor bazen. ayrıca dünya müzik tarihinin en zirve noktasında ortaya çıkmış ve tüm müzik anlayışını değiştirecek kadar harika sonuçlara imza atmış bu müzik türü müzikseverlerin beynini iğdiş ederek onları güzel birer kuşa çevirecek kadar da simyadan nasibini alabilmiştir çok şükür.
hamiş: bu metal müziği dinleyenlere bir sözüm olacak buradan, yahu kardeşim şu toplu taşıma araçlarında şu hiç beğenmediğiniz dünyadan ve onun sefil insanlarından soyutlanmak için sığındığınız mp üç, dört ya da beşlerinizin sesini fazla açmayın da yanınızdaki adamlardan ağız dolusu küfür yemeyin emi.
-ya sen bu bağırtı-böğürtüden ne anlıyorsun abicim
-abi sen bana neden bağırırsın, sesini daha iyi duyurmak için değil mi
-oğlum senin mantığına hastayım lan...
zevkler renkler farklıdır, metal tarzı dinleyenler nasıl pop, arabesk, fantezi, v.s katlanamıyorsa ve tiksindirici geliyorsa doğal olarak bu tarzlardan birini ya da birkaçını dinleyenler de metal müziği böğürtü bulacaktır. özünde hangisi tiksinç hangisi böğürtü tartışılır ama insan türü kendi müzik tarzını yansıtır. tiksinç olmaktansa böğürmeyi tercih eden tipten olmak daha zevk verir görünüyor.
peşin hükümdür, önyargıdır, falandır filandır. metali hardcore'dan ya da scream'in ağırlıkta olduğu türlerden ibaret sanan insancığın yorumudur. bir metallica dinletilesidir.
apaçık dangozluktur ki; enstruman sesi ile insan sesini dahi ayırd edemeyen tespitçiden türemiştir besbelli. evet, brutal(şahsım da dahil) pek çok insana itici gelebilir, bu eleştirilebilir de. normal hava ve yol koşullarında müzik türlerinin tamamı da eleştirilebilir, buna da eyvallah. yalnız eleştirmeye çalışılan olgu hakkında hiç bir fikir sahibi olamamak kendini rezil etmek çabasıdır, ilginç..
yok, ondan sonra ne idüğü belirsiz barlarda mustafa sandal'la, hande yener'le kopacak bu insanlar, ortamlara akacaklar.
blue jean serbest kürsü tarzı atışmaları pek seven ergen beyinlerin hemen karşı çıkmak için argümanlarını hazırladığı durumdur..
"manowar'dan heart of steel'i hiç dinlemediğinden böyle olur tabii.. judas priest'in güzelliğini anlamamış insandır.. james hetfield'i çözememiş kişinin feryadıdır.." aynı dandik argümanlar sırayla dizilir..
sevmeyen sevmez kim karışır.. hande yener dinliyor diye bir insan metal müzik dinleyen bir insandan daha aşağı değildir, bunu iddia eden zavallılar da dinlediği müzikle kimlik yapmaya çalışan tiplerdir..