Büyük hata yaptığının farkına 30 yaşına yaklaşınca varacaktır. Gerçekten de okul yıllarında sosyal bilimler matematikten fizikten falan daha zevklidir. Fakat oku oku hep aynı şeyler bu sosyal bilimler. Romanı okuyup bitirmek gibi bir daha baştan okusan aynı zevki vermez. işte sosyal bilimci de okulu bitirip iş aramaya kalkınca öğrendiği şeylerin siklenmediğini görür. Akademik kariyer yapayım dese o da ayrı eziyettir. Yıllardır okuduğu şeyleri onlarca farklı kaynaktan okuması ve yüzlerce sayfa yazı yazması beklenir. Oysa matemetik eğitimi alsa hayatı boyunca yeni şeyler öğrenecek yeni bulmacalar çözecekti.
çok da şey kaybetmeyen insandır. matematikten anlıyoruz ne oldu ? 12 yıldır öğrenciyim lan. on binlerce matematik sorusu çözmüşümdür. hayır yani ne oldu, başımız göğe mi erdi, rene Descartes mi ilan edildik, peygamber mi olduk anasını satayım. trigonometriyi bilsen ne bilmesen ne lan, trigonometrinin türevin nin kime ne faydası var, dünyaya ne faydası var limitin. insan insan olduğunu anlamak için, böyle sikindirik şeyler üretip durmuş, ürettikleri şeyleri de bilim zırvalığı altında bir tarafımıza sokuyorlar şimdi. karnı açlıktan guruldayan, sokaklarda yatıp kalkan bir adama '' kardaş iki kere ikinin matematiksel teorisini analiz edip tümevarım yöntemiyle açıklar mısın ? '' diye sorsan '' sikerim senin 2 kere 2 nide tümevarımını da siktir git puşt '' der. o derece hayatımızda gereksiz olan bişi trigonometriler, limitler, türevler integraller...
hayatında kullanacak kadar matematik bilmek yeterlidir, özellikle bu çağda her hesabı basit bir şekilde elde ederken makinelerle bir bakıma sürekli olarak tercüman varken, başka bir dili ana dili gibi bilmek çok elzem bir olay olmasa gerek.
Herkeste sayısal zeka olmayabilir o yüzden suçlayamayız ama matematik önemlidir arkadaşlar. Integral bilmeseniz de olur ama oran orantı, dört işlem, faiz hız havuz gibi temel problemleri çözecek kadar matematik bilmeniz tavsiye olunur. Hayatta her zaman karşınıza çıkacak türden kavramlar bunlar. Ufkunuzu da genişletecek emin olun.