meral akşener mi devlet bahçeli mi

entry13 galeri1
    1.
  1. Hayatımda hep mhp'ye oy vermiş biri olarak Devlet Bahçeli diyorum. isterse mhp oyları %1'e insin hiç fark etmez, başbuğ Türkeş'te %2-3 oy alıyordu ama ülkücü hareket çok güçlüydü. Yani oy ile bu iş bitmiyor.
    1 ...
  2. 2.
  3. Bir avuç kadının siyasi varlık göstermeye çalıştığı güzide ülkemizde, muhalif varlığına dayanamayıp babalarının partisi zihniyetleriyle, Meral Akşener'i partiden ihraç eden Mhp'nin amacını bilen, anlayan, anlatabilecek olan varsa Bahçeli diyebilirim. Ama şimdilik parti olarak zihniyetlerini sevmesem de Meral Akşener diyeceğim sırf bu sebeple.
    6 ...
  4. 2.
  5. 3.
  6. devlet bahçeli diyenin dilini eşek arısı soksun emi...

    mhp artık türkeş döneminde olan mhp değildir. artık çevresini emekli askerler ile çevirip siyaset yapmadan politik rollere giren mhp yok.

    devir değişti bunu mhp -ne yazıkki- yakalayamıyor. ne komünizm kaldı geriye ne de türevi diğer oluşumlar. artık türkiye'nin düşmanları dışarıdadır. nüfus olarak büyümüş, ekonomik olarak belli bir seviyeye gelmiştir. mhp iktidar olmak zorundadır yoksa yok olmaya mahkumdur.

    bahçeli bir politika üretmeye çalışıyor bunun için uğraşıyor ama beceremiyor yada becermek istemiyor. az ama öz denilen oyları doğu perinçek gibiler beceriyor ve kendince söz sahibi oluyorlar ülkede. tayyip ile akp hükümeti rusya ile yakınlaşmayı doğu perinçek üzerinden yapıyor. fakat bizim mhp %0.5 oy alan parti kadar bile etkili olmuyor o yüzden hiç kimse anmasın türkeş dönemini.

    kimse kendini kandırmasın bahçeli ile ne yüksek oy alabiliyoruz ne de siyasette söz sahibi olabiliyoruz yada olabiliyorsunuz diyeyim benden artık bahçeli mhp'sine ne olursa olsun oy çıkmayacak verecek olanlarda akp'ye atsın orijinali varken çakmasına ne hacet.

    not: 2009 yerel hariç bütün oylarını mhp'ye atmış milliyetçi vatandaş.
    5 ...
  7. 4.
  8. Mhp söz sahibi değil diyorsunda, 15 temmuz da 1. Ordu Komutanı ümit dündar'ı devreye sokarak ülkeyi kurtaran devlet bahçeli değilmiydi?
    2 ...
  9. 5.
  10. sinan oğan diyorum.
    yukarıııııııııııııııııı.
    1 ...
  11. 6.
  12. koltuğu kurtarmak için mahkeme salonlarına sığınan kişiden lider falan olmaz.

    yüreği yetseydi kurultay salonuna gelirdi.
    1 ...
  13. 7.
  14. Alperen buka yarmış. O halde bir de benden gelsin. Şu süreçte pkk' ya düzenlenmiş operasyonlar hangi kamuoyunun çabasının sonucu sandın? Keskin ve baskıcı söylemlerin sırası değildir. Devlet bahçeli öz milliyetçi harekettendir. Meral akşener' inse liberal kıvırmaları vardır. Kesinlikle aynen katılıyorum orijinali varken (liberal akp ve chp) bir tane daha liberal duruşuyla dikkat çeken bir siyasi oluşuma gerek yoktur. Hatırlattığın da iyi oldu Türk ulusunun düşmanı komünist gruplar ve farklı farklı fraksiyonları değildir. Türk ulusunun düşmanı sovyetçilik, amerikancılık, büyük ülkelerin uydusu olma hedefidir. Zira Alparslan Türkeş de malesef bu amerikan çıkarına hizmet edecek askeri örgütlenmeyi (kontrgerilla) ülkücüleri manipüle ederek çok güzel başarmıştır. Nasıl ki asala ile mücadeleleri yadsınamaz bir gerçekse de türk ulusunun önündeki ekonomik (sosyalist) devrimin önünü kapamışlardır. işçi, solcunun işçisi yahut sağcının işçisi değildir. Bu ülkenin işçisidir. Ve bilmem tanıdık gelir mi ama bir söz vardır ünlü: " işçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz." Mücadelemiz de budur zaten. Sonuna kadar Devlet Bahçeli diye cevaplanması gereken sorudur.
    0 ...
  15. 8.
  16. devlet bahçeli fazlasıyla devlete bağlı, şahsi çıkarlarını herzaman devletin bekasından geride tutan, bu anlamda siyasetçi olamayacak kadar ütopik bir anlayışa sahip, kısacası fazla dürüst bir siyaset adamıdır.

