MERHABAYA iŞTiRAK ETMiYORSA EŞŞEKTiRDE,
MERHABAYI SÖYLEYEN TARAF OLMASINI BEKLEYEN BiR KARŞI TARAF VARSA O TAM EŞŞEK OĞLU EŞŞEKTiR.
ADAMA HERGÜN SELAM VERiRSiN, HERiF ALIŞIR BÖN BÖN BAKAR GEÇERKEN. ONDAN BEKLEDiN iLK MERHABAYI DiYE BiRDE ŞAŞIRIR, TiRiPLENiR TERES.
BÖYLELERi MERHABANDA DA KENDiNE BiR STATÜ YARATABiLDiĞi iÇiN, SABiT OLAN EŞŞEKLiK HALLERiNi ARASIRA HiSSETTiRMEK iYiDiR.
BiRDE TABii, MERHABA DEYiP NASILSINIDA EKLEYEN AMA SEN SORUNCA CEVAP VERMEYiP BASIP GiDEN GONDOLLAR VARDIR.
OYLUM OYLUM OYULASI ADAMLAR. ADAM SANA NASILSIN DiYOR. SEN iYiYiM SAĞOL SEN NASILSIN DiYORSUN, HERiFÇiOĞLU BiLMEM NASIL BiR SERZENiŞ iÇiNDE BASIP GiDiYOR.
YAVŞAK LAFOLSUN DiYE ADAM SORU SORARMI. AMAÇ EGO TATMiNi BEYLER. BU TERESLERi SABAH MALLIKLARINDA SULAYIP SOPALASAN YERiDiR.
- merhaba dendiğinde aleyküm selam diyenleri olduğu gibi;
- selamun aleyküm dendiğinde de merhaba diyenleri mevcuttur.
her ikisi de bir miktar yobaz ve dar görüşlü insanlardır. kaşılaşılan kimse hakkındaki iyi niyetimizi kendisini ilk gördüğümüz anda bir temenni olarak belirtmemiz hoş bir davranıştır. altında herze aramak hoş değil.
yabancıdır. türkçe bilmiyordur. normal bir şey. kalkıp da elin ingiliz'i iş yerine geldiğinde "merhaba güzel ofisimin güzel insanları" diyorsa vardır bir terslik.
ya da yaşanılan ortamdaki kişiler samimiyse öğrenci evi gibi mesela, "naber lan yarraam" gibi daha fonksiyonel serzenişler merhaba'dan daha sıcak, daha samimi, daha içten... olduğundan kullanmıyor olabilir.