Batı sosyal biliminin çok önemli yapıtaşlarından birisidir kendisi. Aslında bir ölçekte teolojik sistemle ekonomik sistemi birbirine harmanladığı için büyük bir devrim yaratmıştır. Hegelci töz anlayışıyla Marxçı ''alt yapı'' anlayışına nazaran bu iki unsuru birleştirdiği için aslında modern sosyal bilimlerin Aristoteles'idir dersek yanlış olmaz.
alman düşünür,sosyolog,bürokrasi üzerine çalışmış,ona göre toplumsal değişimlerde ekonominin büyük önemi var.Maxin sınıf temelli kavramına karşı statü kavramını geliştirmiştir.
akılcılığın demir kafesi benzetimi ile endüstri devriminin insanevlatları için düşülebilecek en zalim tuzağına işaret etmiştir.
standartları ve kuralları ile kendi kendine yeten, ağır bürokratik yapısı ise sıradan bir insanı potasında eritip yok edebilecek bir sistem yaratma tuzağı.
Sosyolog, düşünür. Sanayi devrimi sonrası değişen çalışma hayatındaki soluklardan biridir, bürokrasi yaklaşımını geliştirmiş toplumsal grupları toplumsal eylemlerden ayırmıştır
Toplumlar hakkındaki görüşleri ise son derece doğru
'Günümüzün kaderi ussallaştırma, entelektüelleştirme ve hepsinden önemlisi dünyanın "büyüsünün bozulması"dır.''
Alman düşünür, sosyolog ve ekonomi politik uzmanı. Modern antipozitivistik sosyoloji incelemesinin babası olduğu düşünülür. Sosyolojiyi metodolojik olgunluğa ulaştırmıştır.
Weber, siyaset sosyolojisi ve eğitim sosyolojisi alanında yaptığı araştırmalarıyla da tanınır. Marx'ın sınıf temelli çözümlemelerinin yerine statü kavramını getirmiştir. Bürokrasi üzerine çalışmalarıyla tanınır.
Bu sözlükte bunca zaman nasıl bir şey yazılmamış hayret. Belki şu am-meme-göt furyasına bir son vermeliyiz ne dersiniz bilmem.