eğitim, sağlık ve güvenlik dışındaki işler için istihdamın gereksiz olduğu işlerdir. bunların tazminatlarını verip çıkarsınlar hiçbir iş aksamaz. onların yerine bilişim sektörüne istihdam sağlanmış, akıllı, canavar gibi zeki gençlerin önü açılmış olur.
memurların yaptığı işler genel anlamda bürokrasinin yaptıkları tanımları
yapılması gerekenler: bürokratik sürecin hızlı ve etkili bir şekilde işlemesini sağlamak.
yapılanlar: işin yokuşa sürülmesi, sümen altı edilmesi, rüşvet vb. tembellik...
peki bu kadar önemlşi bir argüman mı memuriyet kavramı. elbette roma'nın içten içe çökmesi bürokrasinin hantallığından kaynaklanırken osmanlının çöküşü de bu sınıfın azınlık olarak kalmasındandı.
günümüzde memurun internet üzerinden öğrenebileceği (bkz: e devlet) halde kendi yapabileceği işleri vatandaşa yüklemesi ise tamamen bu sınıfın çalışma prensiplerinin ülkemizde güdük kalmasındandır. sonuçta ortaya çıkan da (bkz: eeee devlet)ne yapsındır.
(bkz: akşam olsa da eve gitsek)*
tabiki genele yorum yapamayız ama ankara meşrutiyet caddesindeki ptt şubesindeki vatandaşlar beyinlerini kullanmaktan çekiniyorlar. hayır yani senin önündeki ekranda yazan 3 faturanın toplamını ben hesaplayacaksam senin ne işin var orada. tabi bunda emeklilik yaşınında etkisi yok değil.
vergi vermek. bi çoğunuzun kaçırdığı vergiler memurlardan çatır çatır kesiliyor. ha bu arada daha vergi vermeyenlerin de memur ne iş yapıyoy diye ağlaması da ilginç la. yemin ediyom ben bu kadar düşük zekalıyı bir arada görmedim. evet.