4. Serisi hayal kırıklığı olan ama kendisi üçleme olarak hatırlanacak seri film.
Gerek konu gerek müzik harikalar yarattı.
içinde barındırmış olduğu felsefe de ayrı bir güzellik.
ikinci rönesans gelirse halimiz kötü elbette.
Tek kelimeyle içinde yaşadığımız sistem.
Neden böyle söylüyorum?
Dikkatle okuyunuz.
Feminizm, Feminizasyon ve Politik Doğruculuk
Erkekleri betalaştırma, bu sayede zayıf erkekler vasıtasıyla zayıf toplumlar yaratılıyor. Toplumlar bu sayede kolay yönetiliyor. Gerçekten absürt olan şeyler de politik doğruculuk ile mantıksız şekilde savunuluyor ve haklı baş kaldırılar linç ediliyor.
Finans
Kapitalizm insanları çalışmak ve harcamak zorunda bırakıyor. Çalışmak problem değil ama gerçekte hiçbir zorunluluğun yokken sana tüm kazancını harcanan için suni sebepler veriliyor. Bu sayede asla bir birikimin olmuyor, ancak doyacak kadar kazanıyor ve her ay yeniden para kazanmak zorunda kalıyorsun. Kendine yatırım yapamıyor ve kendini gerçekleştiremiyor ve hiçbir zaman gercekre var olmadan yok olup gidiyorsun.
Siyaset/ideoloji
Kapitalizm ile köleleştiriliyorsun. Hayatın değersizleşiyor ve değer katmak için bir gruba dahil olmak sana altın bir yol gibi gösteriliyor. Sana kutsal olarak gösterilen o şey o kadar idealize ve romantize ediliyor ki artık o uğurda can alıp can verebilecek bir partizana dönüşüyorsun.
Din/Mitoloji
3 sütun arasına uzuvlarından bağlanarak sabitlendin, sisteme köle oldun. Hayatın o kadar monoton ki ölümsüzlük ile mükafatlandırılacak olma hayali sana sabretme gücü veriyor. Seni hayata bağlayan tek şey ölmek. Yaşamadan ölmek.
Hatırlayanlar belki bilir, Baudrillard'ın simulation kuramına dayandığı zannedilen bir film. Hani bir sahnede onun kitabının Nihilizm üzerine olan bölümü gözüküyordu. Yahu Baudrillard'ın simulasyonla kastettiği gerçeklik dediğimiz şeyin gerisinde daha has bir gerçeklik var, her şey yanılsama olduğu değil. Onun simgeselden, gerçekten anladığı şey de farklı. Mesele, Platon'un mağarasından çıkmak değil aslında, o mağarada sayısız başka mağara olduğunu keşfetmektir. Bütün gerçeklik düzenlemeleri zaten bir yanılsamadır. illaki bağlantıda olmanın, kordlara bağımlı olmanım eleştirisine çekileceksek, Berardi daha iyi bir seçim. Baudrillard değil.
Will smith reddedince keanu reeves’in neo’yu canlandırdığı film. Eğer will smith neo olsaymış val kilmer da morpheus’ u canlandıracakmış, reeves neo olunca laurence fishburne olmuş.
son birkaç günde tekrar izlediğim müthiş film serisi. resmen çağın ötesinde bir iş yapmışlar. siyahi hanımlar başka hollywood filmlerinde görünmezken matrix serisinde yardımcı rollerin birçoğunu siyahi hanımlar oynuyor. bu yüzden wachowski kardeşler takdiri hak ediyorlar.