matematik bilmeyen iyi bölüm kazanamaz

entry33 galeri0
    31.
  1. Matematiğe yeteneğin olmadıgı zaman dünyanın hayran kalacağı bir yeteneğin olsa bile burasi Türkiye olduğu için sendeki o yıldız solup gidebiliyor.
    0 ...
  2. 30.
  3. Sözel öğrenci olmayanlar için kesinlikle doğrudur.
    0 ...
  4. 29.
  5. 28.
  6. 27.
  7. bir gerçeklik olmakla birlikte 2011 yılında türkiye ayıbıdır.
    matematik lise 1 e kadar her öğrenci tarafından görülmekte. daha ilerisi matematiğin derinliğine inmektir. maalesef tarih okumuş insanlar matematik çözemediği için atanamıyorlar. aynı şekilde mühendis olmak isteyen bir adamda tarih görmekten şikayetçi.
    zırt pırt değişen sistem de insanların hedefini şaşırtıyor.
    1 ...
  8. 26.
  9. mantıklıdır. zira matematik bilmeyen az da olsun mantığı olmayan insan yaşamasın zaten.
    0 ...
  10. 25.
  11. saçmalıktır.diyenlerde saçmadır zaten türkçeyle birlikte matematik te yoksa olmaz o türkçe varsa olur kısaca yoktur öyle birşey.
    0 ...
  12. 24.
  13. Mühendislik isteyen birinin matematik bilmemesi *
    0 ...
  14. 23.
  15. Bir de matematik bilmeden yaşayabilenler var.
    0 ...
  16. 22.
  17. eğer sözelseniz çok işinize yarayabilir ve tabikide matematik bilmeyen iyi bölüm kazanamaz. (sözelden full çıkarmadığı sürece)
    1 ...
  18. 21.
  19. tıp okuyacak birinin matematik bilmesi zorunluğu. *
    0 ...
  20. 20.
  21. sözeli ve dili görmezsek doğru önerme .son düzenlemelerle sözel ve dil göstermelik bölüm konumuna iyiden iyiye düşürüldüğünden doğru olan önerme .
    1 ...
  22. 19.
  23. tmden lys mat-geo toplamda 12 netle gayet sakarya işletme ekonometri iktisat gibi bölümler kazanılabiliyor.
    1 ...
  24. 18.
  25. yanlış önermedir. bir kere kime göre veya neye göre iyi bölümdür. matematik gerektirmeyen birçok bölüm olduğu gibi bu bölümlerin iyi olduğuna da tek bir kişi karar veremez. hatta aksine ben, en bilindik mesleklerin * bile birçoğunun iyi olduğu kanısında değilim. kaldı ki "matematik bilmeyen" gibi bir sıfat konulamaz. çünkü matematik bilmeyen zaten üniversite kazanamaz. ama benim buradaki matematikten kastım üst düzeyde değil tabii. lisede gördün gördün matematiği ama istediğin mesleğin sayılarla uzaktan yakından alakası yok. matematiği bilsen ne olur bilmesen ne olur. ama gidiyorsun sonuçta o bölüme ve o mesleğin sahibi oluyorsun. bunun yanında da seçilen mesleğin iyi ya da kötü olduğuna o kişiden başka insanların karar vermesi de acayip saçmadır. çünkü ben mesleği iyi, maddi yönden yeterli, iş bulma olanağının fazla olmasına bakmam, insanın o mesleği sıkılmadan yapmasına bakarım. yani bir kişi kendi mesleğinin iyi veya kötü olmasına kendi karar verir. iyi olup matematiği içermeyen meslekler de vardır bu yüzden matematik bir amaç değildir. çok küçük bir araçtır.
    0 ...
  26. 19.
  27. çok doğru bir önermedir. Aday hangi bölüm üzerinden tercih yapacak olursa olsun (sözel-ea-mf) fark gözetmeden matematiğe ihtiyacı olduğu büyük bir gerçektir. Yeni sistemde ygs ve lys olarak iki bölüme ayrılmış olan sınav 1. bölüm olan ygs de mat.1 olarak adlandırılan kısmı çözeceksin ve ösym neci olduğuna bakmadan sana matematik soracaktır. Buda bir sözelciyi matematik çözemeyen diğer sözelciden ayıran tek faktördür. Kısaca gereklidir. Doğrudur.
    0 ...
  28. 18.
  29. (bkz: yetmez ama evet)

