matematik mühendisliği

entry13 galeri0
    1.
  1. dünyadaki açılımı doğrultusunda ithal edilmiş ve türkiye'de de aynı amaçla açılmış olan bölümdür.

    amacıyla zerre ilgisi kalmaması ona verilen aşırı (!) özenden kaynaklanmaktadır.
    1 ...
  2. 2.
  3. yıldız teknik üniversitesi'nde olan nedense başka üniversitelerde olduğunu göremediğim bölüm.
    1 ...
  4. 3.
  5. ne işe yarar dedirten mühendislik dalıdır. Bilen varsa açıklarsa süper olur.
    0 ...
  6. 4.
  7. geneli universitede kendilerini bilgisayar muhendisleri ile kiyaslarlar. ama bilgisayar muhendisi ile kiyaslanmadan once birkac firin ekmek.yemeleri gerekir.

    dershanelerde matematik ogretmeni olur bir cogu.
    2 ...
  8. 5.
  9. bir bilgisayar mühendisinden çok daha fazla mühendis olan insanlardır. 2 programlama diliyle iş yaptığının sanan bilgisayar mühendisini matematik altyapısı o kadar zayıftırki sadece web sayfası tasarlayabilmektedir. türkiye'de hakkı yenen mühendisliktir.
    2 ...
  10. 6.
  11. gümüşhane üniversitesininde 2012 yılında açarak yanlızca 196 puanla ögrenci aldığı bölümdür.
    0 ...
  12. 7.
  13. gereksiz bir bölüm.

    bu bölümü okuyana kadar bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği okuyun.
    1 ...
  14. 8.
  15. mekatronik mühendisliği kadar gereksiz bir bölüm. hayır ne iş yapacaklar?

    mekatronikçiler robot yaptı skynet hayata mı geçti mesela.
    1 ...
  16. 9.
  17. okuması zor bir bölümdür.okuyanlar pek çok teorik matematik dersinin yanında temel mühendislik derslerini de görürler. okurken "matematiğin mühendisliği mi olurmuş? ayy sen öğretmen mi olacaksın şimdi?" gibi sorular insanın sinirini bozar. bölüme ilk girildiğinde insanın kafasında ne yapacağı konusunda pek fazla fikri olmasa da sınıflar ilerledikçe kişi finans veya yazılım alanına yönelir. kişinin bu alanlardan herhangi birinde kendini geliştirmesi durumunda iş bulamaması ya da öğretmenlik yapması türkiye şartlarında bile olsa küçük bir ihtimaldir. iktisat,işletme veya endüstri müh.,bilgisayar müh mezunlarının çalışma alanlarında aranan insanlardır matematik mühendisleri.

    biraz okul hayatından bahsetmek gerekirse daha önce dediğim gibi teorik matematik ağırlıklı bir eğitim-özellikle itü'de- verilmektedir. bu bölümü okumak isteyenin matematikle çok içli dışlı olacağını göze alması gerekir. okulda verilen yazılım üzerine olan derslerin pek de çok olmadığını söyleyebilirim. ama alınan pek çok matematik dersi analitik düşünme yeteneği kazandırır ve bu durum programlama öğrenme konusunda da oldukça yarar sağlar.

    son olarak tercih döneminde bu bölümü yazmak isteyenlere tavsiyeme gelecek olursak matematiği seviyorsanız, çevrenin sinir bozucu sorularını takmam ben diyorsanız ve kendimi geliştirebilceğim ve çalışabileceğim farklı alanlar olsun diyorsanız buyrun gelin.
    1 ...
  18. 10.
  19. Neden olduğunu anlamamakla birlikte kazananların genelde okulun adı yüzü suyu hürmetine yazdıklarını düşündüğüm mühendislik dalıdır.Şöyle ki gözlemlediğim kadarıyla bu bölümden mezun olanların %80 i yazılım alanına kaymaktır ki, bir bilgisayar muhendısı olarak buna şaşırıyorum.Yav madem yazılımla ugrasacaksın en basından bılgısayar muhendıslıgı okusana, hem donanım hem yazılı mhemde temel bılımlerı kompakt olarak alacaksın zaten.ama yook adam Yıldız Teknik mezunu olacak ya,ondan matematik okumalı.Sonra ıste okul zamanı yazılım filan ogrenıyor bunlar.
    1 ...
  20. 11.
  21. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olup yazılım alanında bilgisi baslangıç seviyesinde olan bir cok mezun varken bu bölümün ögrencilerine okurken bir de yazılım öğreniyor bunlar demek biraz gülünç.
    1 ...
  22. 12.
  23. 13.
  24. 8 yılda bitirilen bölümdür. özellikle itü.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük