Matematiğin asla yalan söylemeyeceğini, harflere verilen sıra değerine göre basit bir kaç kelimeyi alt alta yazıp, harflere verilen değerlerin toplanmasında ortaya çıkan ilginç sonucun tablosudur.
dile getirilen yorumlardan matematiğin hata yapabileceğini veya hayatta hiçbir işe yaramayacağını öğrendiğimiz son derece doğru önermedir.
şimdi, güzel kardeşim matematik nasıl hata yapabiliyor, onu söyleyebilir misin? hani fiziki teori, hipotez falan desen hata vardır, eyvallah da, matematik nasıl hata yapabiliyor? ilk önce matematiğin içinde, çoğu aksiyom olan belirli kuralları vardır, ve diğer kurallar veya konvensiyonlar bu kurallar doğrultusunda şekillenir. illa bir şey hatalı olacaksa bu düzenlemelerin içinde, aksiyomlardan elde edilen bu "kabul görmemiş kurallar" olabilir, zaten onlar da hatalıysa kural olarak kabul edilmez. yani burada da hatayı matematik değil insanlar yapmıştır, matematiğin temel kurallarını yanlış kullanarak.
ikincisi, matematik, en boktan bir bakkal hesabından tutun da, şirketlerin, hatta ülkelerin ayakta durabilmesi için en temel bilimsel yöntemler bütünüdür. matematik hayatın her safhasında kullanılır. matematik olmadan bilimsel method diye bir şey olmaz, bilimsel metodlar olmadan bilim, bilim olmadan gelişme gelişme olmadan da yaşamın devamlılığı diye bir şey olmaz efendim. o yüzden "hah la hamza abi ne gerenki var lah bu maytamatiin hayatta" demeden önce biraz daha düşünelim, amerikan tiineyclerine ve boktan holivud gençlik filmlerine özenmeyelim, hele hele felsefe yapmaya çalışmak için böyle mevzuuları açmayalım. esen kalın...
Allah ın Birliği yüceliğinin göstergesidir. insan da bir dir lakin kendisinden hayatta olan yedi milyar vardır. Matematiğin doğruluğu tartıştığı meseleye ve iddaya bağlıdır.
bilgisayar, yazılım vb hepsinin temeli yazılım ve bu sistemlerin gelişmesinin yalnışı/yalanı minimuma indirmesi matematiğin ne kadar doğrucu olduğunu gösteriyor.