Kendisiyle çok geç tanışan biri olarak, diyorum ki keşke lise yıllarımda tanışsaydım. Hep çok zor yapamıyorum diye önyargılarım olmuştur. Tanıdıkça ne kadar kolay ve zevkli olduğunu anladım. Iyiki tanımışım seni Matematik.
okul hayatım boyunca diğer dersler gibi direk olarak 0 aldığım derstir.
amma 7 yılda okulu açıktan bitirince bir hazırlanmayı deneyeyim dedim.
çalışmaya başlayınca bırakılması mümkün olmayan derstir.
aşktır matematik. en baştan en temelden başlayıp yavaş yavaş temeli oturtacaksın ki hem anlayasın hem zevk alasın.
ilk denememde 0 net yaparken 1 sene sonra ygsde 25 net çıktı. 30a kadar çıkarmıştım netleri denemede.
böyle bir aşk yok.
*Matematik kelimesi antik yunanca bilgi, öğrenmek, çalışmak anlamına gelen “máthēma” kelimesinden gelmektedir.
*Matematik Kitapları 1900 yılında matematik hakkında bilinen her şey kitaplaştırıldı ve toplam da 80 kitap yazıldı. Günümüzde bu rakam 100 binden fazla olduğu tahmin edilmektedir
Matematik dersi ilkokulda sayıları öğrenmek sonra ortaokulda toplama çıkarma lisede gerçek konuları öğreniyoruz ama aslında orta okulda iken bunlara ne gerek var dediğiniz konular lisede asıl konuyu öğrenmek için gerekli olduğunu üniversiteye geçince anladım. Biraz geç oldu siz daha erken anlayın.
''matematiği becerebilirdim. aslında iyi de gidiyordum taaki içine alfabe girene kadar. alfabenin ne işi var matematikte ya?''
gibisinden bir söz söyledğim başımın belası.
Dünya üzerindeki en büyük dildir.
Candir. bilenler daha anlayışlı ve ve bilgilidir.
Aynı zamanda kurallarla teoremlerle insanı bir neden sonuca bir olaylar zincirine bağlar insanın ufkunu açıp medeniyete hizmet eder .
Allahin yarattığı en güzel uğraşı alanı olup bununla beraber medeniyeti oluşturan alanların da kendine muhtaç olduğu alandır.
Eski Babilliler matematikte temel olarak 60 sayısını esas almışlardır. Bu yüzden günümüzde 1 dakika=60 saniye, 1 saat=60 dakika ve 1 daire=360 derecedir.
--spoiler--
Herkesin matematiğe veda ettiği bir an vardır. Kiminin ilk x’i, y’i gördüğünde, kiminin ilk karekökü gördüğünde beti benzi atar. Kimi de limit ve türevle karşılaştığında “Sanırım bu iş buraya kadar” diye içinden geçirir. O olmayan, “işe yaramayan” kavramları zihninde zaten zar zor bi yere oturtabilmişken, şimdi de onlara yeni kavramlar eklenmiştir.
Matematikten anlamadığınızı kemiklerinize kadar hissedersiniz. Hocanın anlattığı fog(x)’lere, Z’lere, cot(x)’lere büyük bir ciddiyetle bakarken beyninizin içinde tridi efekti ile yapılmış bir bebek neşeyle dans ediyordur. Anlatılanların kafanızın içinde hiçbir karşılığı yoktur, resmen bi bok anlamıyorsunuzdur.
--spoiler--