tavsiyem hemen matematik olimpiyatlarına katılarak başlamayın bu işlere. ilk zeka olimpiyatlarına katılın, kendinizi deneyin ondan sonra matematik olimpiyatlarına katılın.
hemen derece yapamassınız bu için uzun uğraşlar gerek; o halde uğraşın.
modüler aritmetiği çok iyi bilmeniz gerekir. modüler bilmesseniz çoğu soruda kalem bile kıpırdatamassınız.
bir soruda optimum 1 dakikada 2 3 işlemden öteye gidemesseniz ve bu işlemler size sonuçla ilgili bir ışık yakmıyorsa direk es geçin.
en basitinden tübitak(katıldığım zamanlar 30 soruydu) 14 nete derece veriyor. o yüzden çok uğraşmayın sorularda. en sonunda dönüp bakarsınız.
ayrıca bu konuda cemaat okulları her zaman 1 adım öndedir. çünkü onlar öğrencilerini normal derslere sokmaz sadece olimpiyat çalıştırır; normal dersleri özelden hallederler. zaten bırakma nedenim de bu olimpiyatçılığı. zar zor ıkına ıkına 1 derece alıyosun ama adamlar madalyaları çuvalla götürüyo.
başka tavsiyeler isteyenler varsa özelden devam edebiliriz.
gerçek bi derece istiyosanız günde en az 5 6 saat gibi bir zaman ayırmanız gerekir bu işe. öyle son ay çalışmakla olmaz. hergün en az 4 5 saat. bakın en az diyorum. olimpiyata son 1 ay kala ise günde 7 8 saat ayırmadan derece alamassınız. ha ben aldım mı aldım çünkü o zeka olimpiyatıydı. ehehe.
not: bahsettiğim tübitak gibi olimpiyatlar. mafetya zeo falan değil yani.
hiç çalışmadan ve kasmadan üstelik sınavdan önce iki porsiyon adana kebap yiyerek derece aldığım olimpiyatlardır. orta okuldaydım o zamanlarda. hey gidi günler hey.