meme kanseri

entry104 galeri37
    76.
  1. 75.
  2. heh tamam bitti yendik derken bir yerlerden bütün şerefsizliğiyle nanik yapan illet.
    3 ...
  3. 75.
  4. Her sekiz kadından birinin yakalandığı müzmin hastalık.
    0 ...
  5. 74.
  6. tabii ki gidip komple kontrolden geçmenizin yerini tutmaz fakat ufak da olsa şüpheniz varsa aşağıdaki yazıdan yardım alabilirsiniz. meme kanserine sahiden yazının sahibinin de dediği gibi facebook sayfasına pembe kalp koyarak dikkat çekmektense daha faydalı yollar denemelisiniz.

    http://www.popsugar.com/f...-Feel-Like-Photo-42985067
    0 ...
  7. 73.
  8. antioksidanlar yüklenip korunmalı.

    yeşil çay için kızlar.

    1 litre yeşil çay içtiğinizde 1gr kateşin yani yeşil çay ın etken maddesi vücudunuza giriş yapmış bulunuyor.

    nanoyaşam.com da bununla alakalı bir şey üretiyorlardı. denk gelmiştim. galiba ilk türk nanobio teknoloji argesiymiş.
    0 ...
  9. 72.
  10. Çok yaygın. Allah kahretsin tüm kanser türlerini kahretsin.
    2 ...
  11. 71.
  12. tedavisinin son aşamasına gelindikten sonra tekrar nükseden lanet olasıca pis hastalık.
    Adı kötü tiksindirici çağırışımlara neden olsa da erken tanı önemli.
    Moral bozmayın, kendinizi salmayın her şeyin başı moral.
    0 ...
  13. 70.
  14. imkanım olsa acayip dikkat çekerdim bu konuya. Bununla ilgili reklam metinleri yazar, vurgu yapardım. Erken teşhis önemli. Hakikaten önemli.
    2 ...
  15. 70.
  16. hem anneannemde, hem annemde karşımıza çıkan benim de 1.derece tehlikede olduğum illet kanser türüdür. erken teşhisin en çok işe yaradığı türlerden biridir.
    kendi kendinize muayenenizi yapın hayata geç kalmayın!
    2 ...
  17. 69.
  18. 68.
  19. Bu 7 sorudan birine bile ‘evet’ diyorsanız…
    --spoiler--
    Her 8 kadından birini etkiliyor... Düzen Laboratuvar Grubu Genetik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Ajlan Tükün, bu hastalıkla ilgili kendinize sormanız gereken 7 soruyu sıraladı. Eğer bir veya birden fazla 'evet' cevabınız varsa...
    Meme kanseri olgularının yüzde 5 ila 10'unun kalıtsal olduğuna dikkat çeken Düzen Laboratuvar Grubu Genetik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Ajlan Tükün, aşağıdaki sorulardan bir veya birden fazlasına evet cevabı veren kadınların meme kanserine yol açabilecek bir genetik değişime sahip olma ihtimali bulunduğunu söyledi.
    Yaşamı boyunca yaklaşık 8 kadından birinin meme kanseri olduğunu, 30 kadından birinin de meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Düzen Laboratuvar Grubu Genetik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Ajlan Tükün, Meme Kanseri Bilinçlendirme ayında sozcu.com.tr okurlarına bu kanser türü ile ilgili bilgi verdi.
    Meme kanseri olgularının yüzde 5 ila 10'unun kalıtsal olduğu, yani ebeveynden çocuğa geçen hasarlı genler nedeniyle oluştuğunun düşünüldüğünü i fade eden Prof. Dr. Tükün, “Bu sebeple eğer aşağıdaki sorulardan bir veya birden fazlasına cevabınız ‘evet' ise, meme kanserine yol açabilecek bir genetik değişime sahip olma ihtimaliniz bulunmaktadır. Bu durumda risk değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeye bağlı olarak, gerekiyor ise yapılacak doğru genetik testleri belirlemek için genetik danışmanlık almanız uygun olur” dedi.
    iŞTE O SORULAR
    • Birinci derecede yakınlarınızdan (anne, kız kardeş, kız çocuk) ikisinde meme kanseri var ve bunlardan birine 50 yaşından önce meme kanseri tanısı konuldu mu?