    ama aynı yüce gönüllülüğü ne yazık ki kendi muhaliflerine göstermiyor. hatta tam tersi, parti içinde en ufak bir muhalefete kat'i suretle müsaade etmeyip, yıllardır hepsini bertaraf etmek için elinden geleni yapıyor. partide mutlak bir itaat istiyor.

    esasında bu yapı, partinin kuruluşu aşamasında kimsenin itiraz etmediği bir hiyerarşik düzendi. tüzük yazılması aşamasında kimse parti içi demokrasi gibi bir endişeye sahip değildi. çünkü parti başbuğundu ve sonsuz bir itaat zaten vardı. bahçeli de bu mirasa kondu ve 20 yıldır bunu kullanıyor.

    meral akşener de, şahsi kanaatim, parti genel başkanlığı için yeterli bir donanıma sahip değil. tamam bakanlık seviyesine kadar ulaşmış bir siyaset kadını. yıllardır siyasette en aktif biçimde rol almış biri ama ben nedense milliyetçi hareket partisi'ne genel başkanlık yapacak ışığı bulamıyorum. yine şahsi fikrim, bu karizma ve donanım sadece koray aydın'da mevcut ama muhalefet naraları atılırken kendisi biraz pasif kaldı ya da bırakıldı. dolayısıyla ikisi de değil.

    devlet bahçeli bana göre, sırf kendi koltuğunu korumak için şu sıralar akp stepnesi misyonuna bürünmüş durumda. 15 temmuz rüzgarına fazla kapılmış, kurda kuzu emanet ediyor. daha dün yüksek mahkemede yargılamakla tehdit ettikleriyle kol kola yürüyor. giderek kendini ve partiyi daha da bitiriyor.

    ama her ne olursa olsun, milliyetçi hareket asla türk siyasi sahnesinden silinmez. milliyetçi hareket türkiye cumhuriyetinde bir siyasi partiden çok daha fazlasıdır. hatta günümüzde omurgası olan, temeli ve çizgisi belli tek partidir. ve bir an önce yenilenmesi gerekmekte.
    2 ...
  17. 9.
  18. bahçeli hayatta iken ne akşener he de başkası yer alabilir karşısında.
    0 ...
  19. 10.
  20. bir çıkarım da benden gelsin

    ciddi ciddi bahçeli'yi savunanları alayı ak koyun.

    ciddi ciddi bu ülkeyi bahçeli'nin yönlendirdiğine inanmaya başlamış bazıları. "biz ona bu ülkenin lideri ol dedik o gitti dünya lideri oldu" tarzı sözlerle grup açan sümeyye'nin trollerinden ne farkınız kaldı dostlar ?

    güney doğu politikası bahçeli'nin baskısı değil akp-pkk arasının bozulması sebebiyle değişmiştir, ümit paşa'nın bahçeli den emir aldığı ise hiçbir kaynakta geçmeyen sadece şehir efsanesidir kendimizi kandırmayalım.

    meral akşener için liberal diyenler çıkmış, arkadaşım siz liberal ne biliyor musunuz ? meral hanımın liberal ekonomi ile alakalı tek sözünü duydunuz mu ? peki liberty kelimesinden türeyen liberallik yani özgürlükçü politikanın milliyetçilikle yer yer tamamen zıt olduğundan haberiniz var mı özellikle siyasi kürtçülüğe karşı politika da ? serbest ekonomi, devleti özelleştirme, seçim barajı kaldırma gibi liberal politikaların hangisi meral akşener'in söylemleri ile örtüşüyor ?

    balkan göçmeni ailenin kızı olan meral akşener milliyetçi muhafazakardır. koskoca ülkücü gazeteciler fetöcü diye içeri alınırken, türkmen dağında ülkücü gençler şehit olurken, üniversite de ülkücü öğrenciler katledilirken sessiz kalan gargamel mi milliyetçi yoksa kendisi partiden dışlandığı halde bakanlık dahil her akp davetini reddeden Meral akşener mi ?
    1 ...
  21. 11.
  22. 12.
  23. tabiki Devlet bahçelidir ne kadar siyaset yapamadığını düşünenler olsada Devlet bahçelinin ve Mhp bin medyada kendini gösterememe eksikliğidir detaylı arastırıldığında Devlet Bahcelinin nekadar büyük bir insan olduğunu anliyabilirsiniz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük