matematik bilim değil mantıksal bir dildir

    10.
  1. Matematik, bilimin evrensel dilidir.

    Bilimin temelinde felsefe olması zaten bilimin felsefeye muhtaç olduğunu gösterir.

    bilimde hayatın içinden olduğu için pek tabii sorgulamaya,sorgulatmaya muhtaçtır. tıpkı deney ve gözlemlerin sorgulamaya yönelik olması gibi.

    ayrıca felsefe örneğinden kasıt sorgulamak, düşünmek ve merak dürtülerinin bilimin temeliyle paralel ilerliyor olmasındandır.
    6 ...
  2. 4.
  3. Tıpkı felsefe gibi bir Bilim dalı değildir Fakat bilim sorgulamaya da matematiğe de muhtaçtır.
    5 ...
  4. 13.
  5. bazı matematiksel teoriler deneyle sınanabilir. higgs parçacığı önce matematiksel olarak ön görüldü. daha sonra cernde doğrulandı. yine aynı şekilde einstein izafiyet teorisini matematiksel olarak ifade etti..daha sonra bir ingiliz tarafindan gözlendi.
    3 ...
  6. 5.
  7. Matlab dersi alanların daha ilk derste duyacağı bir sözdür.
    3 ...
  8. 14.
  9. Doğrusu: matematik, natural bilim değildir. Zira en başta gerçek değil. Formal olduğu genel kabuldür lakin henüz, matematiğin kaynağının müphemliğinden ötürü bunun da üzerinde anlaşılmamıştır.
    Mantıksal bir dil midir? Böyle bir yanı vardır ama tamamen öyle denilemez.
    3 ...
  10. 9.
  11. Matematik bir şeyleri kabul etmektir sadece.
    ikiyle ikinin toplamı dört etmez. Ancak sayısal tüm bilimler bunun sembolize ettiği şeylerle yapılır.
    Matematik sembollerden oluşur. Kabul edilecek bir yığın şey vardır.
    2 ...
  12. 7.
  13. Aynı zamanda evrensel olan dildir. Matematik dünyanın her yerinde aynıdır. Sayılar, toplama, çarma ve daha karmaşık matematiksel veya geometrik problemleri farklı milletten olan 2 insan birlikte çözebilir. Dünya üzerinde en fazla kişinin bildiği dildir.
    1 ...
  14. 1.
  15. matematiğe doğrudan "bilim değildir" demek yanlıştır ancak mantıksal bir dil olduğu da doğrudur. ayrıca bunun yanında matematiğin nasıl ortaya çıktığına da bakılmalıdır. oradan da matematik icat mıdır yoksa keşif midir sorusuna gidilebilir.
    1 ...
  16. 3.
  17. Matematigin mantikli oldugunu gordugum tek konu "mantik" konusuydu.
    Denklemlerde mesela neden x'e su sayiyi veririz ya da bu formul neye dayanarak boyle olusturuldu diye sormayiz. Var olan formulleri ezberleyip problem cozeriz sadece. Yani okullardaki egitim sekli boyle.
    1 ...
  18. 2.
  19. Okulda gördüğümüz matematik referans alınırsa yanlış önermedir. Zira biz matematiğin; nerden geldiği, nereye ne için gittiği, ne işe yaradığı bilinmeyen sayılardan ibaret olarak görüyoruz. Mantık adına hatrı sayılır hiçbir şey yok. işin ehlinden matematiğe dair gelen her türlü tanımı/bilgiyi olabilir süzgecinde değerlendiriyorum.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük