konya meramda bulunan güzel okulum. 2005 senesinde öss'de anadolu liseleri arasında 2. olan, bu senede benzer bir başarı bekleyen, anormal hocaları, bi değişik öğrencileri olan anadolu lisesi.
bizim okulun yanındaki okuldur. kızları muhtesemdir. erkekleri ise calışkandır. erkeleri futbolda hep yenerdik, kızları ise hiç pas vermezdi. öyle bir okuldu işte.
7 sene okuduğum,lise son sınıfda dolmuş isimli tuvaletinde bir sigarayı 5 kişi cevirdiğimiz,her şeyini özlediğim ve anadolu liseli olmakla gurur duyduğum ilim irfan yuvası
7 yil okuyup 2004 yilinda mezun oldugum, her aklima geldiginde duygulandigim, gurur duydugum, 8 yillik egitim sacmaligindan son anda yirtip okulun son 7 yillik mezunlari olan bizlerden sonra her okula ugrayisimda hocalarin kalitenin dustugunden bahsetmelerinden uzuntu duydugum, sayisiz turkiye dereceli ogrenci yetistiren, su anki sahane okuluma girmekte en buyuk katkiyi yapan lisedir. ortaokuldan sonra fen lisesi sinavina girmeye gerek dahi duymamis olmanin, o okulda 7 sene gecirmisligin gururunu, sevincini hala yasamaktayimdir. fen lisesine gidip allahin daginda asosyal bi ortamda sadece oss derdiyle 3 sene gecirmis bircok arkadastan da daha iyi bir yeri kazanmis olmak oranin bir teselli armagani olmadiginin en buyuk gostergesidir.
http://meramanadolu.deviantart.com/ http://meramanadolu.wordpress.com/
gibi değişik şeyleri de vardır bu okulun internette.
bir de nedense her okula yenilir bu meram anadolu, girişteki vitrinde sergilenen onlarca kupa ve oraya sığmayan dahası nerden gelmiştir bu okula meçhuldur. *
7 senelik safkanlarından olmasam da 98de gündoğdudan anadolu lisesi sınavıyla transfer olduığum 2001de mezun olduğum, kısmen sevdiğim ama asla özlemediğim, her zaman "gündoğdu çocuğu" - ne demekse - olduğum, hatta "gündoğdu çocuğu" diye hitap edenlere de "zübbeyim ama para bende" diye haykırma isteği uyandıran okuldur. ayrıca bizim zamanımızda son olarak kalan birkaç iyi öğretmenin çocukları, ne tesadüf kendilerinin dersine girdikleri sınıfa verilirdi, hala böyle bir uygulama var mı yada hala iyi öğretmen kaldımı bilmiyorum. son olarak din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninden olma müdüre sahip okul furyasına katılmış diye duydum.
2003 öss birincisi Emre kacar meram fen lisesi mezunudur. Meram anadolu lisesi'nin emre kacar ile tek ortak noktası 2007 de say-1 puanında türkiye birincisini çıkarmasıdır. (bkz: Çağlar ivriz)
5 Kasım 1955'te istasyon binasının hemen yanında bulunan Bağdat Otelinin küçük tadilatlar yapılarak okula dönüştürülmesiyle Konya Koleji resmen açıldı. 11 Kasım 1955 yılında ise dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Celal Yardımcı, Konya Milletvekili Hikmet Ökmen, Vali vekili, Ordu müfettişi ve il Milli Eğitim mensupları ile kalabalık halk topluluğunun katılımıyla düzenlenen tören sonrası 40 öğrencisiyle öğretime başladı.
Açıldığı ilk yıllarda öğretmen açığını kapatmak için Konya Merkez'deki liselerdeki öğretmenlerin bir kısmı geçici olarak görevlendirilmiş, daha sonraki yıllarda ise bu okullara öğretmen alımlarında verimin artırılması ve eğitim kalitesinin yüksek tutulması amacıyla öğrenci alımında yapılan seçicilik öğretmenler için de uygulanmıştır. ingilizce-Türkçe ağırlıklı verilen eğitimin gereği olarak Türk öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda yabancı uyruklu (ingiliz, Amerikalı, Pakistan, iskoç vs.) öğretmenlerde görev almışlardır. 1957 yılında ABD ile yapılan ikili kültür anlaşması gereği yabancı uzman ve barış gönüllüleri öğretmen olarak görev almış bu durum 1969 yılına kadar sürmüştür. Buradaki temel felsefe Maarif Kolejli öğrencilerin Türkçenin yanı sıra ingilizceyi de mükemmelen öğrenmesi milli ve dini değerlerden taviz vermeden gelişen dış dünyanın teknoloji, kültürel birikim ve tecrübelerinin ülkemize aktarılmasında itici güç ve köprü olma vazifelerini üslenmeleridir.
