metal bir haykırıştır. metal bir müzik türü değildir, bir yaşam biçimidir. metal şarkıların çok derin anlamları vardır. bazen isyan bazen aşk bazen seks bazende intikam duyguları içerir.
tabi serdar ortaç dinleyen birinden bunu anlamasını bekleyemeyiz. 7 tane tel ile o kadar beste yap görelim seni bakalım.
ayrıca scream veya brutal vokal söyleyen vokalistler sadece bağırmaz (bkz: corey taylor). git önce slipknot-heretic anthem ve sonra slipknot-dead memories dinle bakayım. metal anlayana hayat biçimi , anlamayana böğürmektir.
onlar da insadır. Hepsine yüksek-düşük diye yorum yapılamaz.
(#21794848) şu cahil ve beş para etmez önyargılı piçi tekmeleyesim geldi. Metal denen müzik türünün kendi içinde dalları vardır. Hızlısından yavaşına, acılısından yumuşağına... Metali metal yapan hissettirmesi ve sözlerinin anlamlı olmalısıdır. (bazı şarkılar gibi ayrılık temasını düğün havasında söylemezler...)
tanıdığım bütün metalciler(ki ben de metal dinlediğim için hatrı sayılır sayıda tanıyorum.)ya odtü'de, ya itü'de, ya bilkent'te, ya hacettepe'de, ya asistan profesör, ya öyle bir şey. **
Death Metal, heavy metal in alt janrıdır. Daha çok thrash metal esintili bir müzik tarzıdır. ABD menşeilidir ve 80 lerin sonunda ortaya çıkmıştır. Brutal vokaller, sert gitar riffleriyle desteklenir. Death, Cannibal Corpse türün tanınmış gruplarıdır.
Death Metal Disiplini
Death metal çok hızlı, tempolu, gitar ve bateri ile desteklenir. Bazı gruplar gitarı tek tutarken bazı gruplar daha tonlu ve sert gitar tonları için çift gitar (rhythm ve lead) kullanırlar. Bass gitar da bazı zamanlar distorted kullanılır (distortion gitar tonunun daha sert ve bozulmuş olduğunu anlatan bir terimdir. Çeşitli efektörlerle gitarın sesleri değiştirilir) türün ilk grupları morbid angel death gibi amerikan kökenli gruplardır zamanla avrupaya da yayılmıştır. ayrıca behemoth günümüz camiasında önemli yere sahiptir Türkiye de ise cenotaph en önemli temsilcisidir.
Thrash Metal
Thrash metal, heavy metal müzik türünün bir alt dalıdır. Çoğunlukla kökleri 1970'lerin sonları ve 1980'lerin başlarına dayandırılır. Bu dönemde NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) ve Hardcore Punk müzik akımlarının bazı özelliklerini alarak, kaynaştırarak yeni bir müzik türü olarak ortaya çıkmıştır. Benzer bir diğer tür olan Speed metal`e göre çok daha fazla saldırgan özellikler taşır. Bu fark şarkı sözleri ve müzikten açıkça anlaşılır.
Türün öncü toplulukları ABD'de Slayer, Metallica, Exodus, Testament, Megadeth, Over kill; Avrupa'da ise Destruction, Kreator ve Sodom gibi topluluklardır.
Black metal ve death metal, sonraki yıllarda thrash metalin alt türleri olarak ortaya çıkmışlardır.
Heavy Metal
Heavy Metal bazen de metal müzik olarak adlandırılan müzik türü agresif ritimler ve aşırı distorsiyon'lu gitarlarla karakterize edilir. Bu türün kökleri 1967 ve 1964 arasında blues ve rock türünü birleştirerek,(daha çok gitar ve davul bazlı), bu türde müzik yapan grupların yarattığı Hard Rock 'tır.Heavy Metal popülaritesini 80'lerde daha çok türün ortaya çıkmasıyla artırdı. Ticari amaçlı olmayan bu müzik türü , dünya üzerinde büyük bir dinleyici kitlesine sahiptir.
1 Karakteristikler
2 Enstrümanlar
3 Temalar
4 Alt Türler
5 Heavy Metal'in Alt Türleri
6 Black Metal
Karakteristikler
Heavy Metal çoğu zaman aynı türde enstrümanlarla çalınır.Elektro-gitar'ın her zaman varolduğu bu müzik türünde , kara şarkı sözleri , agresif ritimler ve tempolar bulunur.
bunlar bazı temel metal türlerinin doğuşunun kısaca anlatımıdır. okuyan anlar okumayan da hala metal dinlemenin zeka seviyesi ile alakalı olduğunu savunur.
ben de derim ki; " evet zeka seviyesi oldukça yüksektir bu insanların, her şeyi kafası alır, kaldırabilir. kaldıramayanlar ve dinleyemeyenler, boşuna çabalarlar denize düşmüş boş beyinlerine dolan tuzlu suyun verdiği acıyı unutmaya çalışarak. ya da her ne karın ağrısıysa.. "
müzik tarihini bilmeyen, müziğin değerlerini bilmeyenlerin, kıçlarından çıkan ve dolayısıyla osuruk sesi kadar itici olan bir tespit yapma, laf atma çabası sözüdür.
(bkz: bir zeka testi olarak müzik)
sıçılmış ama delik tutturulamamış başlık. zevk meselesidir kardeşim. ben de metal dinleyicisiyim ama death metal dinlemem, dinleyene saygı duyarım. ayrıca normal metal diye birşey yoktur, öğreninde gelin.
bezbol sopası girmeden o bezbol sopası girmiş sesini çıkarmak yetenek isteyen bir iştir. kabullenilmeyecek, sevilmeyecek, beyenilmeyecek olabilir ama uzun süre çalışmaların ürünüdür. zeka seviyesi değişken olabilir ama fikri "jilet atılan bir konseri dinlemektense death metali tercih ederim" diyebilecek şekilde olabilir.
metal müziği --bir kaç uç dal dışında-- melodik olarak klasik enstrümanlarla yorumlarsanız, barok dönem sonrası klasik batı müziğine çok yakın melodiler duyarsınız.
metal müziğin gerek ritm, gerekse melodik açıdan en yakın olduğu müzik klasik müziktir ve kesinlikle saf müzik aklı gerektirir.
bu demek değildir ki metalcilerin hepsi akıllıdır. aksine benim tanıdığım bir çok metalci akılsızdır. bunun sebebi ise endüstriyel müziğin tavan yapması ve gerçek müzik yapmak yerine, taklitçilikten öteye gidememesidir.
gayette yüksektir efendim. tuhaf sesler çıkaran müzikleri dinlemek; anlamlı olduğunu zannedip zırvalayan, üzerinden zilyon tane bilgisayar müdahalesiyle temiz bir ses elde edilmeye çalışılan müizk(!)lerden çok daha yüksek bir zeka gerektirmektedir.
gerizekalı sözleri ile türkçe pop dinlemeyip, yerine death metal dinleyerek içindeki fazla enerjiyi, öfkeyi başkalarına zarar vermeden dışarı atan metal dinleyicisidir. zeka seviyesinde herhangi bir anormallik yoktur.