Matematik yapanın sayısal zekası yüksektir. Bu diğer alanlarda da zeki olduğu anlamına gelmez. Mesela benim bi adresi öğrenmem için en az 3 kere gitmem gerek. Matematiği iyi olmayan biri bi kere gitse adresin krokisini çıkarabiliyor. Netice olarak matematiği yapmaya yarayan zeka yaşamın % kaçına lazım olur bilemiyorum.
zeka ne zamandan beri ölçülebilir bir değer? matematik bilen insanların düşünme kabiliyeti fazladır sadece hepsi bu kadar, anlattığınız zaman kavramayacak insan yok, sorun bence bir soru yaptığında kendini çok zeki sananlarda.
iyi bir hocaya denk gelememek benim sorunum mu aqü. ilkokulda liseye geçeceğimiz zaman son sene ya en önemli senemizde matematik hocası askere gitti. Yerine biri de gelmedi. Çoğu matematik dersimiz okul bahçesinde top oynamakla geçti. Lise desen aynı umursamaz eğitimcilerle paldır küldür geçti gitti. Paldır küldür diyorum.. lisedeki matematikçimiz eski boksörmüş. Bir de elazığlıydı. Yok necati şaşmaz şöyle öğrenciydi, yok abisi böyleydi. Onları anlatırdı. Sonra da değişik hatunlar girdi derse temel olmayınca bina da dikemedik üstüne..
Neyse ki yakında özel derslere başlıycam. Türkiye dereceli bi hoca buldum. Çohoş bir hanım. Kandırmaya çalışıyorum. Kanarsa editlerim.
başıma bir şey gelmeyecekse matematik anlamayan insanın sayısal zekasının düşük olmasıdır. sözel zekası gelişmiştir.
sözel zekası yüksek olanların genelde duygusal düşüncedekiler olmasının argümanı da olabilir. zira sayısal zekası yüksek olanın düşünce yapısı mantıksaldır. duygusal değildir.