bu kadar bahtsız bedevi bir bölüm görmedim hayatımda arkadaş. öncelikle belirteyim mühendisim, ancak sevdiğim insanların pek çoğu bu bölümde okumuştur. hem kazanması zordur hem de okuması, öss de tıp-eczacılık-mühendislik puanları alır yine de bu bölümü okuyanlar insanlardı tanıdıklarım. millet takla atıp okul bitirir, öğretmen olur ya da her ne boksa, bunlar o eşşek gibi dersleri kötü ortalamalarla bitirir açıkta kalır. alese girer 90+ puan alırlar ama sevinemezler çünkü sınıfının yüzde 80 i 90+ puan almıştır, ne biliyim dershanede maksimum 1000 tl ye iş bulup onun da 3-4 ay maaş içerde bırakıp kaçarlar işten. bir zamanlar yazmadıkları mimarlıklar mühendislikler alıp başını gitmişlerken kpss ye niyetlenirler ama 2 yılda çok alınsa 30-40 kişi!! alınır, hani şu binlerce kotenjan açıldığı halde gözleri doymayanlara ibret olurcasına aldıkları 90 puanı da kullanamazlar, çünkü alayı 90+ puan alır bunların, valla nası bi boktan bölümdür, anlamadım gitti! allah okuyana mezununa sabır versin, yardım etsin...
yazmak isteyene tavsiyem aklından bile geçirmesin, yemin ederim gitsin anaokulu öğretmenliği okusun bu kadar net.
efendim limit sonsuza giderken başından geçen maceraları anlatan bölümdür.bu maceraları yaklaşık 20 kişi anlatır öyle ki 4 yıl boyunca anlatırlar, anlamaz 1 ya da iki yıla daha ihtiyaç duyarsınız. **
hesap makinesiyle sadece sayılarla alakalı işlemler yapıldıgından, matematikçilerin hesap makinesi kullanmayı bilmemesi ya da hesap yapması gerekğiginde hesap makinesi kullanmalarını yadirgamamak gerek. Çünkü matematik bölümünde çok ama çok nadir sayılarla uğraşılır, hep harfler kullanılır. hatta turkçe alfabe yetmez bazen başka alfabelerden de harf çalarlar. harfler daha eğlencelidir. eğer sayılarla uğraşılsaydı muhendisten ne farkları kalırdı ki matematikçilerin.
matematiği sevmeyen insanların kesinlikle girmemesi gereken,düzenli çalışmalar sonucunda da bitirilmesi imkansız olmayan ve mezun olanların iş bulma olasılıklarının yüksek olması sebebiyle de bir hayli revaçta olan bölümdür.
4 yıl boyunca , f fonksiyonu surekli olsun diye ispatlara başlanarak,
kabul edelim ki şu söyle olsun, epsilon>0 olsun vs... saçmalıklarla uğraşma sebebedir. haa çok mu zor? derslere tam girip soruların çıkacağı yerleri tahmin edebiliyorsanız zorluk minimuma iner.
lisede görülen matematik derslerinden çok zevkli ve anlamlı derslere sahip olan bölümdür. zira lisede genelde yapılan sadece örnek problemlere göre soru çözmektir.
fakat matematik bölümüne geldiğinizde görürsünüz ki olay farklıdır. özellikle 2. sınıfta alınan reel analiz* dersiyle başka bir dünyanın içinde olduğunuzu anlarsınız. sizi büyüler ve içine çeker. yapılan ispatlar uğraşanların hayatı ve görüşleri apayrıdır. herşey düşüncedir. yaptıkları ispatların sanattan farkı yoktur. gördüğünüz şey bir nevi sanat yapma sanatıdır.
bölüm hocalarının diğer bölüm hocalarından çok farklı olduğu içinde olunca çok daha iyi anlaşılan bölüm.
ders toplamı diğer bölümlere göre gözle görülür derecede azdır. bunun nedeni derslerin zorluğundan gelmektedir. iyi araştırıp iyi incelemek gerektiren derslerin çoğunluğu bölüm programının bu yönde olmasına neden olmuştur.
seveni için eşsiz bir bölümdür. çünkü bu bölümde düşünce, hayal gücü, analiz yeteneği, yorum kabiliyeti en üst düzeydedir.
4 sene boyunca birkaç ders dışında hesap makinası kullanılmayan bölümdür. o derslerde birkaç tane seçmeli olaN uygulamalı derslerdir. matematik bölümünün asıl amacı soyut dersler vermektir. düşünceyi geliştirmektir. o nedenledir ki hesap makinası kullanmayı tam bilemezler. hatta çoğu hoca bile tam kullanamaz.