olması zor çıkması ise imkansızdır. 3,5 yıldır bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım.Sürekli 'seninki de iş mi ya ' 'bu işi bıraksan başka işte çalışamazsın' 'yattığın yerden para kazanıyorsun' gibi laflarla ezmeye çalışıyorlar. biz de taş taşıdığımızı iddia etmiyoruz ama biz de beyin işçisiyiz be kardeşim
Ne uzamak ne kısalmaktır. Bende 4 yıllık bi özel sektör sonrası 7 yıl önce memur oldum. Türkiye geneline göre ilk %20 lik gelir seviyesine erişmiş oluyorsun fakat hiçbir zaman köşeyi dönme büyük adam olma hayalin olmuyor. Körelmeye açıksın. işsizlik korkusu yok (eğer saçma sapan yasadışı bişeye bulaşmazsan). Bu nedenle evlilik korkusu olmuyor. Çift maaş oldun mu tadından yenmez
ÇOĞU kişiye olmak sanki hayalmiş gibi gelen, olunduktan sonra ise hayatı sorgulatan devlet işçiliği.
Bazen diyorum. Ulan 150-200 tane koyunum 30-40 tane ARI kovanım olsa. Bir elim yağda bir elim balda köyümde yaşasam. Her gün kümesten yumurta toplasam. Kendime yetecek küçük bi bostanım olsa. Sebzemi kendim yetiştirsem. Meyve ağaçlarım olsa. Yazın elmalarımı toplasam. Motorla kışlık odunumu hazırlasam. Bir köpeğim olsa mesela. Boş zamanlarda alsam tüfeğimi kendimi Dağa bayıra vursam.
Bir sağlık memur olarak söylüyorum boktan bir iştir.
Ast üst ilişkisi, sevmediğiniz insanlarla yüz yüze bakmak zorunda olmak insanı sıkar.
Evet iyi bir gelirim var çok yoğun bir işim yok ama bir şeyler hep eksik bende. Kendimde sürekli daha fazla okuma ve daha üst düzey bir işte çalışma isteği görüyorum. Ama memur olarak değil.
Bu hedeflerim doğrultusunda kendimi memurluktan attırmak yada istifa etmek gibi şeyler sürekli aklımdan geçiyor. Acaba yanlış mı yapıyorum bilemiyorum.
hayat onlara güzel özel sektörde çalışanlarla kıyaslayınca oh mis valla akşama kadar facebook oyunlarıyla mesaisini doldururlar yine de geneli memnun değildirler işlerinden.
maaş ödemesi ssk'lılar gibi olmayan, o ayı çalışmadan yapılan devlet çalışanı. ssk'lı çalışıp ay sonu maaşını alır, memur ise maaş alır ayı çalışır. neden memurlara bir ayricalik tanındığını bilen varsa yeşillendirsin.
akp bu statüyü ortadan kaldıracakmış. memur, işçi ayrımı olmayacakmış. çalışan adı altında genel bir terim olacakmış. memurların çoğu özlük hakkı kaldırılacakmış.
Memur olmak kolay mı? Değil tabi ki. Şimdiye kadar memur olmak için girdiğim sınavları saysam abaküsler kaldırmaz. Önce bu öss ve öys vardı ki bir üniversiteye kapağı attık. Sonra toefl, kpds çıktı. Onu da hallettik. Arkasından KPSS A grubu sınavına cumartesi ve pazar günü toplam 3 oturum girdik. Eh bir miktar gelen puanımızla kurumları A grubu kadrolarına başvurduk ki giriş sınavına girmeye hak kazanalım. Bak KPSS ile iş bitmiyor işte. Arkasından kurum KPSS de aldığımız ingilizce puanını, kpfs ve toefl puanlarını hiçe sayarak kendi yabancı dil sınavını yaptı. Ee onu da geçtik. Sonra klasik usulde bilim sınavında ter döktük. Kaldık mı sözlüye, kaldık. Sözlünün de belini kırınca kaba etlerimizi memur koltuğuna değdirdik. Bu kadar kolay işte memur olmak.
Memur bizim siyasi literatürümüze göre kıblesi olmaması gereken omurgasız yeryüzü halifesidir. Eğer bir kıble de seçerseniz ya fazla sivrilmeyin, içinize atın ya da potansiyel iktidar ortağı olabilecek bir kıble olsun. Zira her an kıbleniz başınıza yıkılıp, döner koltuktan kaba etlerinizi kaldırıp köy kahvesi sandalyesinde kıçınıza batacak mıhlara nail olabilirsiniz. Kıblesizlik ilkesiz olmak olabilir ama pragmatik açıdan makyavelli abimizinde tavsiyesidir.
Benim memurum işini bilir. Evet bilir. Yolsuzluk literatüründe yolsuzlukların sadece olumsuz tarafları değil olumlu yönleride ortaya konmuştur. Az paralı bol yetkili bir memura ağır bürokratik süreçlerin içinde yer verip proje yönetimindeki kritik yolun deli dumeulu yapar üstünede benim memurum işini bilir derseniz, gayet düzgün bir şekilde memurum kaizen ilkesini hayata geçirip puko döngüsünün kısırlığını lehine çevirerek sizi uzun zaman kayıplarından kurtaracaktır. işi bilen memur budur işte.
Birde bumemurların gözü hep başkasının cebinde olur. Hiç bir kendi cebinin donunun iki uanında olduğunu işe girdikten sonra unutur. Hemen diğer pantolların cebine yönelir. Göz böyle olunca, akıla, aklın huzursuzluğu yüze, yüzünkü de siz vatandaşa yansır.
Memurluk hem kolay hem zor iştir. işini bilene göre değişen subjektif bir çalışma biçimidir.