1 - her türlü bilgiyi kişilere ve topluma aktaran, eğlence, bilgi ve eğitim gibi üç temel sorumluluğa sahip görsel, işitsel ve hem görsel, hem işitsel araçların tümüne verilen ad.
2 - iletişim ortamı, iletişim araçları, kitle iletişim araçlarının tümü.
CHP, yazılı ve görsel basını demokrasinin vazgeçilmez kurumları arasında görür. Medyanın her türlü baskı ve engellemeden uzak, özgür ve tarafsız bir biçimde faaliyet göstermesini hedefler.
Atom bombasindan daha da tehlikeli bir olusumdur.
Insanlari manipüle edebilen bir güctür, kim ki bu gücü elinde bulunduruyor ise; o, manüpile olanlari yönetir.
Bunlar sadece bilinen radyo, televizyon veya gazete gibi klasik medyalar degil, sosyal medya ve benzeri gücler de cok etkilidir. Nasil bir sihirbaz sizin odak noktanizi yaniltiyorsa; medyayi yönetenler de aynisini yaparlar. bizlere görmek istediklerimizi degil, görmemizi istediklerini gösterirler.
Bu yüzden "medyanin sundugu veriler dogrudur!" demek, en büyük yanlistir.
dizilerde, filmlerde planlı olarak genel olarak erkekleri mal, aptal, şapşal bir iş beceremez, konuşamaz, şehvet düşkünü, sözüne itibar edilmez, gülünesi ve acınası... ayrıca iyi olanları da kadınsı -ve metro seksüel- olarak gösteriyorlar. erkek gibi erkek olanları da vahşet tutkunu, mafya aktörleri, çeteciler olarak.... erkek kişiliğini silmeye, soldurmaya adanmışlar. erkeğin bilgeliğinden, koruyuculuğundan, fedakarlığından, güvenilirliğinden, zekasından, affediciliğinden bir çınar oluşundan söz eden yok... medyanın gerçek patronları sosyal yapıyı böyle değiştiriyorlar, dönüşümü bu şekilde yapıyorlar işte.
Büyük ihtimalle, parmak emmeyi alışkanlık haline getirerek dişlerimi bozmuştur. Çünkü dişleri düzgün 'insanda' var. 3 parmak şovu yapardım dişlerimi sikip atan zatı muhteremdir bir işin altındanda sopa gösterme be.
konuyla ilgili şöyle bir fıkra var:
papa bir gün uçakla fransa'ya gider. havalimanında onu karşılayan muhabirler "fransa'daki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz papa hazretleri?" diye sorar. papa şaşkın bir şekilde "fransa'da genelev mi var?" diye yanıt verir. ertesi gün gazetelerde manşet: "papa uçaktan iner inmez fransa'da genelev var mı diye sordu"
medya budur; insanı vezir de eder rezil de. olaylara hangi açıdan, nasıl ve kimlerle baktığı; bunu lanse ediş şekli tüm seyri değiştirir.