mekatronik mühendisi

entry14 galeri1
    1.
  1. elektronik, bilgisayar makine ve yazılım mühendisliğinin birleştirilmesiyle oluşturulan bir mühendislik bölümü. Türkiye'de ilk Kocaeli Üniversitesinde açılmıştı. *
    0 ...
  2. 2.
  3. türkiye'de atılım üniversitesi, kocaeli üniversitesi, bahçeşehir üniversitesi ve sabancı üniversitesi'nde bulunan bölüm.
    0 ...
  4. 3.
  5. (bkz: mekatronik)6. madde deki daki özellikleri sagliyan insanlara verilen ünvan.
    0 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. makina ve elektrik elektronik mühendisliğinin birleştirilmesi ile oluşturulan mühendislik dalıdır.
    0 ...
  9. 6.
  10. 7.
  11. (bkz: makatronik)
    basur tedavisi için geliştirilen teknolojiler bütünü.
    1 ...
  12. 8.
  13. mekanik, elektrik - elektronik ve yazılım bilimini ustaca harmanlayan, okutulması ve okunması diğer bölümlere göre nispi olarak ağır ve zor olan disiplinler bütünü bir mühendislik dalıdır mekatronik mühendisliği. bu mühendislik dalı üniversitelerde en az 4 yıllık program kapsamında okutulur ve bu programı başarıyla bitiren herkes tüm yetkileriyle mekatronik mühendisi ünvanı alarak mezun olur. bir mekatronik mühendisinin imza yetkileri yoktur ve piyasada yer edinmesi için kendini yetiştirmiş olması şarttır, gerek otomasyon alanında gerek tasarım alanında veyahut yazılım alanında kendini geliştirmesi mümkündür bir mekatronik mühendisinin, bu alanlarda Türkiye sınırları dahilinde belirli kurslar mevcuttur. Bir mekatronik mühendisinin yüksek lisansını mekatronik mühendisliği alanında yapması gereksizdir, mekanik yahut elektrik alanında yapılan bir uzmanlık mekatronik mühendisinin önünü daha da açacaktır. Mekatronik mühendisliği yazacak olan hevesli arkadaşlara tavsiye edilebilecek şeylere gelirsek:

    1. önce bölümü ve imkanlarını iyice araştırmalıdırlar.
    2. her zaman temel mühendislik eğitimi alıp üstüne mekatronik okumanın daha faydalı olabileceğini akıllarında tutmalıdırlar, yani elektrik-elektronik mühendisliği okuyup üstüne mekatronik yükseklisansını yapmak daha akıllıca bir iş olacaktır.
    3. bölümü seçecekler hayat boyu çok çok çok çalışmaya ve kendini geliştirmeye hazırlıklı olsunlar, bir elektrik-elektronik mühendisi 3-4 saat çalışırken, bir mekatronik mühendisi 16 saat çalışmalıdır, bu seçtiği alanın uçsuz bucaksız olmasından dolayıdır.
    4. bölümün türkiye şartlarındaki durumu eğitim olarak güzel ki o da görecelidir, iş imkanı açısından da içler acısı durumdadır.
    5. yukarıdaki seçenek, birden fazla yabancı dili çok iyi bilenler için pek de geçerli olmayabilir ama unutmayın olma-yabilir diyorum.
    6. mümkünse türkiye'nin her yerinde çalışmayı göze alabiliyorsanız yazın, çünkü bulunduğunuz şehirde mekatronik mühendislerinin kıymeti bilinmeyebilir.
    7. ve yine, yeniden demek gerekir ki bölüm zordur, zamanında bitirebilen çok azdır, bütün bunları göze alıp öyle seçin. *
    5 ...
  14. 9.
  15. yanlış bilen kesimler olsada imza yetkisi bulunan mühendistir.
    0 ...
  16. 10.
  17. mühendis olmayanların dalga geçtiği bölümdür.

    -ehe mutfak robotu mu ehehe
    ağzının ortasına kürekle vurulası.
    3 ...
  18. 11.
  19. Yaşlı teyze ve amcaların o ne olaki diye tabir ettigi bölüm.
    0 ...
  20. 11.
  21. bizim zamanımızda yoktu bu nane. olsaydı böbreğimi satar okurdum bu bölümü. para ile alakası yok bu işin mesleki tatmin.
    0 ...
  22. 12.
  23. Avrupa’da tutulan mühendislik dallarından biri.
    Keşke bunu okusaymışım demiyorum, ama okusaymışım olurmuş.
    0 ...
  24. 13.
  25. Her geçen gün isminin duyulduğu, ülke yatırımlarının aselsan, roketsan, tusaş vb. Dahha çok arttığı ve japonyada 1. Seçilen mühendislik dalı. Ayrıca uzmanlaşman dahilinde bi elektrik, bilgisayar, yada makine mühendisinin yaptığı işleride yapabilirsin(dikkatini çekerim uzmanlaştığın 1 alan olacak öyle 3 ündede pro olamazsın) bu yüzden tercih edilmesi gereken mühendislik alanı. Mezununun çok fazla olmamasıda aranan adam olma şansını arşa çıkarır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük