memur kemal bey

    17.
  1. adı kemal olan devlet memuruna denir. keşke sorularımızı satmasalardı da bizlerde birer memur kemal memur leman memur hasan olabilseydik. *
    2 ...
  2. 2.
  3. kemal kılıçdaroğlu' nun hitabında lakap yoktu ki zaten adamın adı recep.
    2 ...
  4. 10.
  5. çok güzel isim.
    halktan birini anlatıyor.
    sıcak geliyor.
    insanı yücelten bir sıfat.
    bir dürüst aile babası sıfatı.
    ahlaksızlığa, hırsızlığa, kalpazanlığa bulaşmamış kanaatkâr insan.
    yöneticilik yapınca serveti artmamış normal bir halk insanı.
    saygıdeğer ve namuslu bir eş ve baba.
    erdemli insan.
    2 ...
  6. 14.
  7. memuru aşağılamak için başbakan recep tayyip erdoğan'ın chp lideri kılıçdaroğluna taktığı lakap.
    2 ...
  8. 7.
  9. Recep tayyip erdoğan'ın, kemal kilicdaroğlu'nu aşağlamak maksatlı sarfettiği, kendi yönettiği halkına bakiş açısını da gösteren söz. Madem eskiden medet umulacak ve hazır seviye bu kadar düşmüş, kilicdaroğlu'nun da çıkıp bu söze karşılık, " gofret bayii Tayyip" diyerek cevap verebileceği, olmadı( futbolculuk günlerine atfen) "suskun golcü Tayyip" dese yanlış demiş sayılmayacağı söz.
    2 ...
  10. 6.
  11. bir nevi muz orta. alda at dercesine bir pas. kılıçdaroğlu şahane ortayı görmüş ustaca bir plase ile topu filelerle buluşturmuştur.
    1 ...
  12. 3.
  13. kılıçdaroğlu'ndan anında güzel ayar almıştır. tek hakaret etmediği memurlar kalmıştı bu da oldu sonunda hamdolsundur.
    benim memurum işini bilsin artık ve bunu unutmayıp hayır demeli.*
    2 ...
  14. 5.
  15. aslen kukla anlamına gelen, başka yöne çekme çabalarının kısa sürede boşa gideceği komik buluş.
    0 ...
  16. 8.
  17. rte'nin kemal kılıçdaroğlu'na kısasa kısas yapmak için söylediği, fakat sönük ve pasif kalan fütursuzca hitabı.
    0 ...
  18. 9.
  19. memur; devlet işlerini yapan, verilen görevleri yerine getiren eleman. yani yönetmekle, krizlerde karar vermekle ilgileri pek olmaz. önlerine bir şablon konur. o şablondan dışarı çıkıp pratik fikirler üretemez. yeni bir şey yürümez olanı idare ettirir. bu yüzden memurlar ancak denileni yapacak insanlar olarak görülür.

    bu tür insanlar görev adamı olduğu için eline verilenleri okuyabilir ama bir kriz anında işe yaramazlar.

    mesela bir canlı yayında karşısında kendini zorlayacak gazeteciler veya politikacılar olduğunda yerden yere sürünür. kendi başına karar alma mekanizması yoktur. bir karar almak için etrafa danışmaya ihtiyaç duyar ve kendi görüşleri genelde yetersiz kalır. yani öğretilenin dışına çıkamaz. ülke yönetimleri iş yeri yönetimine benzer. siyasiler iş yerinde çalışan müdürler, memurlar gibi değil patronlar gibi kararlar alabilmelidir. mesela israil cumhurbaşkanı sizi azarlıyor, çıkıp dışarı ne yapayım diye soramazsınız. insiyatifi ele almalısınız. bir memur veya müdür bunu yapamaz. kendinden yüksek birine sormalıdır. fakat başbakanlığın üstünde bir makam yok.

    memurlar veya müdürler kendilerine çizilen çerçevenin dışına çıkamaz. olan bir dişliyi, konulan kurallarla işletmeyi becerebilirler. denileni yapması yeterli olur. fakat ülke yönetimi farklı. devamlı değişen kurallara adapte olabilecek oryantasyonu yüksek birinin başbakan olması gerekir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük