mesleki eğitim

entry11 galeri0
    11.
  1. mesleğe yönelik eğitim; teknolojik ve ekonomik kalkınmanın gerçekleşebilmesi için gereken nitelikli insan gücü yetiştirilmesini hedefler.
    0 ...
  2. 10.
  3. bir meslek lisesi öğrencisi olarak lise giriş sınavında belirli bi puan alıp anadolu kısmına yerleşip ama össde hiçbir hakkı bulunmayan mağdur öğrenci topluluğuyuz. hakkımız olan yerlere yerleşme şansımız olmamakla beraber elimizde olan 2 seneliğimizide alıp götürülmesini bi sinema edasında izliyoruz. karşı çıktığımızda jop yiyoruz.

    bu eğitim sistemiyle zor diyorum. düz liselerine verilen ayrıcalıkların yarısının meslek lisesine verilseydi şu anda ülke bu durumda olmazdı.
    0 ...
  4. 9.
  5. olması gereken liselerin tamamına yakınının meslek lisesine dönmesi, herkesin 11 yıllık eğitimden meslek sahibi olarak mezun olması,
    üniversitelere ise sadece akademik kariyeri kaldırabilecek zihinsel kapasitesiteye sahip, bilime ilgi duyan çalışkan adamların alınmasıdır.

    kabul etmek gerekir ki, meslek liselerine bundan "bu okumaz bari meslek öğrensin" diye yollanan çocukların çoğu akademik eğitime ne kapasite olarak ne de ilgi alaka olarak yatkın değildir.
    üniversite bir bilim kurumudur. esndüstri meslek lisesi değildir. ama bizde liseler boş olduğu için üniversiteler meslek lisesine dönmüştür.
    sistemin çarpıklığı buradadır.
    1 ...
  6. 8.
  7. düz liseye giden adam össye girer ve hadi bismillah neresi tutarsa diyip tercih yapan adam istediği yere genelde gidemeyip boşuna kontejyan dolduran adamdır. meslek lisesi ise kararını vermiş ve işinin ehlini iyi bilen adamdır.

    düz lise adamı boş adamdır. genelde son seneye eğlenen gezen adamdır.

    meslek lisesinin üniversite sınavında başarılı olamama nedeni ise aynı anda hem mesleğini öğrenme hem dersleri verme hemde dershaneye gitmekle meşgul olup kafasının acayip şekilde bulanmasından dolayıdır.

    düz lise adamı ise rahattır. kafasındaki tek şey össdir.

    bu pencereden bakarsak düz liselerin ne kadar gereksiz olduğunu ve sadece üniversitede kontejyan doldurduğunu görürüz.
    0 ...
  8. 7.
  9. düz liseye giden adam mesleğini erkan yaşta seçememiş ve kafası karışık adamdır. biraz daha zaman geçsin bakarız diye düşünen adamdır. ilerisi için seçeneğinin çok olmasını ister.

    meslek lisesine giden adam ise meslğini erken yaşta seçmiş ya da seçmiş olduğu düşünülen adamdır.(aileler de bu çocuk okumayacak bari meslek öğrensin diye yollar)o adamın lisede bir mesleğin alt yapısını aldıktan sonra yok ben caydım istemiyorum, banane ben oynamıyorum deme lüksü yoktur bu fakir ülkede.

    hem düz lise dersleri alayım ,hem meslek öğreneyim hem de üniversitede istediğim bölüme gideyim, suyundan da koyayım diyen adam ,
    sadece egoist adamdır.
    1 ...
  10. 6.
  11. üniversitedeki her bölümün lisede bi karşılığı vardır. o zaman düz liseler niye var ? meslek lisesini mağdur etmek için var. meslek lisesinde okuyan insan 4 yıl boyunca mesleğini en iyi olarak alır. peki düz lise ne yapar ? lay lay lom 3 sene geçirir , 4. senede össye kasar ve bilen adam değil 4 yılını boş boş geçirmiş adam üniversiteye yerleşir.

    meslek liselerinin mağdur olduğu bir ülkede bu durumunda yıllardır süre gelmesi ve eşitlik sağlandığı anda çıngar çıkarılması doğaldır bence. şu ana kadar hangi konuda eşitlik sağlandıda bu konuda sağlansın ?

    össde türkçe matematik fen çözdürceğine , bilgisayar mühendisliği isteyen adama meslek soruları çözdürün bakalım kim mühendis oluyor. düz lisemi yoksa meslek lisesimi ?

    ülkenin görüşünü acilen değiştirmesi gerekiyor ve kendi görüşüme göre düz liselerinin kapatılıp meslek liselerine yönlendirilmesi gerekiyor gençliğin.

    e tabi bunlar ne zaman olur biz görürmüyüz orası büyük bi soru işareti.

    nerede eşitlik nerede adalet nerede demokrasi ?
    0 ...
  12. 5.
  13. düz lise mezunları sadece düz lise eğitimi almakta mesleki eğitim almamaktadırlar. sınavı kazanamadıkları zaman hayatta hamallık dışında hiç şansları yoktur. o sektörü bile birileri ele geçirmiştir iş bulamazlar.

    imam hatipliler, hem imam hatip eğitimi almakta, hem düz lise dersleri almaktadırlar. üniversite sınavına meslek öğrenmiş olarak girdikleri için düz liselilerden , düz lise dersleri aldıkları için endüstri meslek lisesi makine bölümü mezunu çocuktan avantajlı konumdadırlar. bu hukuktaki fırsat eşitliği kavramına ayrıkıdır.
    anayasamızdaki halkçılık ilkesi gereğince hiç kimseye imtiyaz tanınamaz.

    katsayının kaldırılması herşeyden önce meslek liselerinin kurulma amacına aykırıdır.mesleki eğitimi sulandırmaktan başka bir şey değildir.
    düz lise mezunu mesleksiz çocukların hayattaki tek şansları üniversitedir. katsayı kaldırılırsa bu mesleksiz çocukların gireceği kontejyanlar daha da kısıtlanacaktır.

    bu işin tek çözümü herkesin lisede eğitim aldığı alanda yüksek öğrenim yapmasıdır. buna karşı çıkanların hiç bir mantıklı gerekçesi yoktur. Tek gerekçesi siyasi sebeplerdir.Birilerinin "arka bahçemiz" dediği kesimi makam mevki sahibi yapmaktır.
    1 ...
  14. 4.
  15. öğretmen lisesi mezunu öğrencilerin üniversiteye giderken eğitim fakülteleri dışında seçim yapabilmeleri de saçmadır. madem bu meslek liseleri bu kadar önemsiz, hepsini kapatalım , boşuna masraf,

    tüm liseler düz lise olsun, herkes lise 2 ye kadar okuldan kaçsın okey oynasın karı kız kavgası yapsın , kelebek taşısın ,gezsin tozsun
    lise 3 te dersaneye gitsin 1 yılda ittir kaktır geleceğine karar vesin , öss yi kazanamayan mesleksiz adam da gitsin hamal olsun .

    türkiyeyi bu hale getiren mantık meslek liselerinin ırzına geçen mantıktır.
    1 ...
  16. 3.
  17. imam hatipler hukuk okusun hakim olsun ,
    imam hatipler tıp okusun rektör olsun ,
    imam hatipler uluslar arası ilişkiler okusun diplomat olsun,
    ülkenin önemli makamlarını ele geçirsinler diye katsayıyı kaldırmak isteyen şeriatçıların sulandırıp ırzına geçtiği eğitim sistemidir.

    katsayı kaldırılırsa bir meslek öğrenmeden 18 yaşına gelmiş, hayatta tutunmak için üniversite dışında hiç bir seçeneği olmayan milyonlarca düz lise mezunu mağdur olur.
    2 ...
  18. 2.
  19. meslek seçimi en geç 8. sınıfta yapılmalı, çocuk yeteneğine göre mesleki eğitime yönlenedirilmeli, üniversiteye gidecek kapasitesi varsa da lisede eğitimi aldığı alanı okumalıdır.

    sağlık meslek lisesi bitirmiş kızın hemşirelik yerine hukuk okuması saçmalıktır.
    motor meslek lisesi okumuş çocuğun makine mühendisliği dışında başka şey okuması da saçmalıktır.

    mesleki eğitim ciddi iştir çocuk oyuncağı değildir. ağaç yaşken eğilir.
    0 ...
  20. 1.
  21. bir ülkenin tüm kaynaklarının en etkin şekilde kullanımı açısından oldukça önem arz eden eğitimdir. kalifiye elaman yeterliği olan bir ülkede kalkınmanın (farklı problemler dışında) çok daha hızlı olacağı aşikardır. bu nedenle meslek liselerinin yanında tüm eğitim kurumlarında kaliteli ve bilinçli eğitim esas olmalıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük