öncelikle problemin ne olduğunu iyi analiz etmelisin.Problemde senden ne istediğine odaklan.Daha sonra çözüme ulaşacak adımları kafanda belirle hatta daha kolay olması açısından bir kağıda yazabilirsin.Adım adım işlemleri takip ederek çözmelisin arada anlamadığın adımı aman neyse bunu anlamasam da olur sonucu anladım deyip geçme başka bir problemde o atladığın adım karşına çıkacak emin ol.Matematik izleyerek ya da dinleyerek öğrenilebilecek bi ders değil kesinlikle elinde kağıt kalem bulundur.Problemleri kendi başına çözmelisin aksi takdirde dünyanın en iyi profundan bile ders alsan boş.Basit şeyleri bile not almakla başla.Derste dinleyip anlasan bile aradan zaman geçtiğinde unutabilirsin basit notlar çok işine yarayacak.Bunlar matematik dersinden geçmen için yeterli şeyler ama matematiği olduğu gibi anlayabilmek bambaşka bir şey tabi ki.Okullarda genelde bizden istenilen de problem çözme yeteneğidir zaten.
doğru düzgün bir temelim olmadığı için başıma gelmiş olan hadise. oturup çalışmayı çok ama çok denemiştim üniversiteye hazırlanırken ancak olmuyordu, beceremiyordum bir türlü. Sonra da dil alanında yetenekli olduğumu öğrendim ve olaylar gelişti. *
Matematiği yapmak sorgulamamaktır, bu niye boyle oluyor diye sorarsan olmaz, Farklı formul yazma metodlarıyla moralli bir şekilde sistematik çalışmak gerekir. Konular domino taşı gibidir o yuzden temeliniz yoksa koklu uslu sayılardan başlayıp anlamanız gerekir.
fizikle iç içe diyorlar ancak fizik bir mantıkla anlaşılabiliyor fakat mat çok soyut kalıyor. fizik o yüzden daha kolay ve geçekçi geliyordu bana lisedeyken ve anlıyordum. matı da zorlasam anlıyordum ancak geometriye kafam gram basmıyordu. onu hiç anlamıyordum. normalde zekalı olduğumu düşünüyorum ama yapamıyordum işte. hele dil öğrenmek bunların hepsinden zor. matematik dil öğrenmenin yanında bana kürdan geliyor.
demek ki zekalı olmak da bazı şeylere yetmiyor ya da zekalı olmak farklı farklı alanları anlamak da olabilir.