    matematik bilmeyen hiç bir sınavı kazanamaz aga. hadi bir şekilde üniversiteye girdin. eşit ağırlıkçı bile olsan, matematik istatistik gibi dersleri geçmen gerekecek. geçtin mi? daha bitmedi.

    iş bulmak için girdiğin tüm sınavlarda da matematik karşına çıkacak.

    ales'e mi giriyorsun? matematik yapacaksın.

    kpss'ye mi giriyorsun? matematik yapacaksın.

    kurum sınavına mı giriyorsun? matematik yapacaksın.

    banka sınavına mı giriyorsun? matematik yapacaksın.

    ...
    3 ...
  30. 17.
  31. (bkz: resim iş öğretmenliği)
    (bkz: grafik tasarım)
    (bkz: iç mimarlık)
    (bkz: resim)
    (bkz: heykel)
    (bkz: sahne sanatları)
    (bkz: müzik öğretmenliği)
    (bkz: tiyatro)
    (bkz: moda ve tekstil tasarım)
    tabi, sanat bu ülkede beş para etmeyen bir olgu olduğu için.. çoğu müzik resim heykel tiyatrosever ergen in yetenek sınavlarından haberleri bile yoktur. türk insanı için tek meslekler doktor mühendistir. gerisi fıstır. bu ülkede çöpleri doktorlar toplar, resmi mühendisler öğretir, çıkan yangınlara diş hekimleri koşar zaten..
    2 ...
  32. 16.
  33. doğrudur. zira artık ygs olan sınavda yanlış hatırlamıyorsam bir puan belirleniyor. bu sınavda sözel öğrencisi içinde matematik var sayısal içinde. ikinci sınav olan lys de sadece bölümlerine göre sınava giriyorlar.
    0 ...
  34. 15.
  35. ne yazık ki ülkemizdeki çarpık sistemin bokluğudur.
    0 ...
  36. 14.
  37. sözel bölümlerin genelde az tercih edilen olduğunu düşünürsek doğru olan önermedir.
    0 ...
  38. 13.
  39. doğru tespit.
    sözel bir bölümü kazanabilmek için bile azami derecede matematik bilmek gerekiyor, "lan matematik bilmiyorsun nasıl geldin üniversiteye kadar" diye sorarlar adama.
    2 ...
  40. 12.
  41. ülkemiz için doğru bir önermedir. sözel bir bölüm için mesela rst için fazla bir matematiğe gerek yoktur belki fakat ne yazık ki sözel bölümler ülkemizde pek iş bulamamaktadır. mühendislik, tıp, hukuk vb. bölümler içinde matematik gerekiyor. ner yazık ki şöyle bir gerçekte var. üniversite kazanmak değil iyi bir üniversite kazanmak önemli günümüzde. çok fazla rakip olduğu için iş ararken üniversite de bir bakıma öne geçirebiliyor kişiyi, bir nevi etiketi oluyor yani insanın. ee malum bir hacettepe, odtü, boğaziçi ve bilkent gibi üniversitelere girebilmek içinde matematik şart.
    0 ...
  42. 11.
  43. doğru önermedir. iyi bir üniversiteye gitmek istiyorsanız ki lys'de iyi puan yapmanız gerekir bunun içinde katsayısı yüksek olan matematik sorularını çözmeniz gerekmektedir.
    0 ...
  44. 10.
  45. toplumumuzdan iyi kasıt doktor, mühendis olduğundan bir nevi doğru önermedir.
    0 ...
  46. 9.
  47. bu tespitin doğruluk oranı üniversitede gidelecek bölümlerin yüzde 95 inde maalesef geçerlidir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük