dil bölümünü seçmekle sonlanacak kafa basmama durumudur. bazen düşünüldüğünde matematiğin neden bu kadar ilerletildiği anlamsız gelmektedir. ulan napıcam ben parabolu, fonksiyonu, tanjantı *. dört işlem bugüne kadar kimi yüzüstü bırakmış ? bakkal matematiği yeter bana denilmekte. ama gelin bir de matematikçilere soralım bunu. bazı adamlar var ki sayıya aşık lan ! adam 9 u sever mi ? nasıl bir insansın sen ? ya iki artı ikinin dört etmediğini kanıtlamak için grup kurmuşlar kafa patlatıyorlar bunun üzerine ! gülme abi ciddi bir şey bu, bu insanlar aramızda ! e matematikten anlamayan kişiler de hayretlere düşer tabi bu şekilde. matematik güzeldir yine de. bırakın sevsinler, uğraşsınlar efem.
psikolojiktir ..
senin kafan çalısıyor olmasına rağmen tenbel rakadaşlarının etkisiyle matematik zor diyebilirsin..
daha soruya bakmadan "ben bunu çözemem" dersen soru elinde kalır..
kafası basmayan çocuk yokmu? elbette var ama matematikten anlamıyorum diyen çoğu kişinin asıl nedeni malesef psikolojik
bu genellikle, hocaların matematiğe kafası çabuk basmayan çocukları dövdüklerinden kaynaklanır, çocukta korkar matematikten, oda bu seferde yanlış söyleyecekmiyim, hocam beni yine dövecekmi, canım yanacakmı diyedir. oysa ki öyle hocalar varki, karşılarında eğilmek farzdır neredeyse, matematiğin m sinden n harfinin alfabede kaçıncı sırada olduğuna kadar öğretir sana seve seve bıkmadan, mesleğinin hakkını vererek! hm kimisininde işine gelmez, gerçekten kafası basmaz, sevmez etmez çalışmaz.. sonra böyle vasat matematik bilgisiyle gezer toplumda. o ayrı. hocalara söylüyorum.. hayır efendim, dayak cennetten değildir. kattiyyen değildir. ne munasebet?! gel ben döveyim istersen seni, cennetten bişeyler tat sayemde olurmu? hey allahım ya.
avukat olabilmek içinde matematik yapmak gerekir. hukuk fakültelerine tm den yani türkçe matematikten gidilir. içimde limite kadar olan tüm konuları bitirmişlik rahatlığı var ve matematiği seviyorum.
Aşırı derecede normal bir durum, dilci biri olduğumdan belki bana böyle geliyor ama hayatımın herhalde orta okuldan sonra hiç bir şekilde hiç bir noktasında matematik ile yıldızım barışmadı, bunda hocalarımın etkilerinin de büyük payı olmasıyla beraber farklı zeka tipleri olduğu unutulmamalı, ki bazıları var "ne işime yarayacak?" Kafasında geziyorlar, yani matematikle ilgisi olmayan bir bölümdeysen sonuna kadar haklısın, ne gereği var tanjantın cosinüsün sinüsün? Genelde zaten matematikle ilgisi olmayan kimsenin bölümü sözel ve dildir, ki sorarım ey ahali bu insanlar matematiği nerde kullanacak? Kimse bu insanlara gelip de matematik sormayacak kariyerleri boyunca, ne oldu gitti o matematik ten anlamak için alınan özel ders ve dershane paraları, sınavı geçicek, sizi istediğiniz yere yerleştirecek kadar bilseniz yeter çok kasmaya gerek yok.
Benim için geçerli olmayan durum. Lisede sayısal seçmem tavsiye edilmişti hatta biyoloji ve kimyada da iyiydim. Stresi sevmediğim için kendime daha düz bir yol çizmiştim tabii. Iyi de yaptım.
matematiğinizin iyi olması için türkçenizinde iyi olması gerekir.
yoksa soruyu anlayamazsınız.
matematikten nefret eder hale geldim öğretmen arkadaşlar sağ olsun onlar sayesinde ne çarpım tablosu öğrenebildim ne kesirler. lise de durum değişmedi çalıştığım sınavlarda hep sınırda kalıyordum ne var ki 5 puan daha versen geçeceğim.
bir insan nasıl matematikten anlamaz. bulmaca gibi zevkli çözdükçe soruları insanın çözesi geliyor. birde hayatta ne işime yarayacak diyenler var.
mesela eğimli bir yerde temel kot farkı bulmam lazımdı dağ başı. hemen düz bir kalası uzattım üstüne telefonu koyup eğim ölçeriyle eğimi ölçtüm. sonra trigonemetri ile yükseklikleri buldum. demek ki hayatta bir işe yarıyormuş.
normaldir. herkes matematigi iyi yapacak diye bir sey yok, bence iyi matematik calismayla olacak bir sey degil. allah vergisi bir matematik zekanizin olmasi lazim, yoksa istediginiz kadar calisin, ozel ogretmenler tutun, dershanelere gidin yine de yapamazsiniz.
Kimileri için normal bir durumdur ki herkes matematik bilecek ve sayısalcı olacak diye bir şey söylenemez. Bir insanın bir dersi anlamaması ilk önce temel eğitimi aldığı öğretmeninden, sonra ise kendi zeka eğiliminden kaynaklanır.
Tabi bu yönde çabalamak da gerekli. Bundan 1 yıl öncesine kadar matematiğin m sinden korkan bir insanken, şimdi kendi kendime çabalayarak öğrendim. Türkçenin uzun paragraf soruları eziyet olup, bende matematik çözme isteği uyandırdı. Çoğu zaman soruya bakar bakmaz çözmeye başlıyorum ki bu da alışmaya ve çok soru çözmeye bağlı.
O yüzden, çabalayın.. En azından denemiş olursunuz.