mideye zararı falan yoktur. bokunu çıkarana kadar içer ya da demini fazla verirsen her bitki zararlıdır. aksine çok iyi metobolizma ve yatıştırıcı çaydır.
Antidepresanlar kadar kesin ve çabuk sonuçlar vermese de rahatlama sağlayan, mayıştıran çay.
Ablam ilk çocuğunda biberona koyar verirdi. Bebek mışıl mışıl uyurdu. Ayrıca uysal ve sakin bi çocuk olmuştu büyüdüğünde.
Kimyasallara bel bağlamak yerine bitkilere yönelmek istiyorum.
Artık placebo etkisi mi yaratır yoksa gerçekten fayda gösterir mi bilemiyorum.
(bkz: lütfen olsun çünkü)
Uyku problemimi ortadan kaldırdığı gibi psikolojik sıkıntım üzerinde de olumlu etkileri olan çay. Şahsen sonuçlarından çok memnunum. Sanırım organik antidepresan keşfettim. Tavsiye olunur.
tuğba kuruyemiş versiyonunu şu an demleyip içtiğim çay. uykusuzluğa iyi geleceğini düşünüyorum. sonucu ben de yarın editlerim. kafamdaki fikir uçuşmalarını engelliyordu daha önceki tecrübelerine göre, bakalım.
edit: bir rahatlama yapıyor ama kırk dakikadır bir uykusunu görmedim.
yoksunluk sendromuna neden olabilen çay. mesela içiyorsunuz her gün, bir gün içmediğinizde sersemletebiliyor, anksiyete, hipotansiyon yapabiliyor. bunla ilgili yabancı sitelerde araştırmalar var lemon balm tea olarak bakarsanız. ben bu durumu tecrübe ettim sanırım. O yüzden artık içmiyorum. *
Ruh hastası, anksiyete,stres ve depresyon sorunu yaşayan insanların içmesi faydalıdır. sabah içmek gayet iyidir. Uyanınca Zor oluyor ve sıkıntı çekiyorum diyenler gece de içebilir. Lakin şekersiz için lütfen. lütfen diyorum.
papatya çayından daha lezzetli, daha güzel kokulu ve daha uyku getiricidir. aşırı tüketilmesi sindirim sindirimi bozar. zira bitkileri hafife almamak gerek, azı karar çoğu zarar.
tabi herkeste aynı uyku etkisini yaratmaz.