yeni yeni bilgilere ulaşılması, elde edilen yeni yeni bilgilerin gönül rahatlığıyla açıklanması, denetlenmesi ve sonraki kuşaklara aktarılmasında yer ve zamana bağlı olmayan, güvenilir bir araçtır. sayılar ve ifadelerle oynanan büyük oyundur.
eğer ki uğraşmak istenmiyorsa bir anda hayatı ters bir pencereden görülmesine neden olan baş belası.
kafanızdan bir şey uydurur ve bunun doğru olup olmadığını ispatlamaya çalışırsınız. -tam anlamıyla kendi çapımızda eğleniyoruz işte-
olmaması durumunda, insanların yaşamlarının belirli bir stardartta kalacağı ve bu günkü teknelojinin olmayacağı, yani daha öz ve kısa bir ifadeyle, tüm dünyanın ortaçağında gerisinde bir tarım toplumu olarak kalmasına neden olacak bilimdir.
Dünya yaşamının üzerine kurulduğu, "Eğer var olmasaydı; acaba nasıl bir sistem altında yaşardık?" diye yıllardır merak edilen bi'tuhaf sistem. insan hayatının sayısal değeri. "... değeri" denip eleştirilirken bile bir nev'i kendisinden bahsedilen çok karmaşık bir durum.
tanım itibariyle kabus. siz kaçtıkça ondan bir yerlerde buluyor sizi. tam ''ohh be kurtuldum artık yüzüne bakmayacağım'' dediğiniz anda karşınızda matematik sorularını bulduğunuzu farkediyorsunuz. yani sanırım hayatım boyunca yakamı bırakmayacak illet. **
fen-edebiyat fakültesinde okunuyorsa matematik, kolay gelsindir. teoremlerden, ispatlardan bıktırır artık. ama güzel bir bilim dalıdır. sevilerek yapılırsa insana çok şey katar. iş imkanı yüksek olan bölümlerden biridir ayrıca.
Sex ile benzer yapıdadır.Sex matematiğe benzer. ilk önce eteği toplarsın. Sonra kilodu çıkartırsın. Ardından bacağı ikiye bölersin ve sonra çarpmaya başlarsın.
algılarımızın dışındaki evren ile iletişim kurabilmemiz için kullanabileceğimiz tek araçtır. o kadar kesin ve o kadar mükemmeldir ki etrafımızda bu mükemmellikte hiç bir şeye rastlayamayız. (peki o zaman mükemmelliği nasıl düşünebiliyoruz sorusunu descartes "bunu aklımıza sadece kendisi mükemmel olan bir varlık koymuş olabilir, ve bu tanrının ta kendisidir" diye açıklamıştı yanlış hatırlamıyorsam)
göremeyeceğimiz, dokunamayacağımız hatta düşünce sistemimizin yapısı nedeniyle varlığını mantıklı bulamayacağımız "şey"leri anlayabilmemiz için tek yoldur. örnek vermek gerekirse kuantum fiziği bu aşamadan sonra sadece matematik ile modellenebilir ve aslında harikalar diyarında neler döndüğü sadece matematik ile öğrenilebilir.
Matematik kelimesinin, harflerinin alfabedeki yerleri
M 16. harf
A 1.harf
T 24.harf
E 6. harf
i 12. harf
K 14.harf
+-----
73
Rakamlar kelimesinin, harflerinin alfabedeki yerleri
R 21. harf
A 1. harf
K 14. harf
M 16. harf
L 15. harf
+-----
67
Rakamlar=> 8 harf
Matematik=> 9 harf
Matematik rakamların hepsini kapsadığına göre M>R olmalı bakalım;
73>67 .aman tanrım doğru evet evet . *
matematik bir bilim değildir... düşüncelerin sayılarla ifadesidir sadece... matematikte kesinleşmiş gerçekler, vakti zamanında belirli otoritelerin belirlemiş olduğu sınırlar çerçevesindedir... ifadeler, kavramlar, aksiyomlar üzerine kuruludur. ve sonuç her zaman bellidir.