memur olup sırtını devlete dayamak

entry6 galeri0
    1.
  1. Etrafımda çokça duyduğum kelime. Haklılar da teşvik nereyse insanlar oraya yönleniyor.
    rte ülkeye teknolojiye eğitime bir ritim kazandırdı, çok toy da olsak bir sanayi toplumu adayıyız. yalnız bu işi yavaşlatan bu ritimle çelişkili bir terslik var.
    misal;
    arkadaşlarımın %80 nin hayali kpss ye girip memur olmak. heyecanla en düşük memur maaşından bahsediyorlar bilmem kaç yıl sonra daha ne kadar olacağını buna bağlı herşeyi vs. o arkadaşlarımla meslek lisesini birlikte okuduk, ben plastik enjeksiyon kalıp tasarımı öğreniyorum yolun başındayım.
    Kalıpçılık bölümden 2010 da 60 kişi mezun çıktı sordum sadece 2, 3 kişi meslek üzerine yetişiyor, çalışıyor.
    Meslek sahibi insanın maaşı asgari ücret bu ücretin zamanımızda insanların geçimini sağlaması oldukça zor yeterli olsa da bu ücret kimseye cazip gelmiyor. "bir mesleğim var ama parası az ondan bu işi yapıyorum" sözünü çok duyuyoruz.
    1. seviye sanayi toplumu almanya dan bir örnek,
    staj yaptığım yerde özel bir kalıba müdahele için almanya dan bir plastik kalıpçısı gelmişti, biraz sohbet ettik almanya da bu meslek dalı için özel fakülte olduğunu çok iyi maaşlar verildiği için çok teşvik olduğunu işçi sınıfı olarak insanların birbirleriyle yeni uygulamalar geliştirmek için yarıştığını anlattı kendisi orada kalfa seviyesindeymiş, 8.000 euro maaş aldığını söyledi buda herşeyi açıkladı.

    kolayçılığa özendirirsen kolaycılar çoğalır, yetenekleri dürtersen yetenekler ortaya çıkar.
    memur olduğunda sırtını devlete dayıyor musun evet, ama bu teknolojiyi durdurur sanayi toplumu ilerleyişini yavaşlatır.
    memurlarında elbette kendilerine göre sıkıntıları var ancak ayda 1000 lira maaş alan insanlar var ve genç dinamik bir şekilde bazı kişilerin elinde 980 liraya ezilip büzülen körelen yeteneklerde çok.
    Büyük hayallere amaçlara destek verilmeli teşvik edilmeli bence toplum sırtındaki kamburdan doğrulup önünü görebilmeli.
    0 ...
  2. 2.
  3. iş garantisi olması insanları bu duruma iten sebeptir. nüfuz sahibi birisinin ayağına dolanmadıkça çalıştığınız yerde çalışır gidersiniz. çalışsanızda çalışmasanızda aldığınız maaş bellidir. işten çıkarılma söz konusu değildir. amirinizin dışında kimseyi takmazsınız. devlet gerçekten kendini denetleyebilse memur başvurularıda düşer. bir doktorun öğretmenin polisin işi kolay değil ama denetimsizlikten herkes işin kolayına kaçıyor. özel sektörde 4 ay çalışmış birisi olarak gördüğüm patron kişi istiyor ki bütün süreci kendi başınıza halledin ve ona para kazandırın. onu zengin edin. ulan göt her şeyi ben yapacaksam sana neden para kazandırayım.
    0 ...
  4. 3.
  5. HARAM YEMEK.. MUTLAKA ÇIKIYOR.. KENDiNDEN DEĞiLSE AiLESiNDEN..
    0 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. Babanızdan dedenizden muhteşem bir miras kalmadıysa, çok iyi bir mesleğiniz (doktorluk, dis hekimliği vs) veya cok iyi bir üniversite diplomanız yoksa özel sektörde patron altında günde 12 13 saat ezilmektense en iyi çaredir. Ancak köpekler gibi çalışmanız gerekir kpss'ye.
    1 ...
  9. 6.
© 2025 uludağ sözlük