Oturup çalışmaktır. Çalışmanıza engel olacak şeylere izin vermeyip konsntrasyonunuzu kaybetmeden çalışmak iyidir. Anlamadığınız soruları da öğrenmeye bakmalısınız.
Anlaşılamayan konuyu haftalarca ağlaya ağlaya çalışmaktır. Ertesi gün o dersten farklı 2 tane yazılı varken yapılamayan fizik konusuna çalışımlış ve sonucu alınmıştır. Başarılıdır denenmelidir.
Fizikte ya mükemmel olun ya da hiç birşey bilmeyin.
Çünkü az bilip sallarsanız mümkün değil tutma ihtimali yok. Çünkü az bildiğiniz fizik sizi mantıklı olamaya iter ama sizin bildiğiniz fizikle o başka.
şöyle anlatayım üniversite de peşimizi bırakmayan fiziğin en sevimsiz olanı fizik 2.
ilk başlarda sınav odaklı çalıştım. son konulardan falan. sonuç kötü olunca sıfırdan başlamaya karar verdim. kademeli olarak öğrenince ne kadar karmaşık ve zor görünse de üstesinden gelebiliyorsunuz arkadaşlar. sabır sadece biraz sabır.
Matematik ve fizik cidden aşk isteyen dallardır. Tutkuyla bağlı olmadığın sürece dersten öteye geçemez senin için. Çevrendeki olayları yorumlayamaz, kavrayamazsın. Ders, geçmek için çalışılan ve geçildikten sonra bir kenara atılan baş belası olarak algılandığı sürece ne bir işinize yarar ne de başınızdan defolur.
Başta sevmektir. Matematik benim için bulmaca çözmektir. Ama konu fiziğe gelince en basit sorusunu çözebilen insana bile dahi gözüyle bakıyorum. ilgi duymadan fizikte başarılı olanınıda henüz görmedim.
Fizik matematiğe göre daha fazla tahayyül yeteneği ister fakat ikisinide öğrenmenin ortak yolu plan, sabır, azim, devamlılık, tekrar ve hiçbir zaman biliyorum, evet öğrendim dememekten geçer.
Öğrenilenlerin uygulamasını yapmak. Matematikte uygulama yapmak yeterli olacaktır ancak fizik için aynı şey geçerli değildir. Konuların mantığınıza yatması, formüllerin kullanılış amaçlarını anlamanız lazım. Ana yol konuları iyice anlayıp bol bol uygulama yapmaktan geçiyor.