    • Birinci veya ikinci derece yakınlarınızdan (büyükanne, hala, teyze) üç veya daha fazlasında, tanı konulan yaştan bağımsız olarak, meme kanseri var mı?
    • Ailenizde, hem meme hem yumurtalık kanseri olan birinci ve ikinci derece yakınlarınız var mı?
    • Ailenizde yaştan bağımsız olarak yumurtalık kanseri olan birinci ve ikinci derece yakınlarınız var mı?
    • Birinci derece yakınınızın iki memesinde birden kanser var mı?
    • Ailenizde bir erkekte meme kanseri var mı?
    • Ailenizde pankreas, kolon ve tiroit kanserleri anlamlı ölçüde yaygın mı?
    Günümüzde meme kanseri dahil bazı kanser türlerinde gelişimine yatkınlığın, ailelerden getirilen bir özellik olduğunu ve bunun yatkınlık olarak tanımlandığını belirten Prof. Dr. Tükün, meme kanseri başta olmak üzere bazı kanser türleri için ise bu yatkınlıkların test edilebilir olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi:
    GENETiK TARAMA
    Meme kanserine yatkınlık yaratan mutasyonlar başlıca BRCA1 ve BRCA2 genlerindedir. Bunun yanı sıra TP53, PTEN, STK11/LKB1, CDH1, CHEK2, ATM, MLH1, MSH2 genlerindeki mutasyonlar da meme ve/ veya yumurtalık kanserine yatkınlık yaratabilirler.
    BRCA NE DEMEK?
    BRCA ingilizce “Breast Cancer Susceptibility” yani “Göğüs Kanseri Duyarlılık” kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır.
    BRCA1 ve BRCA2 genleri:
    Normal hücrelerde bu genler DNA'nın stabilitesini sağlayıp, kontrolsüz hücre büyümesini engellemeye yardımcı olurlar. Bu nedenle tümör baskılayıcı genlerdir. Bu genlerdeki tehlikeli mutasyonlar, genlerin bu fonksiyonunu baskılayarak kalıtımsal meme ve yumurtalık kanseri gelişimi yatkınlığını arttırır.
    Eğer bir kadın BRCA1 veya BRCA2 geninde tehlikeli bir mutasyon taşıyorsa, bu bireyin hayatı boyunca meme ve/veya yumurtalık kanseri geliştirme riski büyük ölçüde artmıştır. Hayat boyu risk hesaplamalarına göre genel nüfusta bir kadının hayat boyu meme kanserine yakalanma riski yüzde 12 iken, tehlikeli BRCA1 veya BRCA2 geni mutasyonları taşıyan bir kadın için bu risk yüzde 60-80 civarındadır. Bu da en düşük ihtimalle beş kat artmış bir riske işaret etmektedir.
    Benzer şekilde hayat boyu risk hesaplamalarına göre genel nüfusta bir kadının hayat boyu yumurtalık kanserine yakalanma riski yüzde 1,4 iken, tehlikeli BRCA1 veya BRCA2 geni mutasyonları taşıyan bir kadın için bu risk yüzde 15-40 dolaylarına çıkmaktadır.
    MEME KANSERiNDE DEĞiŞTiRiLEMEYEN RiSK FAKTÖRLERi
    • Cinsiyet: Kadınlarda erkeklere göre 100 kat fazla görülür.
    • Yaş: Meme kanserlerinin yüzde 80'i menopoz sonrası dönemde görülür. Üçte ikisi 55 yaş üzeridir.
    • Kalıtsal meme kanseri
    • Ailede meme kanseri öyküsü: Meme kanseri olanlarda yüzde 20-30 aile öyküsü bulunmaktadır.
    •Kişinin kendisinin bir memesinde daha önce kanser saptanması: Diğer memede kanser riskini 3-4 kat arttırır.
    • Irk ve etnik faktörler: Beyazlarda risk biraz daha fazladır.
    • Dens (Fibroglandular dokudan zengin) meme dokusunda risk fazladır.
    • Göğüs bölgesine radyoterapi öyküsü: Daha önce çocukluk veya gençlik döneminde göğüs bölgesinde radyasyon tedavisi görmüş olanlarda meme kanseri riski belirgin olarak artmıştır.
    • Çocuk sahibi olmamak veya geç yaşta çocuk sahibi olmak
    • Çocuk emzirmemek
    • Erken menarş veya geç menopoz
    --spoiler--
    3 ...
  20. 67.
  21. Genellikle ailesinde olanlar riskli gruptadir. Eger ailenizde varsa yasiniz dogrultusunda bir meme usg ya da mamografi cektiriniz hatta brca1 brca2 gen mutasyonlarina da baktiriniz.

