meslek yüksekokulu

    4.
  1. üniversitelerin iki yıllık bölümlerini oluşturan, genellikle meslek lisesi öğrencilerinin tercih ettiği, bitirdikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçiş yapma imkanı tanıyan önlisans programları.

    meslek yüksekokulu kesinlikle bir öğrencinin, eğitim hayatı boyunca en fazla mutlu olabileceği yerdir. myo da, fakültelerdeki gibi kasıntı tipler, kendini tanrı zanneden hocalar ve küçük dağları ben yarattım zihniyetindeki öğrenciler yoktur. arkadaşlıkların, aşkların en güzeli bir nevi lisenin devamı sayılan, aslında lisedeki deli dolulukla, üniversiteli olmanın getirdiği yeniliklerin harmanlandığı bu çatı altında yaşanır.

    myo da fakültelerdeki gibi her koyun kendi bacağından asılır mantığı yoktur. ders seçme gibi bir saçmalık olmadığından iki senenizi aynı insanlarla birlikte geçirirsiniz. kantine indiğinizde herhangi bir masaya çok rahat oturabilirsiniz. kimse kimseye yabancı davranmaz çünkü. ders notları siz istemeden elinize gelir, yoklamaya imza atacak en az 20 arkadaşınız vardır. kopya bile çekebilirsiniz. denilebilir ki meslek yüksekokulu günlerinin en kötü yanı bitmesidir. o iki sene öyle bir geçer ki kendinizi sap gibi kapının önünde bulur, bu mutlulukları bir daha hiçbir zaman yaşamayacak olmanın verdiği hüzün ile hayatın rüzgarında oradan oraya savrulursunuz.
    6 ...
  2. 14.
  3. mühendis ile vasıfsız eleman arasında kalan boşluğu doldurması için kurulmuş ama üniversiteden sayılmayan ve fakat lakin mühendisten önemli adam yetiştiren okul.
    mezunları mühendisten kolay iş bulur ama mühendisler tarafından hor görülür.
    bir işletmeye 1 mühendis lazımsa 10 tekniker lazımdır ama burnu büyük insanım hep mühendis olayım hayalindedir.
    sonra da mühendislik diplomam var ama manavlık yapıyorum diye ortalıkta show yaparlar.
    6 ...
  4. 33.
  5. buradan mezun olanlar önlisans mezunu olarak adlandırılırlar.
    genelde dağın başında olur üniversitelerin meslek yüksekokulları.
    not: doğru yazılışı meslek yüksekokulu.
    2 ...
  6. 18.
  7. okuyanların çoğunun kendini halen daha orta okulda zannettiği, devletin bir sonuç elde edemediği kurumlarından biridir.
    2 ...
  8. 15.
  9. bir çok bölüm için meslek liselerinden üniversite sınavına girmeden geçişlerle birlikte öncelikle eski ağırlığını ve eğitim kalitesini kaybetmiştir. önceleri öss sınavı dahilinde ünivertisteye giriş yapamayan öğrencilerin katılımıyla birlikte daha iyi olan sistem şimdilerde lise seviyesine inmiştir.
    2 ...
  10. 13.
  11. genellikle "sade ve sadece" ikinci öğretim * eğitimi veren ve öğrencileri faiş fiyatlarla kazıklayan, önlisans eğitim veren kurum.

    türkiye'de çoğu meslek yüksekokulundaki bölümler "nedense" sadece ikinci öğretim olarak veriliyor, meslek yüksekokulları ise malum olarak bulunduğu şehrin üniversitesine bağlı.

    an itibarıyla eskişehir anadolu üniversitesine bağlı porsuk meslek yüksekokulunda bahar dönemi kayıt yenileme parası 349 tl

    adalet yanlısı biri olarak sorum şu:

    - anadolu üniversitesine ve türkiye'deki çoğu üniversitelere bağlı olan meslek yüksekokullarının bölümlerinin yarısından fazlası neden sadece ikinci öğretim olarak eğitim vermekte, neden normal öğretim verilmiyor ?

    -genellikle meslek yüksekokullarında eğitim veren öğretim görevlileri meslek lisesi öğretmenleri. sabah lisede eğitim verdikleri için normal eğitim sağlanamıyor *, bu yüzden akşam eğitimi dediğimiz ikinci öğretimden öğrencilerine ders verebiliyorlar. peki koca üniversite bir kaç branş öğretmeni takviyesi yapıp da ikinci öğretim denen soygunu insaflarını dinleyip engelleyemezler mi ?

    - teknik bölümler * neden mühendislik fakültesi ile "sözde bile olsa" birleştirilmiyor, bu bölümlerdeki öğrenciler neden mühendislik fakültesindeki öğretim görevlilerinden ve teorik mühendislik bilgilerinden yararlanamıyor ?
    ve neden mühendis ile tekniker ilişkisinin temellerinin üniversitede atılmasını istemiyorlar ?

    (bkz: müşteri değil öğrenciyiz)
    1 ...
  12. 16.
  13. özel üniversitelerde de son zamanlarda büyük bir patlama yapmıştır. fiyatları ortalama olarak 6500tl + kdv şeklindedir.
    en büyük avantajı ise; 2+2=5 ay askerlik.
    1 ...
  14. 7.
  15. mezunları yakında kısa dönem askerlik yapacak olan okul..
    1 ...
  16. 25.
  17. tek akıllı kişinin bulunmadığı, 2 yıllık okulu 4 yılda bitiremeyip bi kutu ilaç içtikten sonra arkadaşlarının yanına gelip ben intihar ettim diyen zeka yoksunlarının takıldığı bir nevi kahvehane.

    intihar etmesini bile beceremeyenlerden teknik elemenlık vb işlerin beklendiği...
    1 ...
  18. 2.
  19. önemi hala göz adı edilen caanım okullar. ben bi tane bitirdim ve şu an fakülte okuyorum ama hala meslek yüksek okulu günlerimi arıyorum
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük