sütle yapılanını içmeye doyamazsınız. öğrenci evi filan demeden haftada bikaç kez yapılır bağımlı eder adamı. siz siz olun evdekileri alıştırmayın sonra "yapmışken bize de yap" lafını çok duyarsınız.
Elazığ yöresine ait olan (bkz: çedene) kahvesi olarak bilinen enfes bir kahve çeşitidir fakat sürekli içince zevkli olmuyor ara sıra olunca daha bir damağa hitap ediyor.
Ablamin gaziantep'ten gelirken kavanoz kavanoz getirdigi muhtesem otesi kahve. icerken "bu neye benziyor ya, sanki tadi bir seyi andiriyor" dedirtir, ben soyleyeyim, antep fistiginin bordo renkli kabuklarini andiriyor.
Evde yapmak isteyenler icin:
1 fincan sute fazla dolu olmamak sartiyla 1 tatli kasigi menengic kahvesi ve seker koyuyoruz. Ama devamli karistiriyoruz zira Menengic kahvesi puresi biraz sert. Topak topak kalmasin. Sonra bir tasim kaynadiginda fincana aliyoruz.
Afiyet olsun.
bilmem kaç çeşit baharatla hazırlanan insanların kafelerde boşuna fazladan para ödediği kahve. menengiç içeceksen kafelerde içmeyeceksin. gideceksin diyarbakıra adamlar toprak kaplarda hazırlıyor yarım saat uğraşıyorlar onu yapabilmek için. kafelerde içtiğiniz kahveyle onu karıştırmayın.
Vücuda çok faydalı olan, kansere karşı koruyucu kahve. Sütlü içiniz, sulusu bi boka yaramıyor. Sütlü içerken dibindeki telvesini yalayıp yutmaya kalkmayın çok acı.
ingilizcesi pistachio Coffee, ayrıca çitlembik, çedene ve bıttım kahvesi olarak da biliniyor. Evet o ünlü bıttım sabunlarının hammaddesi de aynı.
yapılabildiğinde çok da güzel olan ama her damağın da sevmeyeceği bir kahve türü.
iki yerde içtim ilk içtiğim yer ben bunu bir daha ağzıma sürmem gardaş dedirtmişti ve fakat geçenlerde konya'da bir mekanda(yazar mekanın adını hatırlamıyor) evet risk alıp yine içtim 50 kuruş fazla verdim milyon liralarca fark vardı arasında yani evet bayağı iyi yapmış adamlar.
velhasıl kelam sağlam mekanlarda içilesi onun haricinde de pek ağza alınmaması tavsiye edien kahvedir sevgili yazar dostlarım.