Konya Kolejinin ilk binası Bağdat Oteli zaman içerisinde ihtiyaca cevap veremez hale gelince süratle yeni, daha büyük ve modern bir binanın yapılması kararlaştırılmıştır. 1965 yılında okulun inşasına başlanmış, 1968-1969 öğretim yılında ise okula spor salonu, lisan laboratuarı ve müdür lojmanı ilave edilmiştir.
24.02.1973 tarih ve 14575 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Temel Kanununun 26. maddesi hükmü gereği yabancı dille öğretim yapan okulların adlarının liseye çevrilmesi yasal bir zorunluluk haline gelince okulun adı Konya Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü.
Bir müddet Konya Anadolu Lisesi adıyla eğitim ve öğretimine devam eden okulun adı 27.06.1987 tarihinde Konya büyükşehir kapsamına alınınca merkez Meram ilçesinin sınırları içinde olduğu gerekçesiyle Meram Anadolu Lisesi olarak tekrar değiştirildi.
Son yıllarda ÖSS'de gösterdiği başarı ile dikkat çeken okul birçok akademisyen, sanatçı, yazar, gazeteci, bürokrat yetiştirmiş; kimi liseler arası spor turnuvalarında Türkiye ve dünya çapında başarılara imza atmıştır.
Ömer Demirayak'ın 2005 yılında emeklilik kararı almasının ardından, okuldaki müdürlük görevini eski müdür yardımcısı Gazi Özdemir yürütmektedir.
Meram Anadolu Lisesinin öğrencilerinin üniversiteyi kazanma oranı 2007-2008 öğretim yılında %97.5'dir. Sadece beş kişi ÖSS'yi kazanamamıştır.
Yaklaşık taban puanı 450,tavan puanı ise 482'dir Konya'nın 2. Büyük lisesidir. Özellikle sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri vardır.
Değiştirme: o okulun başarısının ne hocalarla ne müdürüyle ne diğeriyle bir alakası yoktur. hepsi pastadan payını olur; primini yapmıştır, dershane adına kitap çıkartır, ortaokul çocuklarına bilmem kaç liradan özel ders verir, emekli olup özel okula müdür olur vs. ama aslında yüzde 90'ı boş beleş adamlardır, öğrencinin burnundan getirirler, bilgileri öğrencilerden azdır kitaba bakarak ders anlatırlar. istisnaları okulunu okuyan biliyordur elbette söylemeye gerek yok.
2,5 yıl geçirdiğim, babamın istanbul'a tayini nedeniyle mezun olamadığım okul.
bizim zamanımızda* girmesi dert, mezun olması ayrı dertti. ama havasından geçilmez, eğitimi son derece nitelikli bir okuldu.
futbol takımına seçmeler yapılmış, yalnızca birinci sınıflar alınmıştı. kışın ortasında turnuvanın ilk maçına çıktığımızda karşımızdakiler cidden lise öğrencileriydi. adamların en kısası bizim en uzunlar(kaleci ve ben) kadardı. 8 gol mü ne yemiştik.
psikoloji notlarımın arasından karşıma çıkan fotoğrafıyla beni hüzünlendiren hayatımın en güzel iki senesini geçirdiğim ama bazı nedenlerden dolayı okul değiştirmek zorunda kaldığım ayrıca beni o gözlüklerimle bünyesinde barındırdığı için müteşekkir olduğum canım okulum.
aslında maarif koleji sıfatını tam anlamıyla yaşatan güzel okulumdur. ancak son senemde okula gelen müdür yardımcısıyla kız öğrencilerin kaşları dahi incelenir olmuştur. dahasını görmeye dayanamayacaktım ki mezun oldum.
bi zamanlar her sabah zevkle gittiğim, bahçesinde platonik aşklarımı yaşadığım, üst sınıflarını gıptayla izlediğim ve bugünlerde bir hayli özlediğim okulum. şu günlerde elimde kalan kocaman bir yıllığım ve bana kazandırdığı vizyon. kim ne derse desin konyanın en popüler okuludur.