şöyle iki iki nokta düşünelim, arasında sonsuz nokta vardır.başka bir deyişle bir doğru parçasını sürekli ikiye böldüğümüzü düşünelim sonsuz yarı vardır.
aynı şekilde bir okun hedefe atıldığını varsayalım,okun çıkış yeri birinci nokta,hedef ise ikinci nokta olsun,peki aralarında sonsuz nokta olduğundan veya okun hedefe varabilmesi için önce yolun yarısını, sonra kalanının yarısını,vs derken bu iki nokta arasında sonsuz yarı ve nokta vardır.ve düz mantık yürütürsek ok hedefe hiç bir zaman varamayacaktır.çünkü arada sonsuzluk var.ama geçek şu ki ok hedefe varır.
matematikte bazı tanımlar üzerine sistemler inşa edilir. nokta tanımsızdır, boyutsuzdur ama noktalar birleşip tek boyutta doğruları, iki boyutta alanlar, üç ve daha fazla boyutlarda hacimleri oluşturur.
matematik, insanın yarattığı soyut kavramlar değildir. matematik, doğayı sayılarla açıklamanın yoludur. bazı şeyleri açıklamaya çalışırken de bazı önkabuller gerekir. sonsuz onlardan biridir. ama açıklamaya çalışacaksak, limitte bulduğun sonsuz, 0 ile artı sonsuz arasındaki sonsuzdur.
insan fiziksel ve ruhsal donanım olarak sonsuzluk kavramını tam olarak hissedemez. Sadece onun bi kısmını algılar. Ve varsayımlarla netliği bulmaya çalışınca insan beyni bu soruyu sorabilir matematik hakkında.
3,9999... şeklinde o 9lar sonsuza kadar o şekil gidiyor ise, 4'e geçilemez. 1'den 2'ye geçilemez abi. Anlamam ben. Madem 3,99... sonsuz. Sonu yok. 4'e nasıl geçiliyor.