Bir kupa içerek yeterince doyabileceğiniz, hem besleyici bir okadar da faydali olan bir kahve türü. Nargileden sonra içilmesi adettir. Sütle yapılırsa çok yumuşak ve şuh bir tad bırakır ağızda. Antepfıstığının ham versiyonundan yapılır, yağlıdır ve boğazı yumuşatmada birebirdir.
Belki doğada soluduğum en güzel kokulardan birisi menengiç kokusudur.
ne lezzetlidir ne de kokusu vazgeçilmezdir. hayatımda içtiğim en rezil şey allah belamı versin. *
ya biz yapmasını beceremedik yada bu kahve gerçekten kötü. ilk yudumda insanı kusturan bir içecek ne kadar leziz ve aromatik bir kokuya sahip olur varın siz düşünün.
ha faydası olur olmaz orasını bilemem sonuçta tadı kötü olan bok bile, sağlığa yararlı. *
benim geçen gün ilk kez içip çok beğendiğim kahvedir. bitkisel bir kokusu ve tadı var. ayrıca sağlığa da çok faydalıymış. satın aldığım yerdeki amca yarım saat anlattı yararlarını, nedense ikna olmadığımı düşünmüş olmalı ki tam çıkacakken bu kez de elime gazeteden kesilmiş "menengiç kahvesi kansere iyi geliyor" başlıklı bir yazı küpürü tutuşturdu.
fincani ile birlikte isitilmasi gereken, icine seker de atinca on numara zevke saran kahvem. Evde hala bi büyük kutu vardir, arada kahve icmek istenilince büyük zevk verir adama.
sütle ya da sade içilebilen, sütlü olanın tadına doyulmayan, başka çeşit bir tiryakilik yaratan kahve çeşiti. Ayrıca soğuk algınlığı sonucu oluşmuş boğaz ağrılarına falan da iyi gelir, rahat bir nefes aldırır.
tophane'de ayaklarınızı uzatıp içebilir, veya tanıdığınız varsa urfa ya da antep yörelerinden getirtebilirsiniz birkaç kavanoz.
tadı bazı kişileri ilk içişte oldukça rahatsız eden kahve türü.
sütle yapılır. yoğun bir tadı ve kokusu vardır. çok yağlıdır.
alıştıktan sonra bırakamazsınız.
antep fıstığının aşılanmamış yabani halinden yapılan ve sütle yapıldığında kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi bir durum yaratan kahvelerin şahı... içen bilir...
geçenlerde bir cafede denemek üzere içtiğim, çok beğendiğim, ancak ankara'da nerde içebileceğimi bir türlü bilmediğim, tatlı türk kahvesi kıvamında bir şeydir. (gerçekten nerede içilirdir ankara'da bu meret?)
merak edenler için,menengicin tohum olarak değil de püre haline getirilmiş hali de satılıyor marketlerde.süte katılıp içilmesi tevsiye edilen,hafif acımsı tadı olan melengicin;basura (hemoroit) iyi geldiği, nefes açıcı ve öksürük giderici özelliği olduğu söylenir. Sakızı toplanıp çiğnendiği için bu bitkiye sakız ağacı da denir. Kışa doğru yaprakları sarı kırmızı bir renk alır; bitkinin üzerinde 10-15 cm uzunluğunda garip şekilli torbalar oluşur. içinde böcekler, toz ve sakız bulunur.
ayrıca;Kavrulup dövülen melengiçten börek yapılır.
menengis de denilen bir kahve türü. mercimek büyüklügünde bir fistik cesidi olan melengic agacinin meyvelerinin kurutulup, kavrulup, sekerle karistirilmasindan sonra kaynatilmasiyla elde edilen bir icecege verilen isim. antep ve cevresinde bilinir. cünkü bu melengic agacida, fistik agaci gibi sadece antep yöresinde yaygindir.