Burası buram buram yanık arduino kokuyor beyler, ne yapıyorsunuz allah aşkına?
edit: ben de mekatronik mühendisliği okuyorum o eksileyenin umarım arduino seti cayır cayır yanar.
edit2: s*keyim böyle mühendisliği imamlar bile daha fazla kazanıyor, asansör projesine bile imza atamıyoruz valla tekrar hazırlanıyorum bu sene.
mekatronik mühendisliğini kazandığınızı söylediğinizde milletin "Makat... O ne?!" şeklinde tepki vereceği bölümdür.
''makine + elektronik + bilgisayar mühendisliklerinin bir arada bulunduğu bir mühendislik bölümü" diyerek oradan uzaklaşın.
insanlara "makine, elektronik ve bilgisayar mühendisliği dersleri görüyoruz" dediğinizde herkes size h.ssiktir diye bakar. Oğlum cidden görüyoruz lan.
Otomotiv, savunma sanayii, aklınıza gelecek her türlü ev eşyası, teknolojik birimler (akıllı saat, akıllı telefon, bilgisayar vs) yapımında, endüstride, kısacası insanın geleceği görmek istediği her alanda günümüz itibariyle hayvani bir şekilde iş imkanı vardır.
Herif "geleceğin mesleği diyolardı hala gelmedi eheheh" falan diyo. Hocam robotlar transformers falan olmayacak yalnız, sen çok yanlış gelmişsin. (Ki transformers da yapıldı hem de bir Türk şirketi tarafından)
Kısacası zordur, adamın anasını ağlatır ama işi bilirseniz, inanılmaz güzel yerlerde çalışırsınız.
edit: bu entari kocaeli üniversitesi mekatronik mühendisliği için yazılmıştır.
şahsımca (devlet) mekatronik mühendisliğinde sadece şunlar seçilmelidir;
1) ytü / koü (bir elmanın iki yarısı zati bunlar ehehe)
2) marmara (puanı daha yüksek ama koü'nün arkasına yazma sebebim bölümün mühendislik değil teknoloji fakültesinde olması, meslek lisesi okumak isteyen arkadaşlar varsa buyursunlar.)
gaza gelip niğde'de kayseri'de denizli'de falan da okumayın he.
çok dalga konusu olsa da eskideki gibi düşük puanlı bir bölüm değil yani artık değeri anlaşılmış bir bölüm kendisi. bazı üniversitelerde (devlet) teknoloji fakültesi puanları bile mühendislik fakültesindeki makine yi geçmiş durumdadır. işin içinde olmadan laf sallayan boş insanlara bakmayın. çoğu fabrika artık seri üretimde ve bu seri üretimi akıllı sistemler yapıyor insanlarsa sadece bu akıllı sistemlerin çalışmasını ve aksamamasını amaçlıyorlar. akıllı sistemlerse mekatronik mühendisinin uzmanlık alanına girer.
Bu bölümü okuyan kişiler robot yapma hayaliyle gelip arduinoda led yakmakdan öteye gidemezler. Ne yazık ki Türkiye'de mühendislik okuyup pratikde kendini geliştirmek için çok fazla alanın olmadığı gerçeği diğer mühendisliklerden daha çok onları etkiler.
heves salmıştım bir zamanlar. hala da hevesim bulunmakta.
tahminimce makine, yazılım ve elektroniğin harmanlanmış hali.
edit : ikinci sene hiç gitmediğim okulumda okuduğum bölümümden daha kolay olduğunu düşünüyorum. puanları da birbirine yakın. keşke bunu yazsaymışım başta.
"makinecilerin elektriği, elektrikçilerin de makineyi bilmesi gerektiği, ikisinin ayrılamaz bir bütün olduğu" fikrini temel alan bir mühendislik dalı. gerek iş dünyasında gerekse toplum içinde artan itibarını da böyle kuvvetli bir mantığı fikir olarak almasından kaynaklanıyor zaten. genel olarak makine ve elektriğin zor dersleri karılır, üzerine de bilgisayar mühendisliğinin temel bazı dersleri eklenir. bu yüzden piyasaya pompaladığı yazılım mühendisleri sayısı da haylidir. yer yer metalurji bilgisini programa ekleyen üniversitelere de rastlanır. bunun yanında bünyesinde robotik gibi unsurların ağırlıklı olarak çalışıldığı, bu konuda kafa patlatıldığı da rivayet edilir. yani tam bir endüstri 4.0 mesleğidir. mezun olunduğu zaman istediğin herhangi bir alana yönelmek, kendini sınırlamamış olmak, belli bir alana hapsolmamak için de bulunmaz bir fırsattır. yani özet olarak; mekatronik mühendisliği gerçekten çok güçlü bir fikirdir. kurulduğu temel gücünü sarısılmaz bir felsefeden almıştır. düşmanı çoktur, hakkında kötü konuşan da çoktur. elektrik ve makinenin ayrı ayrı olarak ülkenin dört bir yanında hüpletildiği göz önüne alınırsa böyle bir komplikelik hakkında burun kıvıran şeyler okumak mantıken de hiç zor olmayacaktır.
ülke insanının klasiklere olan tutkusunun, yeni şeylere karşı kazanamadıkları alışkanlığın bağışıklığı düştükçe kıymeti daha da artacaktır. mekatronik mühendisliği salt olarak bilimdir.
Tanım olarak benim öğrendiğim kadarıyla mekanik ve elektroniğin yazılım desteği ile kontrolü demektir. ytü'de bu sene ingilizcesi 17k ile ve %30 ingilizcesi 21k ile almış. çok zevkli bir mühendislik alanıdır. makineci kadar mekanik elektronikçi kadar elektronik görmezsiniz bu bölümde. gerekte yoktur zaten. ihtiyacınız kadarını görürsünüz daha detaylı görmek istediğin alanı da ya kendin o alana yoğunlaşırsın veya o alanda yüksek lisans yaparsın. Ayrıca elektrik mi, makine mi yoksa bilgisayar mı okuyacağına karar veremeyenler için tam uygun bir bölümdür. Bu bölümlerin hepsi ile ilgili dersler alırsınız.