dokunmatik telefon kullanıcılarının da uyguladığı eylemdir.
artık mesajı hızlı yazayımdan ziyade mesaj yazma şekline dönüşmüştür. kişi artık istese de tam yazamaz.
ÇAĞLA: Semih ben Cagla bu benim yeni numaram..
Eee napiyosun? Bugun acayip skldm varyaa bizimkilerde olmasa temelli ortada kalacam
SEMiH:Bi daha beni arama çağla tamam mi? kim skdyse seni oraya git
ÇAĞLA:Nolduu yaaa niye bole yaptin simdi!!
karşıdaki kişinin kısaltılarak yazılan mesajı anlamaması durumunda amacının boşa gittiği, aynı zamanda ekstradan "şu kelime ne ya" olarak atılan mesaja sebebiyet veren mevzu.
ayda 1000 üzeri mesaj kampanyaları sayesinde oldukça ilerleyen akımdır. bu ilerleme karşısında kişi kendisini yetersiz görüyorsa bolca mesajlaşmalıdır. kişinin bu süreç içinde anlayamayacağı kısaltmalar elbette olacaktır. kişiye düşen görev: usanmadan her anlamadığı kelimeyi arkadaşına sormaktır.
bu akımda şu ana kadar tespit edilmiş en kısa mesajlar: 'ii', 'aa', 'ok', 'ya', 'bye', 'nsl'...
Eskiden şirketlerin mesajların çok para almasıyla oluşan bir hastalık şimdi o kadar pahalı olmamasına rağmen ve aylık 10bin sms hakkı olan birinin hala kısa mesajları kısaltarak yazması alışkanlıktan ibarettir.
En cimri gsm operatörünün bile 1000 sms hakkı verdiği günümüzde, 3-5 mesaj hakkından tasarruf edeceğim diye karşıdaki insanı anlayım bozukluğuna maruz bırakma durumudur.
nefretlik iştir. güzelim türkçe karakterler ile o mesaj çok daha güzel görünmektedir göze halbuki. bir de türkçe karakter yerine bunların ingilizce karşılıklarını kullananlar var, ş yerine s gibi. yapmayın şunu amına koyim ya. bu kadar kolaycı olmayın işte.