    Edit:eksileyene helal olsun adam bilime toynak atti.
    3 ...
  22. 66.
  23. Kadınlarda görülen kanserler arasında 1. Sıradadır.

    (bkz: korkma)
    (bkz: farkında ol)
    (bkz: geç kalma)
    3 ...
  24. 65.
  25. 25 yaşından itibaren görülme sıklığı yükselmiş olup, ülkemizde her 8 kadından birinde görülen kanser. mutlak surette 6 ayda bir doktor kontrolü gerekli.
    3 ...
  26. 64.
  27. insanda görünen her türlü hastalık maymunda da görünürken bu hastalık bir istisna olarak durmaktadır. maymunlar da bizim gibi kolon kanseri oluyorlar, prostat oluyorlar, şizofren bile oluyorlar ancak meme kanseri olmuyorlar.
    0 ...
  28. 63.
  29. Genellikle anne tarafında aynı hastalığa yakalanan varsa bireyde görülme riski olan hastalık. Meme de ki hücrelerin kontrolsüz çoğalmaya başlamasından kaynaklanır. Bende halamı bu illetten kaybettim ve aşamaları ilerledikçe dayanılmaz acılar ve hastanede ömür çürütmeyle geçiyor. Erken teşhis için bütün hemcinslerimin kontrollerini aksatmamalarının tavsiye ederim duşa girmeden önce kolunuzu yukarı kaldırıp çevresine dokunarak herhangi bir kitlenin olup olmadığını kontrol edin. tabi ki orada süt bezleri var ama olağan dışı bir şeyle karşılaşırsanız doktora başvurun.
    2 ...
  30. 63.
  31. Erkeklerin de risk grubunda olduğu kanserdir.

    Sadece amerikada her yıl 1500den fazla erkek meme kanserine yakalanmaktadır.

    Ve erkeklerde meme dokusu daha az olduğu için kanser daha hızlı yayılıp evreler daha ağır seyretmektedir.

    Kıyamam ben sizin memişlerinize, hiç olmadı ayda bir mutlaka memelerinizi elleyin köşe bucak yoklayın. Sıkın sıkın sıvazlayın. iyice yoğurun. Memelerinizi tanıyın. Olası bir fark, kitle, yapı, ağrı sezince derhal doktora gidin.

    (bkz: içeri girdiğimde memelerini sıvazlıyordu)
    3 ...
  32. 62.
  33. pet şişelerde 2 haftadan fazla beklemiş içeceklerin neden olduğu hastalık.
    0 ...
  34. 61.
  35. bu ay tüm dünyada bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı önemli hastalık.

    türkiye'de de önemli aktiviteler yapılacak.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/855555/+
    2 ...
  36. 60.
  37. bu stresle gidilirse 8 10 seneye yakalanacağım hastalık.
    3 ...
  38. 59.
  39. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'nin de yakalandığı hastalık.

    Şaka gibi de mi? En son televizyondaki bir programa katılmıştı bu hatun; şunu yemeyin bunu içmeyin kanserojen, bunu kızartmayın kanserin baş sebebi, onu organik alın kanserden muhakkak korunursunuz gibi sözlerle 60 dakikayı doldurmuştub

    Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Anlaşılan otla motla bu meredi bertaraf edemiyorsunuz. kanser size musallat oldu mu oluyor.
    0 ...
  40. 58.
  41. The normal boobs ( . )( . ), the silicone boobs ( + )( + ), the perfect boobs (o)(o). Some boobs are cold (^)(^), and some boobs belong to grandmothers \./\./ And let’s not forget the very large boobs (o Y o), and very small boobs (.)(.), and lastly the asymmetrical boobs (•)(.). We love them all! Post this message on your wall and say to breast cancer. Save the boobies!!!
    2 ...
  42. 57.
  43. 56.
  44. 55.
  45. Ilerlemiş halinde meme portakal kabuğu şeklinde bir görünüm kazanır.özellikle 40 yaş üstü kadınlar mümkünse 6 ayda bir mamografi yaptirsinlar .çünkü meme kanseri erken teşhis vasıtasıyla problemsiz atlatılabilen hastalıklar arasında en çok goze carpanıdır.en basit muayene şekli duş esnasında yapılanıdır.ele gelen kist, şişlik benzeri yapılar sizi suphelendirsin.ayrica memenin yaninda koltukaltina dogru da uzanabilir bu kanser ve oradan yayılır.sadece memeyle kalmayabilir.dikkat ediniz efendim.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük