mavi yeşil algler

entry9 galeri0
    1.
  1. gözlerimden midir? yoksa bu hayatta bir fotosentez yapmadığım kaldığından mıdır? bilinmez, bir sıralar yakıştıydı bana bu ön ad, bu lakab.

    gerçek ismi cyanophytadır.
    suda yaşayan minik minik tek hücreli canlılardır.
    fotosentez yaparlar.
    havanın serbest azotunu suyla buluştururlar bu minik canlılar.
    1 ...
  2. 2.
  3. ülkerin çıkarmış olduğu diyet algler.
    0 ...
  4. 3.
  5. çevre dersine giren yaşlı fizik öğretmeninin 'mavi-yeşil alglar' olarak okuyup bizi güldürmesine neden olan canlılar. prokaryotturlar. zarla çevrili hücre elemanları bulunmamaktadır.
    0 ...
  6. 4.
  7. Senelerce okudum ben bunları. Hepimiz okuduk, ne zaman bir su kenarına gitsem gözlerim mavi hadi bilemedin yeşil renkte algler aradı. Oysa alg nedir hiç görmedim ben. Hiçbir fen bilgisi kitabında yoktu resmi. umutsuzca bakındım durdum / bakındık durduk. Gorebildigmiz hep bildigimiz yosundu. Yeşil alg lan bu dedik, inanmak istedik. Yeşil alg boyle bir şeyse neden bildigimiz yosun kelimesi kullanılmamıştı? Yosun argo bir terim miydi?

    Hep kafamızı kurcaladı. Cevapları bulamadık..

    Boyle trajik bir öykünün kahramanıdır algler. Şirinler gibi.. Belki uslu bir çocuk olursak algleri bile gorebilirdik..

    Olamadık.
    7 ...
  8. 5.
  9. ordaki -ler'in çoğul eki olup olmadığını hicbir zaman anlamadım. (bkz: ezbere ogrenme)
    0 ...
  10. 6.
  11. aslen yeşildirler fakat bunlar fıtratı gereği yeşili mavi görürler. tutturmuşlar biz maviyiz diye sonra isim konusunda bi orta yol bulunmuş işte.
    0 ...
  12. 7.
  13. bir futbol takımının taraftar grubu gibi isimleri olan, hayvan mı bitki mi olduğu belli olmayan lakin azot döngüsünde hayati önem taşıyan ne idüğü belirsiz ve kararsız şeyler. yeşil misin mavi misin karar ver alg. mavi ol mesela.
    2 ...
  14. 8.
  15. kendilerine mavi yeşil light pöskövüt diyenler de vardır.tadında meyment yok azizim.sktir edin bu light işleri iskendere devam.
    0 ...
  16. 9.
  17. Bakteri aleminin, siyanobakteriler şubesine ait tek hücreli organizmalardır. Prokaryot hücre yapısına sahiplerdir. fotosentez yahut fagositoz ile enerjilerini karşılarlar.

    Sitoplazmalarında hem klorofil(yeşil) hem fikosiyanin(mavi) pigmentler bulunur. suda yaşayan canlıların oksijen ve besin kaynaklarıdır. Suyu ve sudaki bazı besin maddelerini(azot, fosfor) ışığın etkisiyle karbonhidratlara dönüştürürler. Hem besin üretir hemde suyun oksijen(çözünmüş) miktarını arttırırlar. Yani karadaki bitkilerin sudaki hali gibidir bu organizmalar.
    7 ...
© 2025 uludağ sözlük